Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Болничен и предизвестие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Болничен и предизвестие

Нищо не се удължава. Аз така направих скоро пуснах предизвестие и излязох в болничен после доработих една седмица и довиждане.
    Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

Със сигурност не могат да те съкратят/уволнят по време на болничен, така че по пътя на логиката, не би трябвало да можеш и да напуснеш по време на болничен. Дали предизвестието може да тече паралелно с него, също не съм сигурен, ама да кажем предизвестието е 1 месец, а ти се окаже че ще боледуваш повече от това ?!?! Затова би следвало да не тече предизвестието по време на болничен.

Информацията към НОИ за болничния се подава от работодателя по електронен път. Да кажем че те освободят докато си болничен ?!?! кой ще подаде информацията за болничния ?!?! Бюрото по труда ли ?!?! Не съм чул някой да е на борсата и да е отишъл да си вземе болничен и да подава разни неща към НОИ дето едва ли знае за какво става на въпрос.

Ей така на бързо се консултирах, та ако си на срочен договор, няма проблем, може да напуснеш по време на болничен, НО ако си на безсрочен трябва да изтече болничния и тогава предизвестие, не може след като вече си болничен да подаваш такова.
      И още нещо, ако напуснеш и трябва да ти се удължи по някаква причина болничния - няма да може, вече така са го направили, преди е можело, но сега вече НЕ. Та си обмисли вариантите
      Последно редактирано от mohera; 01-02-18, 16:19.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Ето отговор от компетентните лица :

http://accountingnews.bg/прекратяван...