Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НАП ме търси за платен фиш ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НАП ме търси за платен фиш ?

Аз друго имах в предвид с това по книга . Изискванията на държавата , при продажба на МПС към мен като продавач са следните .
    1 Да си собственик на продаваното МПС ( ако си с брак подписвате и двамата) .
    2 Да имаш актуален платен данък
    3 Мпс да не е под възбрана
    4 Сделката се извършва пред нотариус ( има изключения за мотопеди и ремаркета )
    5 Отписване от данъчната служба ( вече май става автоматично )
    Тези стъпки съм спазил , с това съм изпълнил изискванията на държавата . Тя обаче постъпва отново като мащеха , и иска нещо което не и дължа . И във връзка с темата , не го иска само от мен .

Коментар

не винаги го правят умишлено, в повечето случаи се дължи на повсеместната ни немарливост и калинковщина............... това за срещането на глобите с плащанията е точно така и парадокса е, че най-често си патят точно най-коректните платци и познайте що?

глобите се вкарват ръчно в кАмпутЕра и това става със забава например 10 дни от издаването на фиша................. нарушителя плаща още на 3-тия ден и се оказва, че е платил по несъществуващо задължение....... после се появява фиша и остава да виси неплатен та извода е: пазете си бележките или плащайте по банков път, за да може да се извади и след 5г. справка за плащането защото "Който плаща лошо, плаща два пъти!"

Коментар

Първоначално публикуван от tabu_bg Преглед на мнение
        Здравейте колеги, днес получих писмо от НАП, в което пише, че в 7 дневен срок трябва да платя 50 лева. Фиша е писан преди 4 години и 11 месеца ( фиша е за превишение на скоростта с 13 км/ч), платен е в 7 дневен срок и си пазя платежният документ от СИБАНК. Понеже четох че проблема е доста разпространен в България, има ли някой който е минал през подобна процедура по доказване на плащането и как се процедира ?
        Ако НАП няма да ти трябват и не мислиш да ползваш отстъпки при плащане на данъци - не прави нищо.

Инак, копие от платежното + копие от писмото
        пращаш с куриер на шефа на данъчното с текст Платил съм N:... с приложеното платежно, желая да го отразите в регистрите си, че нямам задължение.

Всички тия копия си ги пазиш.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Аз минах по този път през 2014 г. Като ми затрябва за банката удостоверение от НАП, че нямам задължения, се оказаха два фиша от Силистра, от 2010 г. Е, казвам ви, такова юнашко обикаляне падна - от КАТ в НАП, от НАП при съдии изпълнители, после пак в НАП и КАТ, ама на 400 км от София, и всичко това, защото никой не знае къде трябва да се отиде, за да се отметне задължението като платено въз основа на платежните от 2010 г. След дълго обикаляне се оказа, че се ходи в НАП на последния етаж в сградата на министерски съвет. Занесох платежните там, бързайки, за да успея да се включа в срока на банката. За мое изумление ми казаха, че, да, това е мястото и да отида пак след два месеца, да ми издадат удостоверението. Затова си взех удостоверение, че дължа 60 лв на държавата и добре, че в банката това не ги впечатли особено.
          Историята има продължение. С входящия номер, който ми дадоха от НАП, отидох след три месеца да си взема все пак удостоверението. Отново греда - единия фиш отписали, другия още стои, въпреки, че им дадох и двете платежни. Вдигат рамене - колежката, която го правила, вече не работи там, елате след два месеца. Да се смееш ли, да плачеш ли? Явно ги досрамя най-накрая, та ми обещаха за след една седмица, а не след още два месеца. Така, след още една седмица и още едно ходене дотам, станах горд притежател на чисто данъчно удостоверение.
          Има и още.В банката, като ходих да си вадя копие от платежните /естествено, че не ги пазех от преди 4 години/, също беше интересно. Казаха ми, че ако не знам датата, на която съм направил плащането, не могат да намерят нищо, за да ми издадат дубликат. Останаха изненадани, че успях да кажа точната дата отпреди 4 години. Още по-изненадани се оказаха, че съм я казал вярно и плащането излезе точно на тази дата.
          Накрая се замислих - ами ако ми беше жизнено важно това удостоверение и от банката да откажат кредита? Нашите чиновници щяха да са ме съсипали с техните срокове, а нашите банкери - с тяхното изискване непременно да знам датата на плащането. Тъпо.
          На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
          "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

С моята банка ЧАК такива проблеми нямам.

Коментар

В такъв случай не е ли по лесно да се позовеш на изтекла давност вместо да губиш време и нерви по държавните институции ? Моите два акта от 199и някоя така си отекоха по давност .
              Последно редактирано от sek.1; 18-12-16, 05:27.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте пиша ви със закъснение, също така ви благодаря за отговорите. Това което направих до сега е, че в понеделник звънях на посоченият телефон от писмото и се свързах със служителя от НАП които ми е пратил писмото. Той ми каза ако не мога да отида лично до НАП, да му пратя заявление по пощата, че съм си платил. Колега от форума ме посъветва да пратя мейл на МВР за да не ми пратят глобата към НАП отново, обаче техният мейл нещо не работи и не мога да им изпратя нищо, също така системата им за проверка на задължения не работи и не мога да проверя имам ли задължение. И остава варианта и на тях да им пращам писмо. Та това е засега, ако има нещо ново ще пиша пак.

Коментар

Ъпдейт на информацията, успях да изпратя мейл на МВР. Проблема се оказа в това, че при първият и вторият опит прикачвах файловете ( молбата ми, снимките на фиша, платежното и т.н.) директно от компютъра, докато днес опитах да ги прикача от докс.бг и се получи. Като обяснението което си давам е, че системите на кат са слаби и не могат да поемат 13мб снимки. А в случая когато ги пратих прикачени от докс реално им пращам само линкове от които да си ги изтеглят. Така, че ако ви се наложи да се свързвате с МВР го имайте предвид.

Коментар

Сканиран документ в нормален формат (тиф, пдф) е около 30кб на страница. Файлове от 13мб далеч не всяка поща ще поеме.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      В такъв случай не е ли по лесно да се позовеш на изтекла давност
                      Давността май я вдигнаха на 5 години мършите... Преди беше 3. И то при условие, че за този период не са те потърсили. От последното потърсване за да си платиш-пак тече срока наново.

Де го Гагич да обясни, той иначе е на всяка манджа мерудия, а когато стане въпрос за точно неговия ресор-никакъв го няма.

Ама е в негова вреда да разяснява как може да му се изплъзнем.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Изгубена е вярата в хората. Аз още вярвам, сигурно съм наивник.
                        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Ами аз ги снимах с телефона. Не знаех това за пощите.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Давността май я вдигнаха на 5 години мършите... Преди беше 3. И то при условие, че за този период не са те потърсили. От последното потърсване за да си платиш-пак тече срока наново.

Де го Гагич да обясни, той иначе е на всяка манджа мерудия, а когато стане въпрос за точно неговия ресор-никакъв го няма.

Ама е в негова вреда да разяснява как може да му се изплъзнем.
                            Тука един колега на Гагич е обяснил нещата с думи прости https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=14987.0 През живота си до тук имам два акта от 199 и някоя година . Единя ми го написаха на КПП Ребърково за несъответствие в категориите карах влекач и полуремарке с категория С а другия след някъде половин година след моста на Иорданкино по нанадолното пак със същия влекач и ремарке отвях радара със 126 километра в час . И двата си отекоха по давност никой не ме е търсил а и аз не съм си давал зор да им плащам Моя принцип е че колкото по малко дадеш на тая държава по малко ще имат да откраднат .
                            Последно редактирано от sek.1; 23-12-16, 05:44.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              ....Моя принцип е че колкото по малко дадеш на тая държава по малко ще имат да откраднат .
                              Рано или късно нещата ще се променят - в смисъл искаш не искаш - ще трябва да си плАтиш...
                              Защото със същото оправдание си карат без всякакви притеснения пияни, книжки и т.н...
                              Наскоро имаше някъде статия за отпаднало в съда НП, защото видиш ли били хванали шофьора пиян и го глобили с отнемане на книжката за определен срок... Пък той си нямал книжка по принцип ....
                              И затова - айде да си Оди по живо по здраво (да, вероятно и катаджиите са за глобяване в случая)...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ами плащам си данък общ доход ; социални ; здравни и всякакви там осигуровки ; ДДС ; данък сгради ; данък две МПСта и каквото още се сетиш . Срещу всичко това насреща няма нищо . Не е малко и ако мога нещо да не им го дам със сигурност няма да им го дам . А забравих че има и данък лихви на банковите влогове .
                                Последно редактирано от sek.1; 24-12-16, 08:26.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X