Отдавна бях замислил една класическа Коледа, но досега все нещо не беше както трябва - или нямаше сняг, или нямаше пари за прасе, или нямаше и двете! Тази година майката природа се смили над класическите ми въжделения и осигури достатъчно сняг за целта на мероприятието:
И така избутах някак си постната и абсолютно вредна "Бъдни вечер", и на 25 сутринта пред нас спря Дядо Коледа, но не с шейна а с камион, в чиято каросерия имаше ето това:
След кратки пазарлъци по стар български обичай и леко преследване на шарения хубавец по улицата (отвърза се, но добре, че всичко бе лед - та нямаше сцепление и го хванахме бързо), праситу бе поканено в двора, където след светкавичен суплекс бе отправено към свинския рай (или там където отиват душите на добрите прасета)
После следваха стандартните процедури, за които качвам хронологичен снимков материал (за да служи като наръчник на новобранките и гражданята)
Доброто темпо и настроение на екипа се поддържаше с греяна ракия, която държахме в казана с врялата вода, за да не замръзне (беше -15 градуса)...
Естествено имаше и скара, през която светкавично бе прекарана "осмянката" - най-хубавото месо от прасето (пояснението за новобранците и гражданята)
Плячката бе окачена за да се изцеди преди да бъде прибрана
Подготовка са производството на кървавица:
Естествено скарата работеше на пълни обороти:
Как се каляваше кървавицата:
Плячката е прибрана на сигурно място! Днес предстои производството на суджуците!
Весела Коледа на всички! Аз ще си сипя едно вино с кот тряя...
И така избутах някак си постната и абсолютно вредна "Бъдни вечер", и на 25 сутринта пред нас спря Дядо Коледа, но не с шейна а с камион, в чиято каросерия имаше ето това:
След кратки пазарлъци по стар български обичай и леко преследване на шарения хубавец по улицата (отвърза се, но добре, че всичко бе лед - та нямаше сцепление и го хванахме бързо), праситу бе поканено в двора, където след светкавичен суплекс бе отправено към свинския рай (или там където отиват душите на добрите прасета)
После следваха стандартните процедури, за които качвам хронологичен снимков материал (за да служи като наръчник на новобранките и гражданята)
Доброто темпо и настроение на екипа се поддържаше с греяна ракия, която държахме в казана с врялата вода, за да не замръзне (беше -15 градуса)...
Естествено имаше и скара, през която светкавично бе прекарана "осмянката" - най-хубавото месо от прасето (пояснението за новобранците и гражданята)
Плячката бе окачена за да се изцеди преди да бъде прибрана
Подготовка са производството на кървавица:
Естествено скарата работеше на пълни обороти:
Как се каляваше кървавицата:
Плячката е прибрана на сигурно място! Днес предстои производството на суджуците!
Весела Коледа на всички! Аз ще си сипя едно вино с кот тряя...
Коментар