Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново ловно стопанство над Пловдив?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ново ловно стопанство над Пловдив?

С изненада се натъкнах на нова телена ограда над х.Здравец, покрай пътеката за с.Дедово. Както и нова вишка/чакало/. Явно има ново ловно стопанство там. По-странното е, че в него попадат всички места за отдих на пловдивчани - студенец, бяла черква, черантица.... Вече си представям - семейство с деца си прави ббк на полянка и хоп...гонка за диви прасета....
    Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
    Opel Frontera V6

От: Ново ловно стопанство над Пловдив?

Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнение
    С изненада се натъкнах на нова телена ограда над х.Здравец, покрай пътеката за с.Дедово. Както и нова вишка/чакало/. Явно има ново ловно стопанство там. По-странното е, че в него попадат всички места за отдих на пловдивчани - студенец, бяла черква, черантица.... Вече си представям - семейство с деца си прави ббк на полянка и хоп...гонка за диви прасета....
    Прасетата не обичат ббк,но стават за такова..
    Не бой се от ловджиине не са страшни.
    TOYOTA LJ70 3D Common Rail
    TOYOTA BJ40 3.5D
    Венци 0887551059

Коментар

Не са. Само са неприятни, когато стрелят без особено много видимост, щото нещо там /неясно какво/ мръднало в храстите. Естествено, далеч не всички са така /и по отошение на невнимателна стрелба, и на пиене при лов/, дори повечето не са, но все пак остава едно неприятно малцинство, покрай които не е нито полезно, нито приятно да се окаже човек!
      Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Не говорим за ловджии, а за телени огради в гората.Някой ще загражда гората Това от под Здравец и над(зад) Бяла черква ,от Добралък до Дедево(има си карта).Всъщност любимото место на хиляди пловдивчани , в това число и на почти всички колеги от този под-форум.Не беше ли това парк ? Вероятно ще е отворено за преминаване, но как да заведа децата си там, както всяко лято съм ги водил на палатка, за да ги приуча да се чувстват добре сред природата, да я обичат, пазят, а не да се страхуват от нея, както много виждали гора на снимка.
        Разбира се, че не са страшни обикновените ловци, но има едни........дето са.

Все пак, ако на някой му е ясно за какво става дума , нека поясни...

Ловно Стопанство ЗДРАВЕЦ » Карта Google Map
        Ако линка не е позволен, всеки може да напише на гъгълчо: 'Ловно стопанство ЗДРАВЕЦ' (буквите не мога да ги направя тънки)

Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Абе хора, много на сериозно я взехте тая ограда
          Огледайте малко картата и ще видите, че няма от какво да се шашкате
          Обиколката на тоя "ловен" район с денивилацията е 100 км
          Силно се съмнявам някой да го огради с ограда
          Целия този сайт, който Гогов е пуснал е реклама на "еко" хотела
          Същия, откраднал стационарния телефон на х.Здравец за да заграби възможно повече от старите клиенти
          Само ми кажете каква отправна точка за лов може да е тоя хотел
          Самия той вече си има ски писта, за която ми е много интересно как получиха разрешение да изсечат ТОЛКОВА гора
          Само една пушка да пукне през уикенда и не ми се мисли колко туристи ще изгуби района
          Не съм я виждал тази ограда, но вероятно някой си е взел наследствените гори и бърза да загради за да не му избягат катериците
          Ще се чуе

пп
          Признавам, че снимката на сайта е много добро попадение на Пепелаша
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
            Целия този сайт, който Гогов е пуснал е реклама на "еко" хотела
            Де да беше прав......Много ми се иска, шЪ знаеш..... ма там друго пише:'Ловно стопанство ЗДРАВЕЦ'.От снощи го мисля и сън не ме хваща......Става дума за концесия май......

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
              Става дума за концесия май......
              „Дедево настръхна, заграждат гората”.Жителите на с. Дедево са получили сигнал от ловната дружинка, че незаконно се ограждат частни терени в селото около р. Пепелашка. Това се казва в протестна декларация, приета на събрание и изпратена до кмета на Родопи, председателя на Общинския съвет, прокуратурата и полицията. Тя е подписана от 32-ма души, които напомнят, че никой не е заявил намерения и не е представил разрешение за ограждането. Собствениците смятат, че това е посегателство върху чужди имоти и ще ограничи движението на дивите животни в района. Моля прекратете това необуздано беззаконие, за да се избегнат сблъсъци между нас и заграждащите, се казва в писмото. Според жителите на Дедево недоволство зрее в Храбрино и Извор, а оградите се поставят от бизнесмена Тодор Бурджиев. Моята фирма е спечелила 15-годишна концесия в Държавната агенция по горите за стопанисване и ползване на дивеч върху площ от 26 000 дка. Според него специална аклиматизационна ограда затваря 500 дка, където ще се гледа много дивеч. Специално ще бъдат внесени муфлон, лопатар и благороден елен. Управителят по лова във фирмата Станислав Сталев добави, че законът разрешава заграждането на частни, общински и държавни терени, защото ловът е изключителна държавна собственост. Той е категоричен, че концесията не влиза в района на ловната дружинка. Там много години се е бракониерствало без контрол и затова им е тежко, заяви Сталев. От община Родопи ще назначат проверка на собствеността.

Това го намерих днес в агенция Фокус. Обаче закона не допуска концесия. Може съвместно дружество с горското. В сайта обаче пише "частно ловно стопанство"... Е тва ми е чудно! А също и как така там изникна ловно стопанство като досега никога не е имало. По закон трябва всичко да е обявено на интернет страницата на ДАГ, обаче там нищо не намирам...
              Бе все едно да заградят Витоша от Копитото до Алеко... И хоп ново ловно стопанство, а никой нищо не чул, не разбрал...
              Opel Frontera V6

Коментар

Колеги,помогнете на бизнесмена да си похарчи парите.При нас един подобен направи ограда на едно бившо поделение и горите и нивите около него.След 2г. оградата беше като рибарска мрежа,животните са някъде из гората ,а бизнесмена е подсъдим за други дела и му премина мерака да се изживява като английски лорд.

Коментар

Не ми става ясно как ще ловуват в една от най-натоварените туристически зони в Родопите. А и от Екохотела трябва да решат какво ще развиват - семеен туризъм с джакузи, сауна и ски, offroad или лов, че всичко наведнъж също не се връзва. Винаги ми става неприятно, когато ситуацията противопоставя ловци, туристи и offroad ентусиасти. Много по-естветвено е като се разминем да се поздравяваме вместо да споменаваме роднини. Тия темо, но за парковете в Стара планина, сме ги нищили години без никакви резултати.

Коментар

Може ли някой запознат с законите да каже дали е законно да се загражда по този начин.
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Чл. 8. (Изм. - ДВ, бр. 79 от 2002 г.) (1) За увеличаване на дивечовите запаси, запазване на дивечовото разнообразие и съхраняване на генетичния фонд се създават държавни ловни стопанства, дивечовъдни участъци и бази за интензивно стопанисване на дивеча.
                      (2) Границите на държавните ловни стопанства, дивечовъдните участъци и базите за интензивно стопанисване на дивеча се определят по трайни теренни форми и съоръжения независимо от землищните и фондовите граници. Общата им площ е до 15 на сто от ловната площ на страната.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Изграждането в ловностопанските райони на оградени площи с площ по-голяма от 100 хектара се съгласува с министъра на околната среда и водите.

(4) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите дава писмено разрешение за изграждане на оградени площи в границите на ловностопанските райони след екологична оценка за зоните от мрежата "Натура 2000".

(5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) За изграждане на оградените площи по ал. 4 лицата, стопанисващи дивеча, подават заявление до изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите.

(6) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Заявлението по ал. 5 включва мотиви за изграждане на базата, капацитет, тип на оградата и координатен регистър на границата на оградата.

От това излиза, че може. Извадка от Закона за лова и опазване на дивеча.
                      И това също.....
                      (6) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Директорът на съответното държавно горско стопанство или държавно ловно стопанство ежегодно със заповед определя горските пътища, по които е разрешено движението на мототриколки и четириколки, мотоциклети и джипове по смисъла на Закона за движението по пътищата. Извън указаните в заповедта пътища движението на такива моторни превозни средства е забранено.
                      Opel Frontera V6

Коментар

Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнение
                        (6) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Директорът на съответното държавно горско стопанство или държавно ловно стопанство ежегодно със заповед определя горските пътища, по които е разрешено движението на мототриколки и четириколки, мотоциклети и джипове по смисъла на Закона за движението по пътищата. Извън указаните в заповедта пътища движението на такива моторни превозни средства е забранено.
                        Добре, че Форестера се води лека кола....остава само да си го бронирам.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X