Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване гроба на Никола Вапцаров

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възстановяване гроба на Никола Вапцаров

Уважаеми колеги, преди малко разговаряхме с Борко Вапцаров, относно кощунството извършено с гроба на Никола Вапцаров. Уговорихме се, след като той уточни в рамките на семейството и закона, какво следва да се направи, че ще организираме, ако е необходимо акция тук, за възстановяването на гроба на Никола Вапцаров.

В момента в който Борко има повече информация ще пише тук.
    Последно редактирано от Венцислав Петров; 03-03-09, 14:25.
    VPetrov.photography

До: Възстановяване гроба на Никола Вапцаров

Сега преди малко отидоха брат ми и бащами да се срещнат с адвоката да разберът какво ще се направи .
    ще информирам за напредъка . и какво можеме да направим

Благодая на Венци за помоща , и на останлите които ще могат да помогнат

))

Коментар

Ами давайте инфо и с каквото можем да помагаме. И аз съм насреща !

OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Готов съм да помогна с каквото мога.
        LZ1GYY
        0898 436 956

Коментар

Че ще помогнем - ще помогнем. Но аз искам гробищната мафия да плати обезщетение. Тоя буклук по принцип разбира че нещо става, само ако му обърнеш джобовете. Или го попилееш от бой. За това не може да се говори тука, значи - да плащат.
          Между другото, въпросът засяга всички гробове и паметници, но сега тия са ни паднали - те и да го отнесат. После и други.

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
            Готов съм да помогна с каквото мога.
            И аз!
            0898532785-КИКО

Коментар

Вапцаров е един от най-чистите люде в историята ни от този период. Човек с идеали, с поглед и с дух! Единственият Комунист в истинския, непознат смисъл на думата.
              В тази инициатива ще се включа с голямо удоволствие!

Коментар

Ще се включа и аз.

Коментар

Проблема се задълбава доста сериозно ,

Довечера ще има интервю по БНТ в 8:00 с брат ми Никола и предполагам и Теодор Костов виновника по телефона

Има и още нещо има голям вероятност коститите на Вапцаров вече да не са там да са откраднати(продадени!) , това разбирасе ще се останови след ексхумация защото инфорамцията която получаваме е доста противоречива и се съмняваме че е така както казва гробаря.

Коментар

За мен ще е чест да помогна .
                    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                    WJ 4.7

Коментар

Опа. Току що в новините чух мнение на другата страна. Не знаех че имало. Обяснението им изглежда разумно.
                      Сега, щом сме обещали - значи трябва да помогнем за оправянето на тая работа. Защо плочата е натрошена и изтрита си остава въпрос. Във всеки случай, гробищните гангстери имат извиненията ми за този случай. За останалите - все пак не.

Коментар

Стефане , това интервю беше най безобранзното което може да бъде,
                        то така излиза че ние имаме претенции да може да го ползваме този гроб. Ние няме претенции , това е един мономент на един герой, а не семейно гробище , и така трябва да го почитаме .

Знаете ли какво казаха, че Теодор е ходил всеки ден до гробищтата и се карал и дигал скандали и ги заплашвал и най накрая му позволили , еми аре по тази логика да ходиме да се караме и да изровим Шипка и да си погрбем роднините , е тва не ли брутално,

той и на тях се накарал и те БНТ го превърнаха в семеен скандал.

за този човек мога да сподела такива неща от които всички могат да разберат за какво става дума , но не съм такъв човек и е невъспитано но иглежда Стефане ти си прав траа с много сила и бои да се прават нещата тука , Теодор така е напраил и са му разрешили ,

ние не сме ли БЪЛГАРИ да може да се защитим , другото е той досега нищо не дал за Вапцаров даже не идват на честванията и това което казват че ще го въстановят мога да се обзаложа с които иска че гроба на Вапцаров няма да бъде въстановен.!!!!!!

Сестра му вика, че ние сме еднакво роднини на Вапцаров колкото и те, да така е, само дето ние не рошим паметника му, а работим за неговата памет цял живот! а те не са си мръднали пръста, само продават всички имоти които взимат по наследство и нищо чудно да са продали и костите на македония!

казваш, че има логика техните аргументи, прощавай, ама не я намирам.

Тук е много важно да се отбележе, че няма страни! тук има само България и поета. Ние роднините НЯМАМЕ НИКАКВИ ПРАВА НАД ПАМЕТТА МУ!!! НИТО НИЕ НИТО ТЕ!
                        Срамно е да се мисли, че само защото генетично сме свързани, това значи, че имаме права над гроба му, над паметта му, над творчеството му!
                        той е част на Българското културно наследство! не принадлежи на никой!

Ами така както всички сме пройзлезли от Адам и Ева, ами дай да се бутна в гроба на Иван Вазов!!!

Коментар

О, не, пази Боже! По никой начин не мога да влизам в семейни спорове, нито имам право. Заради неясното обяснение на гробарите от вчера, и понеже съм чувал и виждал какви свинщини стават на гробищата, бях останал с впечатлението че е работа на хулигани или на тамошната мафия. Затова и се обадих втори път.
                          Комунист, фашист, друг -ист, мъртвия не ми е враг. За мене този човек е написал хубави стихотворения, и значи е голям поет. Не че разбирам от поезия. А освен това е бил моряк, сам исках да стана, ама не би. Така че паметникът трябва да се оправи, и щом е нужна нашата помощ - разбира се.
                          Отдавна не познавам хора, които се занимават с това. Очаквам ти да кажеш какво може и трябва да се прави.

Коментар

Мерси Стефане за подкрепата и на всички останали благодаря

Утре ще продължава битката и ще се оточни как ще се деиства!
                            Имаме и подкрепата и на Военоморското училище и на флота,
                            това няма да бъде безнаказано!
                            Последно редактирано от borkozin; 03-03-09, 21:16.

Коментар

.......
                              Понякога ще идвам във съня ти,
                              като нечакан и далечен гост.
                              Не ме оставяй ти отвън на пътя,
                              вратите не залоствай.

Ще влеза тихо, кротко ще приседна,
                              ще вперя поглед в мрака, да те видя.
                              Когато се наситя да те гледам,
                              ще те целуна и ще си ОТИДА.......

Само много ЧИСТ, духовно човек,
                              може да напише горното....
                              Прекланям се пред духа му!!!
                              Той, ЧОВЕКА си е отишъл отдавна,
                              оставяйки ни нещо безценно от себе си,
                              не случайно е българският автор
                              превеждан на най-много езици.
                              Оставете паметта му на мира,
                              не докосвайте душата му с грубите си,
                              прагматични ръце!!!
                              За да "идва" все пак понякога при нас........

Подкрепям начинанието тялом, духом
                              и под формата на недуховните 1000лв.,
                              от средствата събирани за подобни цели.

Не "залоствайте" душите си приятели!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X