Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ред за плащане на акт от КАТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ред за плащане на акт от КАТ

Здравейте, на 02.02.16 ми писаха акт за изтекла гражданска отговорност. Ами бях забравил, мислех че изтича март, както и да е. Каза ми че глобата е 250лв. Талона не ми го взе. Аз след 2 дена си направих застраховка и си карам.
    Но сега се чудя, не съм получил никакво писмо. Би трябвало да ми издадат наказателно постановление. Може и да стои в КАТ и да чакат да им отида на крака, но според мен би трябвало да ми изпратят нещо по пощата, не съм сигурен.
    И се чудя какво да правя, да си трая ли, преди години си спестих една глоба от 50 лв, просто я изгубиха някъде.
    Глобата пращат ли я в НАП и като си плащаш данъците седи ли там като неплатена?
    Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.

От: Ред за плащане на акт от КАТ

Пращат я в Нап и ако не те фанат да я платиш, след 5 години изтича давността.
    I get High by going Down

Коментар

Е как са ти написали акт без да вземат талона? Какво пише в самия акт за талона?

Коментар

Те за без гражданска спираха колата от движение и взимаха книжката докато се плати.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

И талона на автомобила вземаха... Поне в Бургас.. Колега се върна с абсолютно нередовен автомобил от Бургас (бяха му залепили лепенка 'Спрян от движение', та да се вижда отдалеч и на камерите ). Без никакви документи за автомобила и за себе си - полицаите бяха взели всичко (и то съвсем законно - отнето свидетелство за правоуправление, талон на водача, и талон на автомобила)...
          След 2 дни ходи да си ги взема от Бургас (целия този цирк бе заради сгрешена цифра в документа за ГО - за щастие Застрахователя пое вината)... Размина се само с глоба (май 10лв) за неносене на ГО (което си е факт - носел е документ с друго съдържание)...

А конкретно за колегата - има нещо гнило в обяснението - ако му е писан АУАН, то талона е останал в катаджиите, и колегата трябва да си го търси в КАТ по местоживеене. И ще си го получи след като плати глобата...
          Последно редактирано от slowtraveler; 28-03-16, 07:06.
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
            Те за без гражданска спираха колата от движение и взимаха книжката докато се плати.
            Още спират от движение. Талонът (най-вероятно на автомобила) може да е бил "забравен", за което получава допълнителен "бонус" от примерно 10 лв. Глобата за без ГО не е към КАТ.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ами на мен не са ми взели ни талон, ни нищо. Полицаят тогава си спомням ми каза- пиша ти акт, талона няма да го взимам. Може да съм му станал симпатичен . Това става в Елхово, връщах се от риба на Шарково, въдиците в колата, може и той да е рибар човека. А в акта пише че не съм си изпълнил задължението да сключи действащ договор за ГО, нарушен чл.483 ал1 т1 от ..../Закона,не мога да го разчета/. Аз не съм спорил с полицая или да го моля, казах му че пропуска е мой, да пише каквото иска. Преди глобата е била май 400лв, мисля че от тази година е 250, ако си собственик на колата.
              Последно редактирано от joro9090; 29-03-16, 16:52.

Коментар

А, днес жената плати всички данъци, там глоба не фигурира. Но те нали вече се водят местни данъци и такси, отиват в общината. Преди години те изнудваха да си платиш първо глобите.
                Сигурно рано или късно ще я платя, но мисля че и 250лв са много за първо такова нарушение/тя е била 400лв, но се усетиха, че няма събираемост/.

Коментар

Всяка глоба е от еди колко си .......до еди колко си. За първо нарушение обикновено се налага минимума. А това че глобата не е дошла ....не се притеснявай ще дойде ама се движи бавно но сигурно.

Коментар

Не е чак толкова сигурно.

Коментар

Дойде ми. Вчера ходих до кат бяха ми пратили писмо. И ми връчиха там наказателно постановление ли беше там оставил съм го в колата. Днес слушам по тв-то че някой си имал 7 непотърсени акта. Но аз съм си примерен гражданин и ще си го платя.

Коментар

Първоначално публикуван от joro9090 Преглед на мнение
                        Дойде ми. Вчера ходих до кат бяха ми пратили писмо. И ми връчиха там наказателно постановление ли беше там оставил съм го в колата. Днес слушам по тв-то че някой си имал 7 непотърсени акта. Но аз съм си примерен гражданин и ще си го платя.
                        Мисля, че с 1-2 дни е прескочен един от давностните срокове. Ако имаш желание прегледай АНК.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Мисля, че с 1-2 дни е прескочен един от давностните срокове. Ако имаш желание прегледай АНК.
                          Не ми се вярва.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да види той. Имаше нещо за 9 месеца ама няма аз да търся вместо него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X