Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да дадем шанс на Дианка!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да дадем шанс на Дианка!

В началото на Юли няколко човека от OFFRoad-Bulgaria се отзовахме на молбата за помощ от видинските майки.

Повече можете да прочетете тук и тук

Дианка е едно живо, умно и музикално дете от дома в Ново Село,
    на което група майки от Видин се опитват да дадат шанс да проходи нормално.
    Те си знаят какво им е струвало да организират операциите на Дианка.
    Първата операция мина успешно, предстои втора, вероятно по-сложна на другото краче.
    Както и при предишната се надявам леля Петя пак да се съгласи да е с Дианка в болницата, но за това ще са нужни средства.

Ще помоля видинските майки да напишат от какво още има нужда и с какво можем да бъдем полезни по-отрано.

До: Да дадем шанс на Дианка!

Румба, вашата помощ беше навременна и е изключително рядко явление, за което няма измерител за благодарност.Освен постоянната информация, която момичетата пускат тук за Диянка и това, че Петя над 100 процента ще се съгласи да гледа детето отново, мисля че не трябва повече да търсим финансовата Ви подкрепа на този етап, предвид предстоящия събор и дарението, което форумът ще направи за децата от видински регион и не само.За нас най-важното е, че имаме приятели, които мислят по същия начин като нас!
    М/у другото сме предвидили, съгласувано с директорката на дома в Белоградчик т-нар."Ден на отворените врати " и всеки, които иска ще може да види къде живеят децата, да се запознае с тях и част от тези, които ще доведем от дома в Ново село.От страна на децата ще има малка изненада за всички Вас!

Коментар

Аз искам само да благодаря, че винаги сте съпричастни към децата в институции! Всекидневно ни доказвате, че можем да разчитаме на вас...това е голяма подкрепа, момчета!!! Благодаря ви от името на всички ни!!!

Коментар

Здравейте и от мен!Благодаря за темата,която сте пуснали.Радвам се и благодаря на Бог,че се свързах с вас.Няма да ви изказвам моите и на другите момичета благодарности-вие знаете колко е ценна помоща ви за нас!Ние не отхвърляме подадената от вас ръка и ще се радваме на срещата ни,на която ще обсъдим много неща.Поздрави на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от skorpion_vd Преглед на мнение
          ... мисля че не трябва повече да търсим финансовата Ви подкрепа на този етап, предвид предстоящия събор и дарението, което форумът ще направи за децата от видински регион и не само....
          Нещо не разбрах

Не искате финансовата ни подкрепа, а очаквате дарение от Форума?

Темата е за Дианка.
          Миналия път нямаше човек да я гледа /а е трябвало да е човек от БЧК/, нямаше средства да се плати на леля Петя.
          Всичко стана в последния момент, а детето беше вече в болницата.

Затова ми се иска по навреме да са подготвени нещата за Дианка.

Каквото, колкото се събере на събора като помощ е за всички деца от домовете в Белоградчик и Ново село.
          Дианка още доста време ще има други и по-големи необходимости.

Поздрави на всички!
          Последно редактирано от rumbata; 21-08-08, 08:51.

Коментар

За пореден път се убеждавам, че виртуалната комуникация не винаги е за предпочитане, тъй като не може да се усети емоцията на пишещия от четящия...неговата интонация.
            И в този ред на мисли искам да внеса малко разяснение по темата.
            Фондация "Движение на българските майки" осъзнаваме голямата благотворителна дейност, която прави този форум, във ваше лице. Повярвайте ми рядко се срещат толкова всеотдайни хора, които да ни помагат толкова много. В този ред на мисли наистина не бихме искали да прекляваме с исканията си към вас, затова от събраните средства от събора за Ново село ще заделим пари за гледачка и необходимите средства за операцията в София. Искам да уточня, че операцията е по клинична пътека, тоест основните разходи ще бъдат само за гледачка и за пребиваването на Дианка в клиниката.

Коментар

Децата от домовете в Белоградчик и Ново Село имат не толкова нужда от пари, а от приятели. От хора, на които да разчитат и в бъдеще, когато ще напуснат дома. Ще им трябва просто съвет за нещо, работа на подходящо за тях място, или стипендия за да учат това, което им се удава.

Това е най-простото и лесно, което може да направим. Да бъдем по-често около тях, да помислим за тяхното бъдеще.

Всеки, който иска да е съпричастен, да дойде на събора на OFFRoad-Bulgaria.com. Там ще има възможност да види децата, да даде средства, за да могат и те да пътуват, да се срещат с приятели. Това е и основната цел на събора, за която много хора работим.
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

Като е тема за Дианка,мисля че мога да напиша тук за нея...
                Вчера като ходихме на гости при децата в Ново-село,всички деца щъкаха на горе на долу, и Дианка заедно с тях , не мога да кажа че е пъргава, внимава още при ходене и си търси опора, но мисля че повече от страх, отколкото от необходимост, личи си как стъпва с крачето правилно, особено като погледнеш двете крачета заедно,което ми дава право да ви благодаря от нейното име.
                Бог мой, как я стара - я еще помню порядочных людей!

(Ф.Раневская)

Коментар

Здравейте всички, които се интересуват от Дианка,това е тема специално за нея и тук ми помолиха да напиша за нея.
                  Детето е вече в Горна Баня, сега е останало да закаме и да се надяваме че всичко ще мине добре.
                  С Помоща на много хора(както винаги) Диана пак има шанс, и аз знам че има много хора които ни предложиха помоща си и ние расчитаме на тях, засега имаме нужда само да се молим за детето всичко да мине добре.Пак благодаря от все сърце и от името на всички жени от Видин за подкрепа и помоща....тек искам да ви пусна линк към темата къде повъзможност ще ви информираме как вървят нещата...http://www.podairuka.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=3

(Ф.Раневская)

Коментар

Здравейте и Благодаря на всички които помогнаха да стигнем до тук,

Днес говорих с жената която гледа Дианка, всички вие имате поздрави от нея и от детето. Утре ще се изясни кога ще бъде операцията и от какво ще се нуждаят те двете. Искам пак да благодаря за загрижеността и за желанието да помогнем на едно дете сираче като Дианка. Независимо че в нашето сдружение момичетата са много скромни бих искала да им кажа огромно благодаря от мое име, защото идеята да се направи операция на Диана беше моя, а те ме подкрепиха и ми повярваха. Да не говорим че в болшинството си най-трудната работа е легнала на техните рамене. Албена като председател на нашето сдружение "Подай ръка-Видин" и Цветелина - (мама 2+1 - член на управителния съвет) - те бяха най активните в тази идея. Както при първата операция, така и при организацията на втората те свършиха почти всичко сами. Ходене по лекари и изследвания, вземане на резултати, да не говорим за смяната на памперси на 9 годишно дете, защото Дианка е именно такова, осигуряване на транспорт и гледачка (тук искам да изкажа благодарности и на офф роуд, и лично на Румен (Румбата) за осигурените пари и помощ при първата операция на Дианка. Какво да ви кажа, много се радвам че се запознах с такива свестни, мили и добри жени с които сега сме един екип .. и винаги знам че мога да разчитам на тях и в случая с Дианка също, радвам се, че се запознах с такива прекрасни момчета, като момчетата от офф роуд...Много искам да ви пожелая здраве и късмет в живота и да ви се намират много такива приятели, каквито сте вие за мен.

Специална тема за Дианка :http://www.podairuka.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=33

(Ф.Раневская)

Коментар

Някой път стават и такива неща.Дианка няма да се оперира, щото е болна , има вирус, и трябда да се прибере .Но както казват ,всяко зло за добро, щото иначе ако не са изчакали ,а тя вече беше болна бих станала голяма беля.

(Ф.Раневская)

Коментар

Дано скоро се излекува от вируса и може да се оперира!

По отношение на парите от събора, след дарението те ще отидат за разходи по домовете, не знам дали ДБМ - Видин ще може да отдели достатъчно пари точно за лечението на Дианка.

Затова сме готови да съберем още пари конкретно за разходите на Дианка по операцията, транспорта, консумативи и гледачка.

Колежки, нека да знаем какви са проблемите отрано, за да на се губи време.
                        Моля Диана (Скорпион) да координира нещата.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Благодаря за доверието! Ще отидем на място тези дни и ще опишем необходимите мероприятия и евентуално-нуждите по-нататък!

Коментар

Днес говорихме с фелдшера на дома /назначен е скоро и има желание за работа/.Диана е добре.Общината е поела организирането на операцията-предвидила е средства за път, ангажирала е жена, която ще бъде до нея по време на престоя в клиниката.За сега операцията е отложена за март 2009 год.Няма сериозна причина-опериращия лекар е определил месеца.

Коментар

Попрочетох темите, но не разбрах, какво му има на крачетата на детето? А кой лекар прави операциите?
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X