Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чат

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Чат

    Незнам каква е причината но в MIrc канала почети никой невлиза,и си мисля няма ли да е по-ъдобно да се направи чат кам страницата както в DIR.BG имат или с бутон да се влиза в канала в MIrc , мися,че в мотозоне е направено така !
    2
    много ми е сложно
    50.00%
    1
    нямам време за глупости
    50.00%
    1
    по времето гогато влизам няма никои
    0.00%
    0
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

  • #2
    идеята не е лоша. ще допринесе за сближаването на участниците във форума.

    но ще има и един недостатък. идеите и мненията, които ще се разменят м/у участниците в чат-а няма да са достояние и на останалите, които не са се логнали към момента.

    или греша?

    Коментар


    • #3
      Чат...

      Имам няколко аргумента против.

      1. Нашата основна дейност е интернет/хостинг и корпоративни решения (все нещо трябва да финансира офроуда ) В тази връзка под никаква форма не бих се доверил на услуга която е външна и безплатна. Идеята е, че няма как нещо хем да е добро хем да е безплатно за всички. Ако започнем да разчитаме на такова нещо и то се срути (винаги в най-неподходящият момент) цялата ни организация губи.

      Изпреварвайки тези, които ще кажат, ами и тук е безплатно как така, отговарям - в никакъв случай не е безплатно. Сметката си я има, но я плащаме ние (аз и Брат ми), защото това е свързано с нашето хоби, а за хобито си човек обикновено дава доста пари. Както забелязвате предполагам портала се вижда отвсякъде включително и чужбина без никакви проблеми, има постоянно кой да се грижи за неговата сигурност и т.н.

      2. Чатовете по принцип не ги уважавам, защото губят много време, а същевременно малко носят като съдържание. Освен това идеята е тук всеки да помисли добре, после да напише нещо качествено и то да остане така, че да ползва и други хора освен пряко дискутиращите по конкретния въпрос. Смятам, че повечето от нас имат доста сериозни занимания и работа съответно и едва ли биха посветили голяма част от времето си на нещо толкова преходно и с мимолетно значение като чата.

      3. Когато един човек общува чрез форум има възможност да помисли добре, да систематизира отговора си и да направи така, че когато някой след време прочете написаното да има полза от това. Все пак в днешно време сме заобиколени отвсякъде от безкрайни потоци информация, която в голямата си част е безсмислена, трябва да се постараем поне колкото от нас зависи да не я увеличаваме.

      Като заключение ще напиша отново, че наблюдавайки сродните и по далечните подобни места/сайтове/портали и т.н. със задоволство забелязвам, че нямаме конкуренция като смислово съдържание, отношение към събеседника и диалог. Моля последното да не се възприема като прекалено надценяване на нашите общи усилия – известен факт е, че винаги сме готови за промяна и се стараем да ставаме още по-добри.
      VPetrov.photography

      Коментар


      • #4
        Още един аргумент...

        По отношение на бързината на комуникации, ако е необходимо за участниците ще пуснем и чат. Но смятам, че тук е мястото за по-бавно написана, но по-качествена като съдържание информация.

        И още един последен аргумент против. (Но не последен по значение)

        Тук всеки се регистрира и си избира име, под което да пише, били то анонимно или явно.

        Но каквото и име да си е избрал винаги има кой да се грижи да попречи на анонимни хора да запълват форума с глупости или да пречат на останалите. Както сте забелязали тук няма обиди, простотии и подобни изяви. Има опити за такива които веднага се пресичат.

        Погледнете какво става по различните места, където няма никакъв контрол, веднага диалозите се превръщат в не особено интелигентни монолози...
        VPetrov.photography

        Коментар


        • #5
          Абсолютно съм съгласен с всичките ти "против", Венци!

          Определено съм "за" качеството, а не количеството - за мен по-добре по-малко теми, но далеч по-полезни, образователни и т.н.; "за" доброто категоризиране и рапределение на темите в този форум - винаги можеш да се върнеш назад и да намериш/ да си припомниш полезна информация; "за" добрия тон и дух тука - не, че другите места където съм бил в БГ са (толкова) лоши, но липсват много от качествата на този форум, плюс определени недостатъци!!..

          Поздрави!

          Коментар


          • #6
            Re: Чат

            Първоначално публикуван от CJ_
            Незнам каква е причината но в MIrc канала почети никой невлиза,и си мисля няма ли да е по-ъдобно да се направи чат кам страницата както в DIR.BG имат или с бутон да се влиза в канала в MIrc , мися,че в мотозоне е направено така !
            Ако някой влиза в интернет в канала офф-роуд към омега бг може да мерне някой от нас.(Тези който си нямат работа вечерно време).Може да се поговори на тази тема.Няма да е лошо.Но във сички случей главните дискусий си остават.Тук мисля че така си е СУПЕР!!!И тук трябва да поздравя В.Петров за перфектно изградения портал и неговата поддръжка.
            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X