Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 4

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Язовир Въча-почистване

Жоро, моля, направи едно демо, за туристи с едно пластмасово чувалче с вързалки.
    Отиват до мястото за пикник, кефят се, събират отпадъците в чувалчето, и чувалчето в багажника, и го изхвърлят в кофа за буклук в града. Може би и как се гаси огнище.
    Много хора , не искат да цапат, но не се сещат как.
    Ако могат да излъчат нещо подобно, ще свалят 100 тона буклук от планината, само до края на годината.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ще им направим едно показно ,дори няма да е лошо и някой кмет да се понаведе.Ще го търсиме фотинския кмет да го питаме едно-друго.
      sigpic

Коментар

Замърсяването в случая е лавинообразен процес.
        Основния източник са си сметищата.
        Боклука си плува в язовира и голяма част от него при летния отлив се отлага по целия бряг.
        Отива рибаря или туриста и разполага бивака си. Нтрупва някой друг чулал боклук от престоя си.
        И к'во да го прави? Нормално е да го вземе със себе си и да го изхвърли където трябва. Ама като гледа наоколо си вика "М'че то така и така всичко наоколо е боклук, що да не оставя и моя". Ако наоколо е чисто ще си рече - "Е нема да се правя на прасе ще си го прибера", най-малкото да не се изложи пред "съседите" лагеруващи.
        За съжеление такъв ни е манталитета.

Аз силно се надявам, че и почистването и спирането на замърсяването да стане лавинообразно.
        О899 2б2 1З2

Коментар

Току що гледах по БТВ репортаж от Въча.Обвиняват най нагло рибарите и туристите
          Абе тия на молоумни ни ни правят???Сега излиза че рибарите и туристите(в голяма степен Ние0 сме основните замърсители на язовира
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Жоро, тегли им една майна от мене на БиТиВи. Току що даваха репортаж от почистването на брега на Въча в късните новини, организирано от РИОСВ Смолян и местните. Даваха и нашто боново заграждение с боклука вътре, но без нито дума за нашата дейност. Говори някаква от РИОСВ как щели да слагат кофи за рибарите.
            Свали я Чанкова с една лодка долу и и извади 2-3 спринцовки и флакони. И и обясни заради кой чисти РИОСВ и какво щеще да стане, ако не се бяхме разсмърдяли и захванали сериозно.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

За това колега ,утре с екип на бтв ще сме там за да им покажем по фотниска река колко рибари и туристи има и как замърсяват и какви са повечето отпадъци в язовира от рибари или битови...

Продължавам да си мисля , че след като приключим почистването трябва за завържем боновото заграждение на устието на реката и да се види от каде идват и какви са отпадъците.
              sigpic

Коментар

Само не казаха че и боновото заграждение е тяхна работаВие се смазахте да чистите чуждите лайна(без извинение)а те ми вадят някаква пласмаска от брегът и веднага си намериха виновникът в лището на рибарите и туристите.И акто ни видят по язовирите що почнат да ни нападат че сме основните замърсители.

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
                  За това колега ,утре с екип на бтв ще сме там за да им покажем по фотниска река колко рибари и туристи има и как замърсяват и какви са повечето отпадъци в язовира от рибари или битови...

Продължавам да си мисля , че след като приключим почистването трябва за завържем боновото заграждение на устието на реката и да се види от каде идват и какви са отпадъците.
                  Свалете я и долу, да снимат спринцовките, куклите, тубите от масло и другите "рибарски" неща. А за боновото съм твърдо ЗА
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Споко няма да им се размине. Това си беше чист ПР на РИОСВ - Смолян.

Но защо РИОСВ - Пазарджик си мълчи , на негова територия е повече от половината язовир.

И защо не се спомеава и Девин като замърсител дори и бивш?
                    А Фотиново?

Поне ги задействахме.
                    Но няма да спрем.
                    sigpic

Коментар

Предлагам, на 30-31.08 повечко да понаблегнем на "боклукоизследването".
                      Миналия път отделяхме част от болничните отпадъци за да ги заснемем. Този път да извадим на показ и да снимаме най-разрични "представители" на сметта. Вярно е че малко ще ни намали "производителността на работа", но ще можем да оспорим твърденията за основния замърсител.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Не казаха нито показаха колко рибарски боклук са събрали. Аз видях един да хвърля камъни в язовира и кадри от стената и нашето заграждение.И една от РОСВ която има някакви идеи...
                        sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                          Предлагам, на 30-31.08 повечко да понаблегнем на "боклукоизследването".
                          Миналия път отделяхме част от болничните отпадъци за да ги заснемем. Този път да извадим на показ и да снимаме най-разрични "представители" на сметта. Вярно е че малко ще ни намали "производителността на работа", но ще можем да оспорим твърденията за основния замърсител.
                          Аз имам едно чувалче в гаража със сувенири, ако трябва, да го дам да го снимат. Малко спринцовки, флакони, дамски чехли и кукли - все рибарски неща. Жоре, ако трябва, мини го вземи утре рано.
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати, няма да имаме време сложна система и организация имаме за утре. Но спокойно РИБАРСКИ боклуци има много.
                            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
                              Не казаха нито показаха колко рибарски боклук са събрали. Аз видях един да хвърля камъни в язовира и кадри от стената и нашето заграждение.И една от РОСВ която има някакви идеи...
                              Абе ти луд ли си???Колко боклук били събралиНИКОЛКО
                              .Не ,може да са напълнили един,два чувала,за пред хората.На тях им се плаща за тая работа.Това означава че няма да си мръднат гъзо@@те да почистят.Вие го правите за удоволствие.
                              Яд ме е че не мога да дойда,но се налага даработя събота и неделя.

Коментар

И к`во толко се палите?!!! - Кой точно бил източника?!!!...
                                Радвайте се бе хора! "Разлаяхте кучетата" - Задействахте "тежката артилерия"!
                                Или Ви е чоглаво, че има вероятност друг да обере "лаврите"?!!!
                                Ми, нали: "Не за парите; и не за славата"...
                                Не е ли важното да се чисти... и да се почисти?!!!

Разбира се: и да се вземат мерки, това да не продължи. А това е по силите САМО на държавни институции. Дали "Тази", дали "Онази", но в никакъв случай - на група Ентусиасти /при ВСИЧКИТЕ уважения на ЦЯЛАТА аудитория/.

А, заграждението, не беше ли закупено от НЕК /може да се каже държавата/, т. е. е негова собственост, т. е. те могат да го предоставят всекиму за съответната цел и на съответното място?!!!
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X