Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 4

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Язовир Въча-почистване

Димо, аз и Станко сме тук , Жоро и Любо също пристигат днес.

Инспектирахме района на бивака и района за отдих и веселие . Намерени кърлежи - 0

За по сигурно третирахме района още един път. Предвидени са още две мероприятия за унищожаване на гадните кръвопийци.
    sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
      ...Инспектирахме района на бивака и района за отдих и веселие. Намерени кърлежи - 0...
      Сигурно са избягали от скорпионите.

Поздрави! В неделя ще се видим (утре съм зает).
      Искам България чиста!

Коментар

Като гледах репортажа по бтв и чух, че в организираната акция са участвали 85 човека, си викам - айдее, изчистиха всичкия боклук, и за нас не остана
        Наистина статията в "Телеграф" не е лоша, но четейки я, непосветен може да остане с впечатление, че ентусиастите дето чистихме и продължаваме, сме по-скоро хора надвили си на масрафа и едва ли не търсещи си приключения . Освен това мисля, че ще е добре да има поредица от статии, отразяващи етапите, мъките, пробите и грешките в процеса от даването на идеята за почистването досега.
        Понеже форума се чете от много хора, а в статията се казва, че за пари по акцията никой не говори, искам да отбележа, че всички участници осигуряват сами "масрафа" си от придвижването си до яз.Въча, изхранването, пръскането с препарати, лодките.... до чувалите и ръкавиците, напълно съзнателно и безкористно
        Има и спонсори, които Жоро, Злати и другите задължително ще споменат - и добре, че ги има Благодаря на всички!
        Аз лично искам да похваля фирма "Бултекс 99" (без да им правя реклама), които ни осигуриха доста екипировка (каски, ръкавици, сигнални елеци, ботуши, дъждобрани, шапки), следят изявите ни активно и изразиха вярата си, че въпреки трудностите ще продължаваме да се занимаваме с такива родолюбиви и природолюбиви инициативи.

И ние сме при вас в неделя - с или без кърлежи, скорпиони и мистериозни прилепчиви червени петна... и въпреки "благоуханията" от букета боклуци
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
          Наистина много добре е написано, нищо че това за институциите е поостаряло. Те все пак се размърдаха.

Подразни ме само едно нещо. Нечие неудържимо красноречие на практика е представило офроуда като занимание за милионери, а то не е такова. (Който често е виждал в деретата джипове с актуална стойност "100 бона" и отгоре, нека да ме поправи.) Това омаловажава и самата кампания за "Въча" - на определени читатели тя може да изглежда като игра на скучаещи богаташи.

Поздрави!
          Утре журналиста от Телеграф ще пътува с мен и по пътя ще му обясня това-онова.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Нашият преден пост мълчи.
            Дали защото са на пост или са вече на молитва?
            Момчета дръжте се до утре, идва бодра смяна.
            Ако ви е скучно направете си пак лунно затъмнение

Коментар

Предният отряд е добре , продължаваме да работим и след залез слънце.

Сами и Димо да пристигне и ще сме спокойни.

Поздрави на всички, ето и малко снимки от преди малко.
              Прикачени файлове
              sigpic

Коментар

А "Екобулпак"? Да не сте го забравили - както често се забравят очевидните неща?

Поздрави!

Sorry, поправям се - вероятно на снимката се е паднал зад пламъка и не се вижда.

Пак поздрави!
                Искам България чиста!

Коментар

Димо пристигна! Всичко е наред.

Добре сме, продължаваме с работата

Поздрави и до утре!

ПС. "Екобулпак" е зад пламъка на огъня. Фирмата най-вдясно е тази, която напечата винила безплатно.

Коментар

Днескашния ден приключи успешно. Още един контейнер е запълнен. Аз закарах журналиста от Телеграф, а на място приятно ни изненада и Мартин Карбовски, който засне дълъг и напоителен материал за предаването си. Показах му малко спирнцовки( една дори с необезопасена игла) и медицински флакони, строителни отпъдъци, детски играчки, шишета от парфюм, туби от машинно масло и шишета от домакински почистващи препарати. Все неща, характерни за рибарите и туристите. А колегите добре му обясниха за какво става въпрос като цяло. Дори един местен обяснил пред камерата как си хвърлят боклуците "у ряката". След 2-3 седмици ще излъчат предаването и ще падне голям смях.
                    Петното с боклуци под стената видимо намаля и нещата там отиват на благополучен завършек, защото от понеделник и крана на НЕК ще чисти. Проблема сега са бреговете, които заради ниското ниво на водата са се оголили и покрити с доста гняз.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

И аз туко що пристигам. Времето днес беше с нас. Приятно топло, не и жега.
                      При предните акции не обръщах много внимание какво остава след нас, а какво сме събрали. За да не се отчайвам. Но днес със задоволство констатирах, че петното наистина е мноооого по-малко от първоначалния си вид. Ефекта от нашата работа вече е видим. За съжеление ми свършиха батериите на фотоапарата, за да го снимам на тръгване.
                      Малко ми е криво че изоставих готината компания, и то точно в най-веселата част. Но ми се явиха ангажименти за утре.

В момента тече як купон в палатков лагер "Въча".
                      Чакам влючване на Жоро(Greenflag) от мястото на събитието.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Ето и малко снимки в аванс, познайте защо се включваме в този час?

Сериозните изводи оставаме на специалистите.

Добре сме продължаваме работа.
                        Прикачени файлове
                        sigpic

Коментар

Гледам снимката на петното и не мога да повярвам колко е намаляло. Браво на всички Вас. Само като се сетя първия път като го видях на живо колко ме потресе.

Дано и хората да са си взели поука и да спрат да хвърлят, за да се запази резултата.

Поздрави на всички!
                          [FONT=Century Gothic][COLOR=darkred]Най-тъмно е преди изгрев![/COLOR][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от sohodoll Преглед на мнение
                            Гледам снимката на петното и не мога да повярвам колко е намаляло. Браво на всички Вас. Само като се сетя първия път като го видях на живо колко ме потресе.

Дано и хората да са си взели поука и да спрат да хвърлят, за да се запази резултата.

Поздрави на всички!
                            Проблем вече а боклуците по брега, които с вдигането на нивото на водата с есенните дъждове ще се върнат в язовира и отново ще сформират петното.
                            А местните и институциите, от които зависи опазването Карбовски така ще ги надъвче, че ...
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Последната лятна акция на Въча приключи успешно.
                              За пръв път не ни стигна контейнера и струпахме боклука в редичка до стената.
                              Беше прохладно и весело - работата спореше.
                              От днес би трябвало НЕК да започнат почистване с кран.
                              Петното, което остана е нищо работа, но сме далеч от основното изчистване.
                              Бреговете са пълни с боклук.

Да поумуваме как може да се сложи WEB-камера някъде там и да следим работата дистанционно.

Или колеги, които минават оттам, да отделят минута-две да снимат и да качват тук снимки.

Поздрави на всички

КЛИК
                              Последно редактирано от rumbata; 01-09-08, 08:45.

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
                                Не че между тях няма и такива които си "забравят" боклуците на язовира.
                                Но, хайде само рибарите виновни.
                                Синята "ампула" със синята капачка, отляво на снимката, не е медицински отпадък! Това е от фабриката за минерална вода "Девин" - заготовка за бутилка за минерална вода!

"Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X