Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Треска за училище - съвместна акция с Движение на Българските майки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Треска за училище - съвместна акция с Движение на Българските майки

    За първи път тази година Движение на българските майки обединява своите усилия с участниците от форума Offroad-Bulgaria.com, които заедно с тях на акцията в София на 13.09.2008 г. ще набират учебни материали за бесарабските българи.

    По неофициални данни в настоящия момент на територията на Бесарабия живеят близо 65 000 българи в молдовската част и над 140 000 в украинската. Всички те са запазили традициите и чистата българска реч.
    В читалищата и клубовете имат нужда от: буквари, читанки, учебници по български език и литература /БЕЛ/ за всички класове, методически ръководства по БЕЛ за всички класове, христоматии и критика, книги от български автори, класика и съвременни, детски книжки, сборници с текстове на народни песни и ноти, учебници по хореография и български народни танци, дискове с народна музика, български игрални филми /не пиратски/, особено необходими са документални и научнопопулярни филми за България и българските знамена.

    С предстоящата си експедиция до Бесарабия през октомври групата от форума Off road България цели да осъществи трайни връзки с българите от градовете Измаил, Болград и други, както и да възроди българския дух, подпомагайки местните читалища и клубове със събраните материали.
    ======

    Колеги, тази акция е оттук и е продължение на темата "Акция другата България"

    Може всички да се включат в следните градове:

    Бургас - на 13.09.08г. от 10 до 12 часа на площад Пантеона в Морската градина;

    Горна Оряховица – на 13.09.2008г. от 10 до 18 часа, на центъра между двете книжарници;

    Пловдив – на 20.09.2008г. от 10 до 12 часа в Градската градина;

    Русе – на 13.09.2008г. от 10 до 16 часа до вазата в Парка на младежта;

    София – 13.09.2008г. от 10 до 13 часа на входа на Южния парк, откъм улица Нишава.
    Show must go on!
    LZ1VES

  • #2
    До: Треска за училище - съвместна акция с Движение на Българските майки

    Влизам набързо, за да пусна тема...пък Веско ме изпреварил.
    Темата за съмествните ни акции е разпространена по всички по-големи под форуми на портала бг-мама. Информацията е разпространена и по медиите.
    Факт е, че акциите на Фондация "Движение на българските майки" до голяма част са били успешни именно на посетителите на този сайт.
    Надявам се сега, с публикуването на информацията и тук да поставим едно още по-успешно начало и инициативите ни да се подкрепят от два пъти повече хора.
    Както можете и сами да прочетете /благодаряние на линковете, които Веско е указал/ хората започват все повече и повече да проявяват интерес към Бесарабските българи.
    Силно вярвам, че и двете акции ще бъдат много успешни!

    В София ще се събират материали основно за децата от дома в с. Доганово и тези от област Видин. Естествено, ако някоя от акциите в останалите ни градове не покрие тамошните нужди ще имаме готовност от тук да изпратим недостигащото!

    Коментар


    • #3
      До: Треска за училище - съвместна акция с Движение на Българските майки

      Пожелавам успешни акции днес! За съжаление няма да мога да присъствам. Но другите момичета от Фондацията ще са на мястото на събитието. Надявам се да не сте забравили, и поне един от вас също да е там...
      Още веднъж - УСПЕХ!

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X