Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенове или как се запалих по офроуда?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фенове или как се запалих по офроуда?

Имам едно предложение. Хайде всеки да разкаже как се е запалил по този вид спорт и начин на прекарване на свободното време. Мисля че за всички ще е интересно...
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Ами аз чак сега ти видях темата , но пак мога да разкажа .
    От начало един приятел се занимаваше с мотори от там всички си купихме мотори и всеки си купуваше ендуро,после когато за първи път имаше оффРоад при нас отидохме и много се запалихме,аз лично все още не мога да си позволя джип защото нямам годините,но особено след миналогодишния оффРоад още толкова се запалих и сега си прекарвам свободното време като се возя с едно АТV и мисля сега да си купя някое Ендуро защото няма толкова тръпка с АТV-то, освен ако не е от сорта на 450сс , а моето е 125сс автоматик.

Бог е с Мен
    SUBARU OUTBACK I 2.5 AT

Коментар

diavol koleda

Интересна тема казвал съм го много пъти но пак ще кажа как успях толкова много да се запаля по оффроуда.Как да кажа стана исключително лесно и без да усетя едино време по БТВ имаше едно предаване мисля че се казваше БИ екстриим там един път случаино мернах репоратж от Пещера Трофи и го загледах хареса ми особенно жълтата Уазка на Златко Милев и вобще какво правят тия пичове.След време пак по същото предаване даваха репортаж от Карпат Трофи и там пак участвах българи пак с Уазки и пак бяха Златко Милев и Коце как да ви кажа вече така бях се запалил по тая работа че де що иамше нещо по телевизия и нет го четех и гледах и така вече четери години
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Първо се зарибих по джиповете ( макар че нямам годините), бях само наблюдател и такъв който им се кефи оптимално. Ама в последствие моя милост разбра, че от ендуро и кросовите мотори по голяма тръпка няма

Коментар

чети следващото:

Коментар

Винаги (само как звучи) съм си падал по 4х4 (като виден технократ май повече се кефих на техниката от колко то от спорта), но нямах парички - карах Москвич 2140 Д (което си е почти "джип") после смених много коли, но първата 4х4 беше Субаро Е12 (високо бусче, с включване на предният мост с копче от скоростният лост и гумета 12" или пък бяха все пак 13"?) с тая машинка започнаха и първите разходки без път (с москвича и ситроена все пак се придържахме към черните пътища) но твърдо не стигаше мощност (нямаше раздатка). няколко коли по-късно пак ми се прииска нещо 4х4 и си взех едно БМВ 325ix - Култова машина, на лед и не дълбок сняг няма равна! Пак разходки (Белмекен-Якоруда покрай Грънчар, много из Витоша) кал, сняг - Кеф, Но тогава някъде (благодарение на Братята) видях от къде може да мине УАЗ-ката - места през който до тогава не можех да си представя че колесно превозно средство може да мине. Толкова ми и трябваше и се появи "Нива"-та - Страхотна - много разходки и Първи стъпки в изцяло новата наука за каране наистина без път, братята ме бъзикаха че няма да мине много време и ще спирам машина по-висока от тяхната стена - и така стана от "нива" към "Хънтър" - "Ком-Емине"... Добре че е Жена ми да ме спира е иначе цялото си свободно време ще "инвестирам" в тази краста.

Коментар

Браво, бе Boy! Най-после една свястна тема, а не от рода на: "Кои презервативи са по-издържливи, за полусух или полумек терен?"
              Поздравления за темата и да дадеш телефона на учителката си по български да те похваля
              Та аз се запалих по off road-а от 7 годишен без да знам, че се казвало така. Крадях постоянно Балканчето на татко и заедно с мои "колеги" на по 7-10 години обикаляхме черните пътища извън селото (за сведение аз съм абсолщтен селянин ), като знаехме, че като се приберем ще изядем по една кола бой, но крастата си е краста. Дори си имахме механик - Бат Марин, който правеше профилактика на моторите след поредният off road срещу лимонадени шишета домашна ракия, като пък след профилактиката съответно Бат Марин (ръст 1.50) редовно беше подлаган на "профилактика" от жена си (ръст 1.80) заради консумираните доходи. Така с off road и бой не усетихме как станахме гимназисти и с нетърпение си купихме първите собствени Балканчета, които карахме вече с книжки. То беше гордост, то беше чудо! Всички ученички от 6-ти до 11-ти клас бяха наши. Скъсвахме се да ги возим, да ги целуваме и пипаме по циците, но докато не се занимавахме с тях все ни влечеше планината. Колко простотии сме правили, качвайки се къде ли не по Средна гора и Стара Планина и не ни беше страх! Дори беше своево рода геройство да се появиш на училище обелен от глава до пети. Тогава дори отличничките бяха твои, а другите пичове ни гледаха със завист. И по това време все още нямаше Off road и не знаехме как да наричаме тази простотия, с която се занимавахме.
              По-късно, след гимназията си взех MZ, тъй като технологиите много напреднаха и моторджийството - също. Тогава именно се случи непоправимото. Качих аз един френд на мотора зад мен и решихме да свалим поне 5-6 ученички от Техникума по Ветеринарна Медицина и карайки на задна гума по 5-10 метра (никога не съм бил майстор на това упражнение) през голямото междучасие в двора на училището пред 20-30 любопитни погледа, моторът се обърна и ни захлюпи. Заболя ме много рамото, но срама беше по-голям, та набързо се качих на MZ-та и сред тълази от смях се изнизах с мръсна газ, оставяйки френда да обере "овациите". Сто пъти бях падал, но това се оказа контузия, която тра поне 2 години, та попречи и на кариерата ми като копиехвърляч. Бях трети в България в тази дисциплина!
              После станах студент, после излязох на работа в чужбина, докато един ден именно там, в Копенхаген гледах обширен филм за ралито Париж-Дакар. Решението бе взето моментално, а то беше: Като се върна първата ми работа ще е да си взема Honda Africa Twin, тъй като тя печелеше тогава масово това състезание.
              ... и го направих!
              Това е моята история за увлечението ми по off road-a и сам не мога да реша от къде точно то води началото си, затова написах всичко това, вие да прецените.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                То беше гордост, то беше чудо! Всички ученички от 6-ти до 11-ти клас бяха наши. Скъсвахме се да ги возим, да ги целуваме и пипаме по циците, но докато не се занимавахме с тях все ни влечеше планината.
                Колко сладък е тиин живота а?

Коментар

Между другото започнах да карам на 11 годишна възраст Ама брата ся почна от 6

Коментар

Боже, само дето те похвалих Boy! Ще трябва да ида на очен лекар.
                    Похвалите да бъдат консумирани от DJDAVEL!

Коментар

Как се запалих по OFF-ROAD-a ли? Просто! Един ден,(преди около 3г. ако не ме лъже паметта) моя най-добър приятел беше чул по радиото, че на другия ден ще има състезание с джипове в Пловдив. Подюрихме бащите и трагнахме (от София сме и двамата)! Присъствахме на откриването и преставянето в центъра на Пловдив! После с полиция целия конвой пристигнахме на мястото! Беше като падина и всичко се виждаше! Трасето беше много трудно, и ни се струваше, че и танк няма да може да мине! Първите два екипажа така се окопаха, че промениха трасето! Сещам се, че единствения който мина беше Пламен Йоцов! Всички други не стигаха и до втория баир даже! Научих сайта на Доктора и го следях редовно! Следващото състезание на което присъствах вече твърдо ме запали по OFF-ROAD-a! Беше TRIAL-a при пясъчните кариери при Кремиковци! Така се запалих по OFF-ROAD-a като спорт! А от машините си се интересувам откакто се помня ( не е много отдавна )
                      RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                        Боже, само дето те похвалих Boy! Ще трябва да ида на очен лекар.
                        Похвалите да бъдат консумирани от DJDAVEL!
                        Еххх хора всички кво ли не видяли!Не знам ама както гледам от тук може би аз съм най-малкия и има още много време ама пък и много да уча!Иначе от OFF-ROAD се интересувам от 2 или 3 години!Като първоначално все едно отивам на футболен мач!(За мен нищо по впечетляващо)!Но по късно почна да ми става интересно!Като тогава най-голямо впечетление ми правеха Пламен Кралев,Иван Попов и няма как да изключа Валери Вушев и от тогава гледам да не пропускам състезание.А сега се надявам скоро време да се пробвам и аз!Но да видим какво ще стане!Както гледам сички са почнали на малки години такаче се вписвам в картинката защото в момента съм си точно на 18 и малко!Та да видим!
                        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Аз пък още съм далеч от 18, така че има и по-мали от теб
                          RB Patrol Team

Коментар

Ами при мен стана много странно Няма да се смеете Ами беше август 2004-много топло!Аз тукмо бях излъскал мозайката в коридора(много трудна работа-търкаш с една малка гъба и един силен препарат като луд) и наще за награда казаха че ще ми купят новия брой на едно списание за коли(тогава това ме влечеше )но на репа го нямаше и понеже аз неможех да чакам реших да си взема някакво друго! Разгледах и ми хареса Офф-роад Бг (накоето не знаех какво му означава името ).Първоначално го разлистих и оставих на един шкав!След около месец го намерих пак и прочетох цялото за по-малко от час и трийсет мин. И знаете какво става по нататък-не съм пропуснал и един брой Та и аз още нямам годините ни за мотор ни за "джип" (само на 15 съм) и чета като луд този форум(накак трябва да се задоволявам) Срам ме е да си призная но нито съм се возил на "джип" нито съм присъствал на състезание Но второто смятам по 1 май да го поправя
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a
                              Ами при мен стана много странно Няма да се смеете Ами беше август 2004-много топло!Аз тукмо бях излъскал мозайката в коридора(много трудна работа-търкаш с една малка гъба и един силен препарат като луд) и наще за награда казаха че ще ми купят новия брой на едно списание за коли(тогава това ме влечеше )но на репа го нямаше и понеже аз неможех да чакам реших да си взема някакво друго! Разгледах и ми хареса Офф-роад Бг (накоето не знаех какво му означава името ).Първоначално го разлистих и оставих на един шкав!След около месец го намерих пак и прочетох цялото за по-малко от час и трийсет мин. И знаете какво става по нататък-не съм пропуснал и един брой Та и аз още нямам годините ни за мотор ни за "джип" (само на 15 съм) и чета като луд този форум(накак трябва да се задоволявам) Срам ме е да си призная но нито съм се возил на "джип" нито съм присъствал на състезание Но второто смятам по 1 май да го поправя
                              Щом още отсега си фен, след състезанието, ще си фанатизиран !
                              RB Patrol Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X