Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет - повреда нанесена в сервиз - какво да правя

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • съвет - повреда нанесена в сервиз - какво да правя

    Здравейте, пиша в този форум от немай-къде, тъй като попаднах в следната сигуация, и търся съвет:
    Не живея в Бг от 20 години, но се наложи да се върна непланирано защото възрастния ми баща се разболя тежко. Той има едно старо ауди q7, което и без това няма да може да кара повече, и решихме да го продадем за да покрием част от разходите по неговото лечение, които се оказаха много сериозни (с негово съгласие). Колата обаче имаше пукнато предно стъкло (вероятно камъче), което той не беше оправил. За да й се придаде по-търговски вид, реших да сменя стъклото. Вкъщи намерих някакви стари визитки от преди мноооого години на автостъкла "кобра", но със стар телефон; потърсих в интернет за стъкла Кобра и се обадих на първия резултат; звучаха точни по телефона, имаха стъкло, и закарах колата на смяна. НО се оказа че неедин сервиз вече използва това име, и тези на които съм попаднала всъщност НЕ СА "оригиналната" фирма Кобра. Нямам опит с такива неща и нямах време да проучвам, но не предполагах колко долни и подвеждащи може да са тези сервизи тъй като съм загубила допир с реалността на Бг.

    При получаването, лъже-кобра не искаха да дадат ключовете преди да платя, така че нямаше как да разгледам отвътре; отвън изглеждаше ок. Когато влязох вътре обаче установих с ужас, че при смяната са повредили огледалото за обратно виждане. Бяха сложили лепенката за технически преглед пред огледалото така че да не се вижда добре отвън че е счупено отвътре. Опитах се да говоря с тях, но секретарката си беше заключила офиса, а изведнъж всички моньори бяха изчезнали (явно са знаели че са направили проблем и са искали да ме избегнат), беше останал само един, който имаше наглостта да ми каже "ами то така си беше, ако искате елате утре и си говорете с шефа, но той сега го няма". Ново огледало на този модел е над 600 евро защото е с много електроника (( изглежда че са се мъчили да го изтръгнат като варвари и са го счупили при демонтажа.

    Разбирам, че е било много глупаво от моя страна да отида в някакв случаен сервиз без препоръки, обикновено не постъпвам така, но бях толкова притисната от времето и други ангажименти. Не обърнах внимание на факта, че смяната на стъкло ще включва демонтиране на огледалото, което може да се повреди от некомпетентни монтьори.

    Въпросът е какво мога да направя в този случай, ако изобщо мога да направя нещо, например, да заведа дело за щетата когато малко се освободя, или просто трябва да преглътна. Надявам се на конструктивен съвет. Благодаря!

  • #2
    Ако нямаш проемо-предавателни протоколи, удостоверяващи състоянието преди интервенцията, пий една студена вода.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #3
      Ами зависи. Приятел се беше научил когато прави рекламация на част и не му я уважат, да връща частта през витрината на магазина. Гаменско, но запомнящо се...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

      И коментаторите...

      Коментар


      • #4
        Това къде е случва? В кой град кой е сервиза или мястото?

        Коментар


        • #5
          За съжаление няма как да се установи че повредите по огледалото не са съществували и преди това, а вие едва ли има начин да докажете.
          В подобни слуаи има вариант частта не поросто да е повредена по не винимание а да е заменена умишлено с цел последваща препродажба.

          Коментар


          • #6
            Свидетели?
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

            "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

            Коментар


            • #7
              Колега преди 5 години имах същата случка с Кобра, имам и поне 5 теми в различни форуми да не се ходи в Кобра. Такова е в България, вземи си огледало втора употреба.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X