Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лакиране на ЕкоПътека Ждрелото на река Ерма !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лакиране на ЕкоПътека Ждрелото на река Ерма !

Има някаква народна рецепта, асфалт, нафта и не си спомням точно, но е доста подходяща предвид необходимото количество. Подходяща е още, защото инпрегнира дървото добре, в началото е доста тъмно, но бързо добива естествен цвят(сиво) и се вписва добре. Нанася се много лесно и миризмата не е толкова отровна.
    Ако някой има информация за рецептата.............. .
    За съжеление имаме планове точно за 5-6, но ако отпаднат съм първи, идеята е страхотна.
    Поздрави!
    VARADERO SD2

Коментар

Датата , ше е 4 ти, или 5 ти май.
      5 май е по удобен, макар, че може да се готви празничната / агнешка / трапеза. Другата възможна дата е 4 май.
      2 и 3 май, са активни дни, за които в OffRoad , календара е посочено състезанието във Варна.
      1 Май и 6 Май, са официални празници.
      Обсъждането е отворено. За сега поставяме 4 Май - с опция 5 Май. / смених ги заради Руслан /

За въжетата, вероятно е добре да ги напоим с масло, особено ако са конопени. Да се изкажат и колегите.

Аз ще донеса генератора 4.5 KW, също, ще купя и вибропистолет за пръскане на Безира.

Също така имам обезопасителни колани, търси се въже, защото някои операции по обработка на дървото вън от моста, ми се виждат рисковани. Ако има човек с опит в Алпинизма - добре дошъл.
      Моторни триони, също биха свършили работа.
      Последно редактирано от Nik Nikolov; 30-04-09, 19:26.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Датата , ше е 4 ти, или 5 ти май.
        5 май е по удобен, макар, че може да се готви празничната / агнешка / трапеза. Другата възможна дата е 4 май.
        2 и 3 май, са активни дни, за които в OffRoad , календара е посочено състезанието във Варна.
        1 Май и 6 Май, са официални празници.
        Обсъждането е отворено. За сега поставяме 4 Май - с опция 5 Май. / смених ги заради Руслан /

За въжетата, вероятно е добре да ги напоим с масло, особено ако са конопени. Да се изкажат и колегите.

Аз ще донеса генератора 4.5 KW, също, ще купя и вибропистолет за пръскане на Безира.

Също така имам обезопасителни колани, търси се въже, защото някои операции по обработка на дървото вън от моста, ми се виждат рисковани. Ако има човек с опит в Алпинизма - добре дошъл.
        Моторни триони, също биха свършили работа.
        Записвам се.

Ще нося моторен трион, около 150м. статично въже, такелажи разни, седалка, четки за боядисване.

Относно импрегнирането, имам опит с една база за дърво, която се нанася, без да се нуждае от следващо покритие. Дървото не се променя по никакъв начин, само се импрегнира. Недостатакът е, че е сравнително скъпо средство. Можеби с каквото и да намежем ще има ефект. Нека се чуят още мнения и като се реши, ще купя поне 3 литра, които вярвам ще изразходя сам.

Поздрави!

Коментар

Мога да споделя скромен опит от борбата ми с една ограда миналото лято. А именно - лак за дърво на водна основа. Служи и за грунд - прониква до колкото е възможно, просто се разреджа 1/1 с вода. Почти не мирише и съхне бързо, при сухо време - може би за час ще е напълно изсъхнало.

Прозрачния вариант е напълно прозрачен - не променя по никакъв начин цвета, освен че дървото изглежда малко като намокрено, поне в началото.

Малко е скъпичко, обаче. Може би двойно на обикновен лак, но нищо по-ефикасно досега не съм намерил.

Безиросване на открити конструкции мисля че няма да свърши твърде добра работа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте !

За съжаление не мога да дойда и да учасвам .....

Но пък, се сетих ..., да ви подсетя за наблизо намиращи се кешове:

1. GC10G6E - Erma River Gorge Cache - буквално на под 100 метра по права линия от мостовете. Нагоре по склона и почти липсващата вече еко-пътека. Внимание - доста е хлъзгаво и възможно да се контузите лесно при необмислена и необиграна поредна стъпка за опора.
            Скрит е от участник във форума на
            21-и януари 2007 г.

И още един наблизо ... и на пътя София-Трън в отклонението за Ездимирци.

2.
            GC14RKG - Ezdimirtsi Hill - Скрит е пак от участник във форума на 27-ми юни 2007 г.

Желая ви идеални климатични условия и съчетаване на полезното с приятното при укрепването и санирането на мостовите съоръжения, Цецо.

P.S. Използвайте снимковият материал от предишни посетители за подсказваща и ориентираща информация в последният етап от намирането на самата кутия.
            Tse-KO DVD_to aka FREON_a :cool:

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Мога да споделя скромен опит от борбата ми с една ограда миналото лято. А именно - лак за дърво на водна основа. Служи и за грунд - прониква до колкото е възможно, просто се разреджа 1/1 с вода. Почти не мирише и съхне бързо, при сухо време - може би за час ще е напълно изсъхнало.

Прозрачния вариант е напълно прозрачен - не променя по никакъв начин цвета, освен че дървото изглежда малко като намокрено, поне в началото.

Малко е скъпичко, обаче. Може би двойно на обикновен лак, но нищо по-ефикасно досега не съм намерил.

Безиросване на открити конструкции мисля че няма да свърши твърде добра работа.
              Спарки,откъде се купува този лак - Практикер, Бриколаж ?

Коментар

Спарки,откъде се купува този лак - Практикер, Бриколаж ?

По време на празници- предимно там. Не е задължително да е на водна основа, защото е по-скъпо, но пък е по-лесно при работа. Забрававете за горели масла, асфалти, безири и други "народни рецепти", това е мост за хора, а не за влакови композиций. Грундът е задължителен преди лака, а за да издържи повече време, лака трябва да е устойчив на UV лъчите.
                Ако искаш да разсмееш Господ - разкажи му плановете си.

Коментар

Благодаря, за съветите, тръгвам след малко до устието на Ерма, за да изясня ситуацията със стопанисването на моста и да уведомя , че предстои акция. На връщане ще купя 5 литра водоразтворим лак.

Засега фиксираме точка на тръгване София - Руски паметник до хотел Родина в 9 часа на 4 Май за който няма транспорт и 10 часа на Shell Драгичево за останалите.

Коментар

От мен още един колан,въже,и моторен трион.
                    Моля конкретизирайте датата и тоя път носете малко народна музика
                    Аз съм толерантен!

Коментар

Първоначално публикуван от Tontonella Преглед на мнение
                      Да, има!!
                      +1
                      Явно сте решили вече, но... да знаете че са в това състояние почти от направата им и в общи линии - държат се
                      Гарантирам че ще изкарат и това и следващото лято, ако не ги отнесе ерозията, както направи с друга "пералня на евросредства" в района - "екопътеката" в ждрелото на р. Ябланица.
                      Извинявам се, ама лакирани мостчета в ония див район ми се струва направо первезно...

относно собствеността - имаше въпрос по-горе - на община Трън е, но не вярвам да възразят, най-много някоя медийна акция да спретнат. За това което се случва по екопътеката предполагам трябва да отговарят от РИОСВ-Перник, но за съжаление виждам късно темата, а и не съм сигурн до колко ще вземат отношение...

Хубаво е да има желание човек, но твърде често най-лошите неща се вършат от добри намерения...

В случая "самодейността", дори бих рекъл самоуправството ми се струват меко казано неуместни.

Моля поне пазете природата, реката и неразливайте лак наляво и надясно.

И още нещо - действително е много по-добре с безир. Оставете онуй за запечатките... И много по-малка ще бъде намесата, доста по-невидима и е по-добре за дървото. Отделно е задължително да се грундира с безир в такива случаи. Само за подръжка е по-трудно - след 3 г. наново

пп. че откога пък безира е "народна рецепта" и се използва при траверси? ох...моля, ползвайте поне безир! Много по-неувреждащо за външния вид, отделно че лака се пързаля и...
                      Последно редактирано от karies; 01-05-09, 17:46.

Коментар

Бях на оглед в района.
                        Мястото е райски красиво.
                        Има полянка, на която можем да лагеруваме, и за игра на децата.
                        Говорих с гранична полиция, тъй като е гранична зона - няма проблем, дори и да караме OffRoad из околността. Трябва само да си носим личните карти.
                        Говорих с представител от общината Г-ца Силвия Асенова, много красива и лъчезарна. Каза , че по принцип, нямат нищо против. Екопътеката е изградена в 2001 г и се стопанисва от общината.
                        До вечерта ще уведоми Кмета, и той вероятно няма нищо против, тъй като принципно знаят, че екопътеката е за ремонт.
                        Тъй, че очакваме официално разрешение.

По късно ще постна и снимки.
                        Последно редактирано от Nik Nikolov; 01-05-09, 18:40.

Коментар

Мястото е райски красиво.
                          Именно...и (сравнително) диво... уф, навсякъде ли трябва лустро да се слага и стерилна среда... лак на Ерма, вече май ще ходя основно от към Сини вир или сръбската страна

Коментар

а не е ли по добре да ремонтираме мостчетата като подменим изгнилите елементи без да ги лакираме
                            емил златков
                            паджеро 2.5тд
                            ве стром 650

Коментар

Първоначално публикуван от karies Преглед на мнение
                              Именно...и (сравнително) диво... уф, навсякъде ли трябва лустро да се слага и стерилна среда... лак на Ерма, вече май ще ходя основно от към Сини вир или сръбската страна
                              Добре де , дървото е доста изгнило. Убеден съм, че ако не се импрегнира, по някакъв начин, ще се срути. Това по добре ли е ?

Шадраванче с въртящи се топки, няма да слагаме. Обещавам!

Първоначално публикуван от zemo Преглед на мнение
                              а не е ли по добре да ремонтираме мостчетата като подменим изгнилите елементи без да ги лакираме
                              Отново пояснявам, по горе по темата бе казано, че при изграждане на пътеката, дървото е положено натурално, без никаква импрегнация.
                              Затова сега е в недобро, но възвратимо състояние. Идеята е да го закрепим, за да изкара още години.
                              За ремонт, ще трябва да се потрудим повече, съгласувано с общината.
                              Ремонта означава да поемем отговорност за качеството, а до колкото видях, от качеството на мостчетата, може да зависи и човешки живот.
                              Така , че ремонта е друга Бира .
                              Последно редактирано от cveti; 01-05-09, 18:46.

Коментар

Вече имаме официално разрешение от кмета господин Станислав Николов за импрегниране и обработка на мостчетата.

Моля новите колеги да имат в предвид, че преди започване на работа ще им бъде проведен инструктаж по безопасност на труда, аналогичен с този на Язовирната стена Въча, и ще се работи с пълен комплект предпази средства и осигуровки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X