Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

    Съботно - Неделна Оранжада
    офроуд мото училище
    Съботно-Неделна Оранжада е един продукт на Болканс Ориндж Адвенчърс. Нашата цел е да могат повече хора да се запознаят, доближат и усетят магията на офроуд мотоциклетизма.
    За целта, нашата програма разделя подготовката на три нива по степен на трудност, а именно - „Предучилищна Оранжада", „Оранжада" и „Газирана Оранжада". От тази програма могат да се възползват както напълно начинаещи, така и напреднали мотоциклетисти. Вие ще получите от нашите експерт инструктори най-подходящите съвети, за да изградите и доразвиете едни наистина добри качества в управлението на офроуд мотоциклет.
    Мотоциклетите, с които разполага нашето офроуд мото училище, са с най-съвременни концепции, което ще Ви позволи да се съсредоточите напълно върху изграждането Ви като офроуд мотоциклетист.
    Също така имаме удоволствието да Ви представим и програмата „Оранжада на пътя". От нея могат да се възползват начинаещи любители на шосейните пътувания.

    Повече за програмите може да прочетете по-надолу в темата или на www.balkansorangeadventures.com
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 23-03-10, 09:41.
    Per aspera ad astra.

  • #2
    До: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-неделна оранжада

    Ниво „Предучилищна Оранжада" е предназначено за курсанти, които нямат никакъв или почти никакъв опит в управлението на мотоциклет в офроуд условия. В това ниво нашите инструктори ще обърнат внимание на Вашите възможности още от начален етап. Обучението започва от „буквата А", като първоначално обръщаме необходимото внимание и на теорията. Тя е важна част от началното обучение на един мотоциклетист. От теорията зависи практическото напредване на мотоциклетистът във времето и правилното заучаване, и изпълнение на елементите от техниката на управление. Тук е моментът да споменем, че курсантите ще имат възможност, по тяхна преценка, да си водят бележки относно теоретичните пояснения.
    Практиката в офроуд условия е съществото на курса. Нашата концепция разделя обучението по ниво „Предучилищна Оранжада", със занятия в няколко етапа, като последователно с нарастване на възможностите на курсанта, нараства и трудността на техничните елементите.
    Нашата школа разполага с модерни офроуд мотоциклети, които със своето високотехнологично окачване и геометрия, позволяват на мотоциклетиста да се съсредоточи напълно върху усвояването и усъвършенстването на техниката на управление.
    При успешно завършване и усвояване на елементите от ниво „Предучилищна Оранжада", курсантът ще има възможност да премине в по-горно ниво на обучение, а именно в ниво „Оранжада
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 23-03-10, 09:46.
    Per aspera ad astra.

    Коментар


    • #3
      До: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-неделна оранжада

      Ниво „Оранжада" е едно средно ниво за управление на офроуд мотоциклет. То е предназначено за курсанти, които са преминали успешно ниво „Предучилищна Оранжада" или вече притежават натрупан първоначален собствен опит. Стигнали сте до това ниво, значи вече имате достатъчно опит, за да се впуснете в експериментиране на техниката си. И тук, както в предишното ниво, нашата концепция по обучението в ниво „Оранжада" е разделена на няколко етапа. Включването и напредването на курсантите в етапите, зависи от настоящото им ниво на подготовка и личните способности, и упоритост за напредване в обучението.
      В ниво „Оранжада" нашите инструктори ще обърнат внимание на някои от основните етапи от развитието на един офроуд мотоциклетист. Тук ще имате възможност да усвоите някои техники на офроуда, като - управление на хлъзгав терен, контролиране на мотоциклета чрез приплъзване, скокове и контролиране на машината по време на скок, използването на коловози и виражи за стабилност на машината, и много други техники, които ще ви накарат да изпитате истинското удоволствие от управлението на състезателна машина в офроуд условия.
      При успешно завършване и усвояване на елементите от ниво „Оранжада", курсантът ще има възможност да премине в най-високо ниво на обучение, а именно в ниво „Газирана Оранжада".
      Последно редактирано от Жоро Донечки; 23-03-10, 09:46.
      Per aspera ad astra.

      Коментар


      • #4
        До: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-неделна оранжада

        Ниво „Газирана Оранжада". Това е нивото, на което се пишат дипломите. Тук вече ще усетите истинската тръпка от офроуд управлението. Нашите инструктори и знанията, които сте натрупали до този момент, ще Ви помогнат да навлезете в магията на hard enduro спорта. И тук, както в предишните две нива, нашата концепция по обучението в ниво „Газирана Оранжада" е разделена на няколко етапа. Включването и напредването на курсантите в етапите, зависи от настоящото им ниво на подготовка и упоритостта за напредване в обучението.
        „Газирана Оранжада" - това е едно наистина интересно ниво, в което ще имате възможност да изживеете незабравими моменти сред природата и да изпитате неповторимо усещане от управлението на мотоциклет в екстремни условия. Тук ще се сблъскате с много екстрийм-тестове, тестове на машина и на състезател. Тук ще усетите предимствата и недостатъците на по-слаби, и на по-мощни машини. Тук ще навлезете в магията на майсторството. Тук ще покажете вашата същност като офроудър. Тук ще имате възможност да предизвикате своя инструктор на дуел.
        При успешно завършване на това ниво, Вие ще имате неповторимото лично усещане за едно отлично управление върху офроуд мотоциклет.
        Последно редактирано от Жоро Донечки; 23-03-10, 09:46.
        Per aspera ad astra.

        Коментар


        • #5
          До: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

          Предлагаме самостоятелно обучение, както в групи от по двама и трима човека. Възползвайки се от нашите предложения, Вие получавате чисто нов КТМ ендуро мотоциклет, гориво, опитен инструктор, осигурен терен за провеждане на мероприятията и гарантирано приключение. В случай че разполагате със собствен мотор можете да се възползвате от уменията на нашите инструктори.
          Обученията се провеждат както на специализирано трасе, така и в планински местности, долини и всякакви естествени терени.
          Предлагаме следните пакети :
          Целодневно обучение с КТМ мотор (250,400 или 450cc) : включва - гориво, инструктор, мотор. Не включва - екипировка, допълнителни мероприятия. Максимален размер на групата - трима човека.
          Целодневно обучение със собствен мотор: включва : инструктор. Не включва - гориво, екипировка, допълнителни мероприятия.
          Ендуро уикенд КТМ мотор (250,400 или 450cc) - 2 дни : включва - гориво, инструктор, мотор. Не включва - екипировка, допълнителни мероприятия. Максимален размер на групата - трима човека.
          Ендуро уикенд със собствен мотор : включва - инструктор. Не включва - екипировка, гориво, допълнителни мероприятия
          . Максимален размер на групата - трима човека.
          Предлагаме атрактивни ценови пакети, съобразени с индивидуалните възможности на всеки.
          За повече информация, не се колебайте и се свържете с нас!
          Последно редактирано от Тануцо; 27-03-10, 00:22.
          Per aspera ad astra.

          Коментар


          • #6
            От: До: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

            Скъпи приятели,

            На 05-06.06 няма да има уроци.
            Екипът на Болканс Ориндж Адвенчърс ще има представяне на ERZBERGRODEO.
            Ако и вие отивате - посетете нашия щанд там!
            Зима иде

            Коментар


            • #7
              От: До: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

              Здравейте приятели,

              Erzbergrodeo завърши, нашият екип се завърна и ангажиментите по съботно-неделното офроуд мото училище продължават.

              Днес протече поредният курс. Той се проведе на ниво "Предучилищна Оранжада".
              Единият от курсантите е човек с голям опит при туристическите шосейни мотоциклети, но никога не се бе качвал на спортен офроуд мотоциклет.
              След първоначалното опасение от негова страна, че се чувствал доста странно на спортното ендуро, започна да се наблюдава една сериозна градация на управлението му върху КТМ 250 ЕХС-F. Като същевременно бяха засегнати основни правила и техники на управление за един начинаещ офроуд мотоциклетист, както на теория, така и на практика.
              Ще приложа малко снимков материал...















              Вторият участник кара ХР 400 от една година, това е и целия му опит с мотоциклети. Като цяло момчето за една година беше изградил някои вредни навици за управлението на офроуд мотоциклет. Успяват да се изчистват тези грешки, но с цената на повече работа и упоритост. Много по-лесно е, когато на човек още от самото начало има кой да му каже и покаже важните и основни техники на управление и съответната теоритична подготовка.
              Определено се забеляза добър напредък и при него. Но с малко повече работа и тренировки ще усвои напълно ниво "Предучилищна Оранжада"
              Още малко снимков материал...
















              Накрая разбирасе умората си каза думата.
              От наглед лесните и елементарни упражнения, двамата курсанти бяха прилично уморени, но с приятното задоволство от наученото по време на курса.

              Това беше от нас за сега.
              Очаквайте нови материали и новини.

              Поздрави,

              Коментар


              • #8
                От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                Жоре, този е кандидат за инструктор към Вашата школа.
                Mitsubishi L200 DobbleCab

                KTM XC 450 RW 2009
                KTM 350 SX 2011

                Коментар


                • #9
                  От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                  Имаме го предвид, нека само да назрее моментът

                  Коментар


                  • #10
                    От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                    Да подновим малко темата с едно поредно мото училище.
                    Напоследък все по-често се случва спускачи с планински велосипеди да преминават на ендуро и мотокрос. Спускането с колела и ендурото са доста близки от гледна точка на карането по естествени терени и набавянето на адреналин.
                    Това може би подтиква колегите с колела да минават на мотоциклети, защото все пак с мотоциклета изпитваш удоволствие и при изкачването, а не само при спускането.
                    Сега ще Ви представя един такъв пич, който никога не се бе качвал на мотоциклет. Не знаеше дори кое лостче за какво е.
                    Искам да ви кажа обаче, че тези момчета напредват изключително бързо именно заради натрупания опит от офроуда с колело.

                    Ето малко снимки...

                    Тук само преди час се учехме как се превключват скоростите и къде са спирачките и съединителя














                    От велосипеда имат някои изградени навици, които са вредни при управлението на мотоциклет. От снимките ясно се виждат. Но с повече работа и желание ще бъдат отстранени.
                    Хубавото е, че повечето неща от техниката на управление при спускането с колела влиза в употреба и при мотоциклета. Това е нещото, което им помага да надграждат толкова бързо.

                    Поздрави,

                    Коментар


                    • #11
                      От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                      Здравейте отново,

                      Ще подновим темата с нови кадри от една от поредните Съботно-Неделни Оранжади.
                      Едно от момчетата вече идва за пореден път. Другият пич ми сподели, че това е най-разумната му инвестиция от много време насам
                      Но да не се отклоняваме, че снимките наистина са интересни.

                      Ето на такова местенце си тренираме ние...
















                      Този пич е само на 4 часа каране на мотоциклет в живота си






                      Както обикновено в този спорт умората бързо си казва думата...


                      Но винаги има сили за още малко важни елементи от тренировъчния план...










                      За сега това беше от нас. Очакавайте ни отново.

                      Поздрави,

                      Коментар


                      • #12
                        От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                        Публикуваме няколко нови кадри от поредното офроуд мотоучилище - Съботно-Неделна Оранжада.





























                        За сега толкова, очаквайте ни отново

                        Поздрави,

                        Коментар


                        • #13
                          От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                          Приятели, здравейте отново,

                          След невероятните преходи от изминалите седмици, отново се връщаме на тема офроуд мото училище - Съботно-Неделна Оранжада.

                          Курсът се проведе по ниво "Предучилищна Оранжада". Курсантите - настоящ мотоциклетист на асфалт и двама байкъри - DH и ХС карачи.
                          Всички се справиха повече от добре, разбирасе не без забележки, но без тях не може да се получи надграждане на уменията.
                          Стига с приказките, да обърнем внимание на снимковия материал.

                          Всичко започва с усмивка


                          За някои допълнено и с по цигара


                          А през това време други се правят на художници и подготвят така необходимата теория






























































                          А на края усмивката не слиза от лицата


                          Това беше за сега. Очаквайте ни отново.

                          Поздрави,

                          Коментар


                          • #14
                            От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                            Здравейте приятели, на този линк може да проследите интересни кадри от програмата "MUD DAY"

                            Коментар


                            • #15
                              От: Съботно-неделно офроуд мото училище: Съботно-Неделна Оранжада

                              А тук ще продължим с кадрите от ниво "Предучилищна Оранжада"













                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X