Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 4

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Язовир Въча-почистване

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    И к`во толко се палите?!!! - Кой точно бил източника?!!!...
    Радвайте се бе хора! "Разлаяхте кучетата" - Задействахте "тежката артилерия"!
    Или Ви е чоглаво, че има вероятност друг да обере "лаврите"?!!!
    Ми, нали: "Не за парите; и не за славата"...
    Не е ли важното да се чисти... и да се почисти?!!!

Разбира се: и да се вземат мерки, това да не продължи. А това е по силите САМО на държавни институции. Дали "Тази", дали "Онази", но в никакъв случай - на група Ентусиасти /при ВСИЧКИТЕ уважения на ЦЯЛАТА аудитория/.

А, заграждението, не беше ли закупено от НЕК /може да се каже държавата/, т. е. е негова собственост, т. е. те могат да го предоставят всекиму за съответната цел и на съответното място?!!!
    Не мисля че няко е отишъл на Въча да чисти за пари.Поскоро за собствен кеф или там кавото е.Но не мисля че трябва да се обвиняват рибарите и туристите(каквито сме почти всички тук) и да не се обърне внимание на основният замърсител.Вярно и туристите оставят баклук,и рибарите го правят,но мисля само малк част от тях.
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Явно нищо не са събрали иначе нямаше да пропуснат да кажат.
      sigpic

Коментар

Не става въпрос за лаври, а за казване на истината. Не да се обвиняват рибарите и туристите, а да се покаже истинския източник на замърсяване и да се каже как е стартирал процеса. Защото сега невинния зрител се гневи на лошите рибари и се кефи на шефката на РИОСВ Смолян колко е отговорна. Ще говоря тия дни със зам. Областния на Смолян, да разбера повече за тяхната организация. Нямам нищо против да се работи, но да е ясно кой какво върши. И най-важното, истината за замърсяването, а не удобната някому версия за лошите пришълци.
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Говорих още вчера с заместник шефката на РИОСВ - Смолян, същите думи: рибарите, туристите ,рибарите ,туристите. Сметището на Девин е закрито от 2006г. А преди това реката през друг град ли е текла?
          sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            .....Или Ви е чоглаво, че има вероятност друг да обере "лаврите"?!!!
            Ми, нали: "Не за парите; и не за славата"........
            Изобщо не ми е чоглаво за "лаврите". Уверявам те никой от нас не ги търси. Както и не изпадам в съчувствие за набедените рибари (аз не съм рибар). Чоглаво ми е, че проблема се търси в грешна посока, че им е по лесно. Което значи, че няма да се реши.
            А това, че разлаяхме кучетата е добре. Само, че не ми харесва по кого лаят. Факта, че и други организации, независимо кои, вече правят акции ме радва. Но изводите които правят организаторите им за основния замърсител са погрешни. Единственото в новинете което чух и е в правилна посока, че има направени актове на кметства. Това вече е нещо.

ПС. Е аз доде го напиша колегите вече го казаха.
            О899 2б2 1З2

Коментар

Колега, davc първо НЕК закупи САМО 50 метра боново заграждение.

Останалите 100 метра са купени от друг спонсор различен от държавата.

Никой не е тръгнал за слава и за пари .Но ако следиш темата ще разбереш че основното замърсяване не е от рибари и туристи .

Какви мерки се взимат и това ли са разляните кучета които за по лесно хвърлиха вината върху туристите и рибарите.
              Каква проверка е била тази като са констатирани замърсявания от 1500 м2, та това са тези които сме заградили в боновото.
              Не са си направили труда да пообиколят малко. да проверят всички притоци
              sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                ...А това, че разлаяхме кучетата е добре. Само, че не ми харесва по кого лаят. Факта, че и други организации, независимо кои, вече правят акции ме радва. Но изводите които правят организаторите им за основния замърсител са погрешни...

+1. Но ще използвам твоето сравнение, за да обясня на какво се надявам. Ако продължат да лаят, все повече народ ще ги чуе, пък и има съществен шанс да залаят в правилната посока. Ако млъкнат (дори поради теоретичното осъзнаване, че са сбъркали посоката), това беше...

Поздрави!
                Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
                  Колега, davc първо НЕК закупи САМО 50 метра боново заграждение.
                  Останалите 100 метра са купени от друг спонсор различен от държавата.
                  Така да бъде /и явно е/, не твърдя да съм запознат с подробностите. Но в края на краищата, целта на закупуването му е да се чисти - от кого и къде, не би трябвало да е основната презумпция /разбира се, може и да не съм прав и целта да е: монополна, целенасочена изява на тясноопределена група/

Няма лошо, че шефката на "намсиквоси" се е задействала /всъщност, това и е работата, така че е дори много добре/, пък защо и да не и се "кефят" - както и на Вас!
                  Важното е: да се върши работа.
                  Ми, разбира се, трудно е да се каже отведнъж: Държавата не си върши работата, общините не си вършат работата! - И се налага инициативата да бъде подета от случайно организирали се ентусиасти.
                  Щот, ако трябва да се търсят "виновни" - това съвсем не е местното население, което просто си изхвърля отпадъка, а общините /и държавата/ не са решили проблема по подобаващ и адекватен начин - а случайните, временно пребиваващи и заминаващи "туристи, рибари и всякакви", наистина допълнително, безотговорно и "съсалтернативно", замърсяват във непренебрежима величина!!!

А целта на занятието е да се почисти - Или не съм разбрал правилно идеята Ви?!!!
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Гледах и аз предаването. Хем се ядосах, хем се натъжих. Защо тая България има такава съдба ,че само мошеници и лъжци добиват право да съобщават и санкционират истината.
                    Верен на принципите си не писах два часа след това, докато се успокоя и погледна трезво на нещата.
                    Не зная след като излъчи такава новина , как утре БТВ, ще заснеме истината.
                    Всеки случай не бих искал да ги виждам на почистването.
                    Очевидно, редакция новини на БТВ, има някакво външно командване.
                    Няма какво да им хитруваме. По скоро да ги отрежем.
                    Мисля , че утре Жоро би трябвало да им откаже снимките.
                    Каквото и да ни коства това.

Всъщност, нека той си реши де. Не е ултиматум , просто споделям бизнес опит.
                    Никога не хитрувай пред измекярите. Те няма да те оценят.
                    Изгони ги и си измий ръцете. Това е мое правило.
                    Последно редактирано от Nik Nikolov; 27-08-08, 00:17.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Утре в Телеграф ще напишат, значи в броя други ден ще я има нашата гледна точка.
                      Най-тиражният вестник вече, между другото. "Труд" е на кантар, и малко по-малък.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                        Чоглаво ми е, че проблема се търси в грешна посока, че им е по лесно. Което значи, че няма да се реши.

Проблема не се търси в грешна посока - Проблема всъщност, не се търси - Той е ясен!!!
                        Виж, "огънят", се отклонява във друга посока, защото, в противен случай, значи да се очаква от държавата да "си плюе на сурата", което е несериозно!
                        А ще се решава /може би не отведнъж/.
                        Защото /благодарение и на Вас/, повече, не може да се премълчава, омаловажава и отлага!
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ники , Идеята на снимките е да се поснимаме по не толкова явната страна на проблема. Но ще ги питам още сутринта как ще изглежда репортажа и през чий очила ще гледа редактора.
                          Ако пуснат репортажа като друга гледна точка-ОК, ако не ще откажем снимките.

В края на краищата нашата цел е да решим даден проблем а не да се видим по телевизията.

Колега davc от този язовир Пловдив ще пие вода в скоро време и трябва да се знае от къде идват всичките тези боклуци.
                          sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
                            Ники , Идеята на снимките е да се поснима по не толкова явната страна на проблема. Но ще ги питам още сутринта как ще изглежда репортажа и през чий очила ще гледа редактора.
                            Ако пуснат репортажа като друга гледна точка-ОК, ако не ще откажем снимките.

В края на краищата нашата цел е да решим даден проблем а не да се видим по телевизията.

Колега davc от този язовир Пловдив ще пие вода в скоро време и трябва да се знае от къде идват всичките тези боклуци.
                            Жоре,
                            Не знам какви са отношенията с БТВ и г-жата, но докато работех в един вестник си спомням, че хората, на които се взимаха интервюта (тези от по една страница) по някой път си ги преглеждаха.На едно интервю една жена от родната политическа сцена ги беше побъркала колегите докато си хареса снимка. Тъй като това предаване не е ежедневно би трябвало да има време да го разгледаме и ние и да изкажем дали сме съгласни.

Успех утре!
                            Георги Гатев

Коментар

Ще питаме и ще разберем, аз и Станко оставаме там до мероприятието.
                              sigpic

Коментар

Жоро, ти си решаваш, но аз съм работил в Националната Телевизия, и знам, че никога няма да пуснат репортаж, който противоречи на веднъж излъчената лъжа.
                                По този начин, ти легитимираш лъжата с появяването и съдействието си, и си отрязваш пътя към останалите телевизии.

Отново повтарям , това което ще се излъчва не променя отношението ми към почистването, нито към теб, просто те предупреждавам, че ще станеш жертва на манипулация.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X