За съжаление аз и Гери няма да се включим в тази акция , (не че не си харесвам новите пъпки), но просто ще трябва да играем хорца на сватба. Няма как....
Лека , До скоро
Елена
Охо, значи, не само аз съм на сватба на 30 ти август.
За вас не знам, ама аз много ще им липсвам на колегите.
Щот съм красив ))
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))
Аз също съм на линия за 30-31. Този път няма да пропусна. Даже мисля още в петък следобед да съм вече на път и привечер да разпъвам палатката.
Поздрави на всички.
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
MITSUBISHI SHOGUN 3.5 V6 AUTO
0896736775 Любо
С БТВ И Госпожица Чанкова се разбрахме в сряда да ги разведем из района на всички замърсявания и в четвъртък да има включване на живо от стената с представители на НЕК, Басейнова дирекциа и кмета на Девин.Няма да пропуснем да ги повозим на лодка и да снимаме от близо познатите ни гадости.
Имало заповед от МОСВ от утре да започне почистването на десния бряг на язовира.
Досега хората пожелали да участват в почистването на 30-31.08.2008г.
са:
Любомир Веселинов Шишев
Стефан Димитров Козаров
Николай Георгиев Николов
Николай Йорданов Големанов
Георги Гатев -
Георги Стефанов -
Ивнанина Николова
Румен Славчов Бангеев
Вера Бангеева
Дмитрии Петков Димитров
Антонин Илиев Груев
Георги Иванов Иванов
Ивайло Димитров
Станко Вълчанов Вълчанов
Явор Недялков Аврамов
Димо Георгиев Калайджиев
Злати Златев Фани Петрова Иванка Пелтекова
Петранка Енчева Владимирова
Моля ако има други желаещи да се запишат на e-mail: greenflag@abv.bg - Име и ЕГН.
Последно редактирано от greenflag; 25-08-08, 16:00.
Утре в 10ч от РИОСВ -Смолян организират почистване на язовир Въча около устието, тяхната акция ще бъде еднодневна и е плод на нашите усилия и действия.
Рибарите са превърнали бреговете на язовир "Въча" в сметище и се налага основно почистване на боклуците. Това сочат резултатите от проверката на РИОСВ Смолян. Няколко институции организират днес "ден на чистотата" по десния бряг на язовира. На основна уборка ще бъде подложена 15 км ивица на брега, която е на територията на Cмолянска област. С лодка ще се направи оглед и ще се почисти повърхността на язовира във вътрешността .
Около и на местата за къмпингуване картината е потресаваща, а изхвърлените боклуци са в огромни количества, констатирали екоинспекторите. От "рибарското сметище" могат да се съберат бутилки за поне една голяма пивоварна, шегуват се местните хора.
Щиляна Чакърова
Много лесно РИОСВ намери виновник за замърсяването.
Вчера разговарях с една госпожица от РИОСВ - Смолян, според нея всичките боклуци са от рибарите.
Някак си много удобно.
Рибарите си сменят маслото на колите на брега.
Рибарите си боядисват кюнците на брега.
Рибарите правят планови операции на брега и изхвърлят болнични отпадъци.
Рибарите се гримират,парфюмират и си боядисват косите на брега.
Рибарите носят само джапанки.
Рибарите си играят с кукли на брега.
Рибарите са виновни за всичко защото за тях не отговаря РИОСВ.
Не че между тях няма и такива които си "забравят" боклуците на язовира.
Но, хайде само рибарите виновни.
Прикачени файлове
Последно редактирано от greenflag; 26-08-08, 09:49.
Много ясно, че е от рибарите и туристите.
То човек като ходи на риба, често си забравя чехлите и дамските обувки. Оавен това те всички са наркомани или болни от нещо си и като ходят на риба си бият някакви инжекции. Някои от тях си носят автомобилно масло за стръв, и любимите си играчки най-вече кукли. Монтажната пяна я използват за укрепване на походните си тоалетни от стереупор които после изхвърлят.
Всичко е ясно.
Проблема е решен и виновника разкрит.
Ударно чистят язовир “Въча”... Рибарите са превърнали бреговете на язовир "Въча" в сметище и се налага основно почистване на боклуците. Това сочат резултатите от проверката на РИОСВ Смолян... С лодка () ще се направи оглед и ще се почисти повърхността на язовира във вътрешността.
И РИОСВ - Смолян, шмекерува, и авторката на "Стандарт" (кореспондентката им в Смолян) не изглежда особено в час. Но е добре, че проблемът така или иначе е забелязан от още една медия. От колкото повече посоки се чуят думите "язовир Въча", толкова по-добре.
Тази година, българите се видяха в пари - Слава Богу !
И понеже морето вече е отврат от строежи, тръгнаха по планините.
Дори и си прибират буклука, в чували, но го оставят на място, или в импровизирани сметища, по поляните.
При първият порой, или най късно при пролетното топене на снеговете, този буклук, ще слезне до язовирите.
Толкова много пластмасови отпадъци, колкото таз година, планините не са видели.
Не знам какво ще правим, но е тежко положението.
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))
За съжаление колегите рибари също са отговорни за мръсотията по водоемите в България, колкото и да не ми се иска да е така.
Но чак пък всичко да е от тях ми се струва малко пресилено.
Не знаех, че повечето колеги се друсат и ходят на системи за риба
За съжаление положението наистина е трагично и не само на Въча.
Коментар