Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкачване на връх Мусала

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изкачване на връх Мусала

Да Ви кажа, и от другаде чух подобни отзиви.
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Предлагам да фиксираме дати 16.07.-17.07.2011,защото Лесов каза,че за вр.Ботев е невъзможно,относно спане на х.Рай.
      JEEP Grand Cherokee ZJ 4.0,Toyota LC90 1KZ-TE
      BMW X5 E70 4.8is

"Да бъдеш втори означава да си пръв сред загубилите" Аертон Сена

Коментар

Няма да имаме време да се организираме. По скоро към края на месеца.
        Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
        0879076007 Жельо

Коментар

Само не се вързвайте на лафа, че това е еднодневна разходка. На табелата на Царска Бистрица си пише 7,5 часа(до хижата). Като знам, колко е "мързелива" групата - и два дена може би няма да стигнат...а пиене на горе НЯМА. Качвал съм се няколко пъти за един ден, ама още ме мразят съпътстващите. Мечта от преди години ми е да се кача горе с леко ендуро, но засега имам само неуспешни опити. Има път за моторизирани, но е забранен и без раздатка не става.
          Ако се заформи организация мисля да присъствам. Не смятам, че спането на Боровец е подходящо, най-много да провали следващия ден. И няколко снимки от езерото:
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ghaytov Преглед на мнение
            Предлагам да фиксираме дати 16.07.-17.07.2011,защото Лесов каза,че за вр.Ботев е невъзможно,относно спане на х.Рай.
            ...И в този ред на мисли...няма проблеми със спането на хижа "РаЙ", ама си остава ходенето до там.... Просто Лесов още не знае, че до там се ходи пеш, или ...на магаре...

Коментар

До Хижа Рай има места дето и магарето иска почивка. Ходил съм го лично и съм оглеждал специално дали може да се мине с МПС но стигнах до заключението, че евентуално с много леко ендуро което може да се пренася през 1-2 места може. С АТВ или Джип просто ЗАБРАВЕТЕ.
              Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
              Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Само не се вързвайте на лафа, че това е еднодневна разходка. На табелата на Царска Бистрица си пише 7,5 часа(до хижата). Като знам, колко е "мързелива" групата - и два дена може би няма да стигнат...а пиене на горе НЯМА. Качвал съм се няколко пъти за един ден, ама още ме мразят съпътстващите. Мечта от преди години ми е да се кача горе с леко ендуро, но засега имам само неуспешни опити. Има път за моторизирани, но е забранен и без раздатка не става.
                Ако се заформи организация мисля да присъствам. Не смятам, че спането на Боровец е подходящо, най-много да провали следващия ден. И няколко снимки от езерото:
                На Мусала има нова хижа:http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Huts/Rila/Musala ,говорих с хората,няма места за близките уикенди.Ако вземем под внимание мнението на Войводата,по-добре е да го отложим.
                BMW X5 E70 4.8is

Коментар

7,5 часа е нещо абсурдно. Аз никога не съм виждал такава табела, а ако някой е сложил, очевидно е лоша шега. Вода има по средата на пътя до хижата, където пътеката пресича реката. В следващите 40 мин се върви покрай реката, но тя остава в ниското и има около 30 метра кофти слизане. В последната част от пътя може да се върви по реката, може и да се цепи диагонал. Така или иначе половин литър вода стига.
                  За разстоянията - виждал съм и две и двеста. Човек, който отвреме-навреме, 3-4 пъти годишно ходи по баирите, ще го вземе за разстоянията, които написах. Има хора, които и за цял живот няма да го вземат. В километри разстоянието е около 12 км, в денивилация - около 1000 метра от Царска Бистрица и още стотина, ако се тръгва от лифта.
                  www.offnews.bg

Коментар

Това до хижата. Оттам до върха денивелацията е около 650 метра. До заслона "Еверест" има 2 маршрута - зимен и летен. Вода има на няколко места. Оттам до върха - също 2 - зимен и летен. Вода няма, но е много близо.
                    www.offnews.bg

Коментар

На Мусала има нова хижа:http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Huts/Rila/Musala ,говорих с хората,няма места за близките уикенди.Ако вземем под внимание мнението на Войводата,по-добре е да го отложим.
                      Да запазим за края на август тогава?
                      Другият вариант е, да се спи на Боровец и да пробваме еднодневен преход.... Ако не се напием много вечерта
                      Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                      0879076007 Жельо

Коментар

Ако пък прецените можем да се възползваме и от това предложение

http://www.facebook.com/event.php?eid=246291772064550
                        www.4x4Trips.bg

Коментар

Има още един вариант за изкачване-Вр.Вихрен.Спи се в Банско(без напиване).Банско-х.Вихрен 16км асвалт.Х.Вихрен-вр.Вихрен 3.00ч по южния маршрут:http://www.bulgarian-mountains.com/bg/Huts/Pirin/Vihren .Казват,че пътеката не е проблемна и добре маркирана.Понеже след 17.07. аз съм аут,смятам да го пробвам за дати 16,17.07.2011.Всички желаещи са добре дошли!Чакам мераклии!?
                          Последно редактирано от ghaytov; 06-07-11, 22:37.
                          BMW X5 E70 4.8is

Коментар

За Вихрен аз лично препоръчвам да се ползва лифта от Банско до х.Бъндерица (голямо безмислено бъхтане е пеш), от там вече пеша х. Вихрен- вр. Вихрен и примерно слизане по пътеката обикаляща Казаните обратно на Бъндерица. Ако предвиждате преспиване, моя съвет е изобщо да зарежете колите в Пловдив. С влака до гара Септември и от там теснолинейката до Банско -само който не се е качвал на нея не знае какво е изпуснал.

Коментар

Последно,има ли желаещи за вр.Вихрен за 15,16.07.2011?Утре резервирам! http://bghotelite.com/web_main.php?id=1466

P.S. Засега сме 3-4души.
                              BMW X5 E70 4.8is

Коментар

Последно,има ли желаещи за вр.Вихрен за 15,16.07.2011?Утре резервирам! http://bghotelite.com/web_main.php?id=1466

P.S. Засега сме 3-4души.
                                Да, има желаещи, ама предпочитам да е с едно спане, че...не качваме Монблан,я ! Пиши 2 броя присъствие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X