Поздрави на Пловдивската група!По стечение на обстоятелствата постоянното пребиваване на джипката ми е в с.Болярино /както се очертават нещата ще ставам май член на вашата група/ и имам идеята да я повдигна с подложки от Краси.Та питането ми е кой може да свърши тази работа,защото не ми се кара колата до Ямбол.Автомобила е Гранд Витара ХЛ7 2002г.
Ако си вземеш пълният комплект от Краси и имаш достъп до подемник, може и сам да си я лифтнеш. Всъщност не е космическа технология . Аз на времето ходих при Дечо и освен, че ме мота цяла седмица накрая и цената за която се договорихме стана двойна........ и т.н. Пък може и да съдействаме с нещо.
Ако някой действително е тъп, това няма как да му бъде обяснено
Grand Vitara 2.5 V6/24 , 1999 automatic
Ако си вземеш пълният комплект от Краси и имаш достъп до подемник, може и сам да си я лифтнеш. Всъщност не е космическа технология . Аз на времето ходих при Дечо и освен, че ме мота цяла седмица накрая и цената за която се договорихме стана двойна........ и т.н. Пък може и да съдействаме с нещо.
Във Стамболийски има сервиз който може да помогне със тунинга
Звънни, има варианти . Относно цената за повдигането, при тази процедура се разглобява цялата предница, обикновено излизат доста неща за смяна ( маншони, шарнири, биалетки, лагери) , което може да увеличи доста сметката, освен ако не държиш да се сглоби с разбитите части.Съответно ако в последствие трябва да се сменят тези неща ще е по-скъпо, понеже пак всичко се разглобява. Хубаво е всичко това да се коментира предварително, също и по време на повдигането, за да се уточнява кое как .
При мен е идвала витара за лифт със счупен зъб на короната на задния диф, клиента вика виж там отзад нещо тропа , а на предния имаше дупка и маслото се беше пресякло , съответно един куп други болежки, кардани, маншони масла .... И накрая му казваш цената - ама как може толкова пари за едно повдигане . Ама тя си вървеше ....
Тук става въпрос, когато уговориш цена за определена услуга и след това при свършен факт ти кажат : "" Миии.... не е това цената, не си разбрал правилно"
Когато има нужда да се прави още нещо, извън уговорката, резонно е да се каже на клиента и да се уговори нова цена, ако е съгласен ОК , ако не е – правиш това за което е дошла колата и..... поживо–поздраво
...ако не е – правиш това за което е дошла колата и..... поживо–поздраво
Ще му сложиш например полуоските със скъсаните маншони, дето са се държали на честна дума? Не винаги е възможно дори да се сглоби със старите части. Какво правим тогава?
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Не, че не съм бил свидетел как клиент носи накладки втора ръка и държи те да се сложат, ама това си е съвсем друга тема. Ама, ако отидеш за смяна на масло и се установи изтървал амортисьор, мисля , че не е проблем клиента да избере дали да се прави на момента , или когато той реши. За такива ситуации говоря, а не за случаи в които правиш каре и сглобяваш с разбитите шарнири.
Коментар