Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си спомним за Васил Левски

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Да си спомним за Васил Левски




    На днешната дата - 18-ти юли(нов стил) е роден най-таченият герой на България - Васил Левски. Човекът, мечтал цял живот за "чиста и свята република" и недоживял да види освободената си родина. Залисани в ежедневните си малки/големи войни, проблеми и кахъри забравяме за него и саможертвата му, а не бива.

    Поклон пред паметта му!

  • #2
    От: Да си спомним за Васил Левски

    Днес както си карам изведнъж нещо прикова вниманието ми - в началото на Аспаруховия мост,над ул."Девня" на перилата на моста беше поставен саморъчно направен трансперант "АПОСТОЛЪТ ЖИВЕЕ В НАС".На фона на нищонеправенето на държавата,това искрено ме трогна.Има значи още родолюбиви българи.Благадаря им!
    0884 987 137
    В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

    Коментар


    • #3
      От: Да си спомним за Васил Левски

      Може би най-чистата и свята личност в историята ни... още неосквернена.. Докато съм жив ще пазя спомена за Апостола, както, надявам се, и децата ми след мен. Бих желал, когато мисля за този велик българин, гордостта, че е имало такъв човек да е в повече, отколкото тъгата, която обикновено ме връхлита за мястото, което заема в цялостната ни история. Това е човекът, заслужаващ уважението и преклонението на всеки българин. Поклон пред паметта му!
      П.П. Понякога си мисля, че този човек не е част от нашата история... Но Той присъства и трябва да Го помним.
      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

      Коментар


      • #4
        От: Да си спомним за Васил Левски

        Поклон! Вечна му памет!!!

        Коментар


        • #5
          От: Да си спомним за Васил Левски

          ...ПОКЛОН пред живота и делото на най-великия БЪЛГАРИН!АПОСТОЛЕ,ти си едно от нещата които ме карат да се гордея,че съм БЪЛГАРИН...ПОКЛОН!!!
          HUSGVARNA 630 SMR
          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

          Коментар


          • #6
            От: Да си спомним за Васил Левски

            ПОКЛОН пред паметта на най-светлия българин!
            Your conscience is all you can take to your grave.

            Коментар


            • #7
              От: Да си спомним за Васил Левски

              ............................................................................................Той е в душата.........................................................

              Коментар


              • #8
                От: Да си спомним за Васил Левски

                Поклон.
                Животът е харизан кон според мен...

                Теди

                Коментар


                • #9
                  От: Да си спомним за Васил Левски

                  Всъщност , днес отбелязваме рождения ден на Апостола , макар че раздела е по-подходящ за годишнина от смъртта му...
                  Така че, искаше ми се да кажа нещо по-жизнерадостно за него. Най-малкото това , че сме имали такъв политик като Апостола , защото след него няма друг , в новата ни история , който да го доближава .... във всяко отношение.
                  Нека просто прочетем внимателно думите на Левски ,... аз нямам какво повече да добавя. Може пък и някой днешен български политик да го прочете...знае ли човек ?...

                  .............
                  Байовци, Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение.Не , тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди”. Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате”. Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта само за да ви грабят.

                  За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край.Бъдете силни братя и не щадете силите ,нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение. И не забравяйте -Аз неведнъж съм ви казвал: ” Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.

                  Васил Левски ,1873 г.
                  ......................

                  Коментар


                  • #10
                    От: Да си спомним за Васил Левски

                    За Васил Иванов Кунчев - дълбок поклон пред светлата му памет!!!
                    Никто в человеческом обществе не относится к диким животным природы так бережно, как охотники

                    Коментар


                    • #11
                      От: Да си спомним за Васил Левски

                      Поклон,пред делата и саможертвата му!
                      0осем9осем7шест0осем7едно
                      Миро

                      Коментар


                      • #12
                        От: Да си спомним за Васил Левски

                        Ако се вслушаме в думите му то как да постъпим с нашето народно събрание.....


                        Като че е знаел какво ше стане........
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                        Коментар


                        • #13
                          От: Да си спомним за Васил Левски

                          Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                          Най-малкото това , че сме имали такъв политик като Апостола , защото след него няма друг , в новата ни история , който да го доближава .... във всяко отношение.
                          Нека просто прочетем внимателно думите на Левски ,... аз нямам какво повече да добавя. Може пък и някой днешен български политик да го прочете...знае ли човек ?...
                          Всъщност Васил Левски не е бил политик, а водач на народа си. Такъв водач, какъвто, за съжаление, днес нямаме...

                          А днешните политици и хиляди пъти да прочетат думите му, ако не променят делата си, напразно ще е...
                          Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X