Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

    Здравейте приятели,
    пиша ви с молба да помогнем на сиракът, участник в "България търси талант" Красен Тосков, който ден преди излъчване на епизода с негово участие, бе зверски пребит. Докато лежал обезобразен, със счупени челюст и нос в болница, неизвестни обрали и стаята, в която живее. Красен е от дом "Олга Скобелева", но тъй като вече е навършил 18 години и няма право да остане в пансиона, той е настанен в общежитията на Спортното училище. Възпитаник е на «Търговската гимназия» и тази година ще е абитуриент.
    Същото момче е и скаут от клуб «Диви котки»-Пловдив, децата от клуба са организирали Великденска изложба и са събрали малко пари за ежедневните му нужди: http://news.plovdiv24.bg/153450.html Съучениците му също са събрали пари, с които планират да му купят необходимите за абитуриентския бал неща и топка.
    Сега предстои оправяне на зъбите му, защото има избити - в понеделник е на преглед в София. За мед. манипулации/операции има хора, които са обещали да поемат разходите, но извън Пловдив момчето ще има допълнителни разходи за пътни, храна, престой, преспиване и пр. Както разбрахте има събрани пари от съучениците, но нищо не му е дадено от тях, а той няма доходи и се нуждае от лечение и съпътстващите го разходи в момента.
    Всичко това научих от ръководителя на скаутския клуб – г-жа Диана Ботева, с която се познаваме лично (моите деца също са в този клуб). Тя засега е неотлъчно до Красен и е поела личен ангажимент да се грижи за него. Разказа ми още следното: „ден преди излъчване на предаването за него, той бе пребит около Семинарията в Пловдив, около 19.30 часа. Лицето му бе размазано от удари с верига и боксове. Стефка Костадинова направи изявление по „Господари на ефира”, че му поема лечението за зъбите и абитуриентския костюм. Обади се, и Красен се свърза със зъболекаря, който тя му препоръча - в понеделник е на изследване в клиниката в София, за да се види по какъв начин ще му се направят зъбите. Той ще пътува сам, защото аз съм на работа, въпреки, че малко се страхува да бъде сам след случилото се, а иначе е оправен; направихме план за пътуването. А темата във фейсбук я е направил негов съученик - много свястно момче.”
    Тази вечер в 11.30 ч. по „Господари на ефира” ще излъчат изписването му от болницата и изявлението на полицията по случая; утре в 18.30 ч ще го повторят. Днес откриха и банкова сметка на момчето:

    IBAN BG11FINV 91501004371490 – за Красен Христов Тосков, Първа инвестиционна банка

    Всички, които прочетете темата решавате дали и как да помогнете.
    Поздрави и се надявам заедно да помогнем на това момче, като поне малко му върнем вярата в Доброто и Хората!

    Повече информация:
    http://www.plovdivmedia.com/23747.html

    Има тема и във фейсбук:
    http://www.facebook.com/pages/Da-pomognem-na-Krasen-Toskov-/373411833926?v=wall#!/pages/Da-pomognem-na-Krasen-Toskov-/373411833926

    Днес има нова статия за Красен във в-к „Марица”:
    http://www.marica.bg/show.php?id=24671
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

  • #2
    До: Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

    Днес сутринта Красен беше посрещнат в София от наши колеги и заведен до клиниката в която ще направят каквото е необходимо за възстановяване на зъбите. Красен е добре, весел, контактен, зарадвал се е на вниманието и на нашия форум; като всеки младеж е пълен с енергия, вяра в добрия изход и нови планове, и идеи за участието си в "България търси талант" и за радост на хората, които го подкрепят.

    Благодаря на колегите за отзивчивостта и времето, което отделиха!

    Довечера, предполагам, ще имаме и новини какво следва по-нататък.

    Поздрави и хубава седмица на всички!
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

    Коментар


    • #3
      До: Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

      Здравей Фани, аз също съм много съпричастна към случилото се с Красен и аз искам да помогна. Успях да се свържа с него и съм му обещала топка понеже поводите са няколко - освен че незнайни апаши са му я задигнали, ами и наскоро има рожден ден и бал. Уточнила съм марката и цветовете които Краси иска. Записала съм си и банковата сметка за да мога и занапред да му помагам. Радвам се че има и добри хора отворили сърцата си за това мило момче.

      Коментар


      • #4
        До: Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

        Здравейте.
        Извинявам се, че доста време не писах тук, но нямах възможност да седна за повече време пред компютъра и да ви информирам, както обещах.
        Въпреки това не съм преставала да следя за състоянието и положението на Красен. Още в края на м. април в клиниката, която беше препоръчала Стефка Костадинова, му бяха направили горните зъби и подготвяха поставяне на имплант. Относно предаването «България търси талант» бяха останали 50 човека и той е сред тях.
        Тогава г-жа Ботева ми сподели още: "Ходихме в Социалните служби в район Западен, защото почти цяла година го мотаят и не му вземат документите за общинско жилище. Този път бяха много любезни и казаха, че ще му ги придвижат по най-бързия начин и чак днес му дадоха списъка с "многото" документи, които трябва да представи. Оказа се, че освен тези, които вече има, трябват още само 3, надявам се да си ги извади и да ги внесем, защото е в общежитието на Спортното училище, и като излезнат във ваканция и го заключат - той остава на улицата. Ядосвам се, че като няма някой с тях (такива деца) и ги подмятат както си искат. Това мен ме вълнува, иначе той започна транировки и си готви номера; добре е, само дето съвсем не може да яде, защото сега и изпилените зъби го болят. Вече навсякъде го разпознават, искат да се снимат с него, а аз го приземявам, гледам да не си вирне носа - но той е срамежлив и само навежда глава. Мислила съм много за него - той, ако е осъзнавал в какво положение е (в смисъл, че е сирак, израснал по домовете), нямаше да е такъв, какъвто е. Той си мисли за спорт, за изява, познава много хора, лесно влиза в контакт, оптимистично е настроен винаги и постоянно се смее. Даже като му се карам се смее, само от време на време ми казва "ех, госпожо, какво ще стане с мен, нямам нищо, никого, като завърша какво ще правя?"... А сега покрай това предаване просто има криле, което е хубаво; надявам се да му потръгне и да не спира! Накарах го и да си провери сметката, защото му трябват пари, но се оказа, че в нея няма нищо, никакъв превод.... само вече е на минус 2 лв...."

        Към днешна дата всичките зъби на Красен са оправени, добре е. Документите за общинско жилище са комплектовани и предадени и още се придвижват, а в понеделник – 17.05. ще можете да го гледате наживо в «България търси талант».
        Пари в сметката все още няма, въпреки, че много хора, особено във Фейсбук, заявиха желанието си да му помогнат... Явно хората в нужда в България са прекалено много и тези, които са склонни да дарят се чудят на кой по-напред да помогнат...

        Явно е и че някой трябва да помисли за създаване на фондове на нуждаещи се хора, изпаднали в беда по различни причини. Особено пък за такива, които живеят достойно, учат, работят, не крадат, не правят глупости...
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

        Коментар


        • #5
          До: Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

          Здравейте,
          съжалявам, че не съм писал по-рано.

          Разполагам с празен но горе-долу обзаведен апартамент в Младост 4.

          В момента не е одаден под наем и с радост бих съдействал на момчето да остане там 1-2 месеца докато си оправи документите.
          В апартамента има печка и халадилник.

          Аз ще поема разходите за тока и водата.
          088 666 0270 Мариян Маринов
          One Planet, One Internet!
          We Are All Connected!

          Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

          Коментар


          • #6
            До: Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

            Здравейте всички, които следите тази тема. Мина представянето на последната десятка от "България търси таланти", в която беше и Красен. Бях изненадана от нелепото му представяне, но изчаках да се върне и да разговарям с него. Максимата "Не всичко е така, както изглежда", се оказа вярна и в този случай. Следях неговата подготовка и знам какво смяташе да представи и бях суперизненадана, като го видях в този вид на екрана. Оказа се, че организаторите на предаването имат сериозна намеса в подготовката на "визията" му, като са му осигурили костюма и са го посъветвали да не е двойникът на Роналдиньо, а "ангел" и т.н. Ако се беше появил със старите си дрешки, гуменки и топка, щеше да се представи хиляди пъти по-добре. Но как се жонглира с топка в лъскав костюм и ботуши с остри върхове? Видя се.
            Както и да е, искам повече да не задълбавам в тази тема. Това е негов житейски урок, надявам се ползотворен. Сега е сразен, засрамен и объркан. Смята, че трябва по някакъв начин да се извини на всички, които го подкрепяха, защото се е "изложил". Надявам се да му помогнем отново, но този път с добра дума. Животът продължава!
            Благодаря от сърце за предложението на Мариян, малко хора постъпват толкова благородно!

            Коментар


            • #7
              От: Да помогнем на Красен - момчето, двойник на Роналдиньо

              Днес се чухме с Красен.
              Разбрахме се да се чуем когато иска да се мести. Ако имам възможност ще му помогна и в пренасянето.
              One Planet, One Internet!
              We Are All Connected!

              Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X