Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В черния списък - Експресбанк!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В черния списък - Експресбанк!

Преди повече от 10 години направих грешката да си открия сметка в тази банка, която после закрих. Няколко години след това получих писмо, че дължа някаква мижава сума на банката - по някакви си техни причини. Отидох, говорих с управителката на клона, едва когато разговора стигна до скандал, тя се съгласи да ми "опростят" сумата. Днес отново получавам писмо от същата банка, че им дължа 1.92 лв и ме канят да внеса тази сума. Крайно досадно и некоректно е непрекъснато да се искат пари (тези банки не се наядоха!) и то от клиенти, които отдавна са приключили отношенията си с тази банка.
    Колеги, избягвайте тази банка, за да не се озовете в моето положение.
    Станислав Козловски, Ямбол

От: В черния списък - Експресбанк!

Всичките са така. По тоя повод си пази всичките документи за закриване на сметка. На мен са ми искали от ПИБ над 50 кинта при подобен казус. При това за картова сметка, която отдавна няма карта и е уж закрита.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Решихме проблема, но трябваше да отида до офиса им.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        На мен са ми искали от ПИБ над 50 кинта ...
        Аз при ПИБ минах само с 10

Но това са дребни кахъри - по интересно беше с Пощенска банка, която почти 10 години е държала сметка по закрита кредитна карта (защото аз съм бил закрил кредитната карта, но не и сметката), че и ми беше увеличила лимита като лоялен клиент!!! (неясно как се има, че и се увеличава лимит на сметка) и съответно го беше декларирала в кредитния регистър. И тръгнал съм аз да тегля заем, от банката ми казват имате още едно задължение от 3000лв и аз шах. Докато разбера коя банка... А тъпото е, че имах заем в Алфабанк, пък те сега ги купиха Пощенска и айде пак
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

След като получавах 5 (пет) години всеки месец извлечение по хартиената поща, че дължа 1,43 - отидох да питам все пак
          Предложих им да си спестят по 2 кинта месечно като спрат да ми ги пращат, но те бяха непреклонни
          След година отидох да си ги платя без никакви други такси, че ми дожаля все пак за тях
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

И аз установих съвсем скоро че имам сметка в ПИБ от 95' например, не помня годината, но е почти от създаването на банката. Та закривайки една карта и откриване на друга, служителката ми казва...вие имате сметка при нас и има натрупани такси на стойност 53 лв., съответно се опулих и казвам как така имам сметка и ми начислявате такси и аз не знам за това. Отговора беше...нямаме практика да уведомяваме клиентите за такива сметки. понеже ми се наложи да открия и разплащателна сметка, реших да ползвам тази, е изгорях с парите, но не ми се занимава с тия идиоти. Знам че това не е правилно и трябва да се разправям, но...
            Така че трябва да се внимава с тия гадове банките и да се искат документи, че няма сметки и че няма задължения, подписани и подпечатани.
            Между другото, преди няколко години погасих един кредит в сибанк предсрочно, когато поисках служебна бележка в централния им клон, ми казаха 30лв., аз се ядосах и не извадих бележката, след няколко дни в някакъв клон пак поисках същата бележка и ми поискаха 5лв.
            Имам чувството, че тия си правят каквото си поискат, става въпрос за всички банки.

Коментар

Първоначално публикуван от Tokio Преглед на мнение
              Решихме проблема, но трябваше да отида до офиса им.
              Писмено ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Tokio Преглед на мнение
                Преди повече от 10 години направих грешката да си открия сметка в тази банка, която после закрих. Няколко години след това получих писмо, че дължа някаква мижава сума на банката - по някакви си техни причини. Отидох, говорих с управителката на клона, едва когато разговора стигна до скандал, тя се съгласи да ми "опростят" сумата. Днес отново получавам писмо от същата банка, че им дължа 1.92 лв и ме канят да внеса тази сума. Крайно досадно и некоректно е непрекъснато да се искат пари (тези банки не се наядоха!) и то от клиенти, които отдавна са приключили отношенията си с тази банка.
                Колеги, избягвайте тази банка, за да не се озовете в моето положение.
                Станислав Козловски, Ямбол
                Принципно си прав - имат разни такси и таксички дето трябва постоянно да питаш кое какво е и колко е.
                НО това е единствената банка която знам по време на ипотечната криза 2008-2010 си свали лихвите за стари кредити а не ги увеличи.
                Тогава аз имах кредит в СГЕ а мой приятел в Уни - мойта лихва падна еднократно с 0.5% а неговата се качваше всеки месец (съобщаваха му със СМС изродите) и се принуди да не си обслужва кредита.
                Росен Лазаров - Варна
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

25 лева съм назад от тая цигания у ПИБ. Няма да пропусна да разлайвам по всички форуми. Подобна ситуация имах в ДСК, и ми опростиха 10-тина лева.

Коментар

ПИБ са ми най-отгоре в черния списък. От тях се отказах, откакто ме минаха с 1200лв. Имах заем, който изплащах няколко години. Отидох на мисия и заделих пари да го погася нацяло, като съответно сотавих 200-300лв за непредвидени банкови разходи - промяна в лихвата, такси, такива ми ти изненади. Отивам в ПИБ-а и им казвам, че ще го погасявам целия. Бях сметнал предварително колко е оставащата главница от схемата на договора и тогава имаше такса за предсрочно погасяване. Само, че каката ми ръсна 1200лв отгоре. Викам и обърка се. Я сметни пак. Ми толкова. Викам и е как така - аз ги смятам така и така и са толкова? Ами имате, вика тука, едни 1200лв, които са се натрупвали от покачването на лихвата. Те за този и този период са заделяни в отделна сметка. Оказа се, че за период малко повече от година, в закона е имало вратичка да направят това, те естествено са се възползвали, нормално не са ме уведомили, натрупвали са задължения там, те като са седяли са им праскали и лихви и се оказва, че са ме плющяли сума ти време с лихва върху лихвата. Не можах да го погася в този момент, но в рамките на 2 месеца им теглих нацяло шута. Последното ми посещение при тях беше преди няколко месеца, когато от НОИ по стара информация ми пратиха пари по тази сметка, та разбрах и за тези 10лв.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

И аз имам някаква сметка в ПИБ , от преди 16 години. Искат ми около 50 лева. Питах ги аз ли съм си открил сметката при вас ? Казват да . Искам да видя къде е мя подпис .... чупят стойки и ми обясняват , че сигурно е някаква стара семтка от някой работодател, да съм идел в централата да пусна една молба и щели да я анлират. Казах им , да си ходят те доцентралата, открих си нова сметка и си оперирах с нея
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Момчета, изчетете ЗЗД от до и след това внимателно проверявайте банките какво правят с вашите пари, особено вноски по кредити. Жокер - особено затворени дни (събота, неделя, празници). Тези от вас със свободно време, пари и нерви, могат да направят някой не лош лев от дела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X