Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми майстор за заваряване камбана на скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ми майстор за заваряване камбана на скоростна кутия

Здравейте колеги! Започнах нов проект на джип, двигател от Пасат 1.9 -110к. и скорости от Омега,

Дотук добре,оказа се обаче че в нашият град няма такъв майстор. Трябва да се отрежат камбаните на двете ск кутии,центроване и заваряване. Естествено с/у заплащане. Ще съм благодарен на всеки които може да помогне!
    ТЛК-120 Николай Колев
    0898521295

От: Трябва ми майстор за заваряване камбана на скоростна кутия

Преди 15 години 2 рязани камбани си ги центровах самичък в гаража. За целта трябва да разглобиш кутията и да ходиш на стругар.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      . За целта трябва да разглобиш кутията и да ходиш на стругар.
      Що да я разглобявам бе,адашче?
      ТЛК-120 Николай Колев
      0898521295

Коментар

За да извадиш амбреажната ос и да сложиш яко джилязо със същата форма и размер, но без лагер. Нататък вярвам се сети. какво следва.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          За да извадиш амбреажната ос и да сложиш яко джилязо със същата форма и размер, но без лагер. Нататък вярвам се сети. какво следва.
          Маховика е блокиран,феродото е с главина Опел,притискатля ги затваря перфектно.
          Но, да не купувам два пъти кутии,затова питам и приемам всякакви съвети и препоръки.
          ТЛК-120 Николай Колев
          0898521295

Коментар

Правиш амбреажна ос със шийка като оригиналната, да влиза мазно в лагера или фтулката. Каквото е там. Махаш оригиналната амбр. ос и слагаш желязото на нейното място. Фиксираш с полудъгите или там с каквото се стяга оригиналния лагер. Зглобяваш кутията и слагаш половината прилежаща камбана. Пускаш в лагерчето на коляновия вал една 6мм сачма която да не позволява върха на новата амбреажна ос да не стига до дъното. Че аз първия път забравих. Изправяш мотора на муцуната и му нахлюпваш кутията до откат. Мериш колко е разтоянието до монтажната плоча, за да знаеш колко да оставиш от Пасатската камбана. Стягаш целия възел с 3-4 стяги и хайде на аргона. Алуминия дърпа яко и за това ударете поне 10 точки преди да почнете да укрепвате. Ако не идват диаметрите слагаш преходен фланец между двете камбани, но става двойно заваряването. Успех с проекта.

Коментар

За да няма изненади,трябва празен блок,ос(дебел дингил) която се захваща на минимум две основи(средна и последна) с дължина и подходящ диаметър за насадената кутия(кожух).Завършва с гайка със която се притяга вторият кожух.Чесането зад врата е голямо,докато се уточни кой кожух от къде да се резне така,че да има место за вилка аксиален лагер или лагер-помпа и двата да се "настъпят" тъй,че да може да се заварят.Режат се в плюс и се челосват на фреза за да няма напрежения в материяла след заваряването.Кожух от Ауди яйце си се заварява перфектно,но чеплелският трябва да се провери дали е заваряем.Повечето производители ползват цинк и магнезий за тънколивкост,който е трудно заваряем.Впрочем заварява се,но не се комбинира със алумининиева присадка.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                .Чесането зад врата е голямо,

Дааа...!
                ТЛК-120 Николай Колев
                0898521295

Коментар

Благодаря на колегите отзовали се до тук!
                  Очаквам още мнения,предложения,съвети и тн....
                  ТЛК-120 Николай Колев
                  0898521295

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X