Темата тръгва от тук. http://www.offroad-bulgaria.com/show...80#post1465580
Пича е голяма отварачка и нищо не казва за такъв проблем.
Пък с джогана, много ни се кара с такава касета на предния диф.
Пък и Калаша излезе с едни гуми напред.
Я обяснете, защо на Part Time возило при изключено предно на асфалт трябват автоматични хъбове, че нещо не се сещам. И по-точно какво ще накара хъбовете да се включат?
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Е, това е сравнение между истински Quaife и китайското му подобие. Отдавна го четох. Китайското го има в eBay за 1/3 от цената на оригинала. И проблема му не е в здравина. Трабва да му се сменят пружинните шайби в средата и да се подредят сателитите, щото в завода ги слагат едно към гьотере - разбирай - може да са обърнати.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Е, това е сравнение между истински Quaife и китайското му подобие. Отдавна го четох. Китайското го има в eBay за 1/3 от цената на оригинала. И проблема му не е в здравина. Трабва да му се сменят пружинните шайби в средата и да се подредят сателитите, щото в завода ги слагат едно към гьотере - разбирай - може да са обърнати.
Щом смяташ, че е здраво и дефектите могат да се оправят лесно.
Не е ли по-разумно да взема китайско, да дойда при теб или на село при drukman и разликата в парите да изпием ???
За хилядарка става дума все пак. Що ония да карат мерцедеси с наште пари?
......да взема китайско, да дойда при теб или на село при drukman и разликата в парите да изпием ???........
Напислал съм, че мога да ти събера дифа кадърно. Не, че мога да направя Quaife от китайски пирон. Може да го прегледаме и да го подредиме като хората ама да смениме материала е трудно. За китаеца добави мито и ДДС.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Материала на китайския не е проблем, поне според това, дето четох. Просто като се купи трябва да се отвори и ревизира, а пружинните шайби да се сменят, евентуално барабар с всички болтове.
Огромната разлика между двата е в качеството на изработка. Това си личи на снимките. Има какви ли не оплаквания, но не и от трошене. Ама това сложен на кола бегачка, а не на джип. То аз май ще съм първия, дето слага точно такъв Quaife на терано отпред. Не успях да намера друга информация, освен един французин, дето е слагал по-малък Quaife на R180A. То от там тръгна и цялата работа.
Та, въпросния е с терано 2 с чипосан трилитров дизел (155 заводски кончета, 185 чипосани, + доста добър въртящ момент), сложил си е на раздатката кит на Calmini и бавните му са още по-бавни, и ходи по разни състезания. Та, въпросния е трошил карета, късал полуоски и кво ли не, но с дифа не е имал проблем никога, а и твърди че поведението на джипката доста се е подобрило. А това е за по-малък диф за R180A - номер на quaife QDF5L, ако не се лъжа. Обаче не става стандартен. Трябва да се преправя, защото например щлиците са друг брой.
Да въ ... и в съветниците.
Та не можете ли да кажете: Аз бих купил ..... , защото ...
Кратко , ясно и убедително.
Ся трябва , аз да мисля. Хубаво.Касета ще има , ква ще реша скоро.
Вальо, ти освен да подреждаш правилно разни работи, пиеш ли(какво)?
И къде е тва село, дет сам ме покани(да не забравиш де).
Спарки, кат ме запали, напиши поне моделите на касетите за моя диф(китайска и оригинал), да не объркам поръчката.
Коментар