Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перелик има нужда от нас!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Перелик има нужда от нас!!!!

И аз съм срещу бетона, но тук става въпрос за други неща - говорим за съживяване на региона - нещо не видях никакви предложения, защо така? Айде, чакам идеи, креативност, мисъл някаква......

Коментар

Твоята алтернатива за съживяване е чрез изсичане така ли?

Коментар

Първоначално публикуван от naturka Преглед на мнение
        Vishte, bila sam i v Garmisch Partenkirchen, i v Berchtesgaden i v avstrijski zimni kurorti - ima i liftove, i pisti, i hotelceta i prekrasno asfaltirani patista i naj-vashnoto - usmihnato, gostropriemno, ocevidno dobre pecelesto mestno naselenie.
        Taka ce, ako proektat spazva vsicki pravila i razraboti regiona, vsicki ste sa dovolni. Zastoto horata ste rabotjat, ste peceljat i ste sagrashdat. Vecno mrankastite nisto poloshitelno ne mogat da napravjat v shivota si i vinagi ste sa protiv, zastoto ako sa za, znaci da rabotjat. Az mislja, ce te sa prosto marzelivi. Are, stiga marzel i mrankane.
        Колега, или колежке, моля пишете на кирилица. Тук тия " шльокавици " не се толерират. Ако сте в чужбина има начин за кирилизация, моля прочетете във форума.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Колега Насов, благодарение на някои лични контакти, които имам в управата на Смолян и областта, знам, че този проект наистина е различен. Предприемача сам е потърсил контакт с еколозите и е поискал да се създаде експертна комисия как да бъде осъществен един истински еко-проект. Проблемите идват от няколко горовладелски кооперации, които в момента си секат на воля и не искат горите им да влизат в проекта, защото сечта ще спре след прокарването на минимален брой просеки за пистите, повечето от които са проектирани над горския пояс или в съществуващи безлесни участъци. Мисля, че в интернет могат да се намерят и повече гледища за този проект, който наистина е различен. Не трябва от раз да вярваме на екстермисти-еколози, които малко едностранно представят нещата. Доста еко организации са дали положителна оценка на проекта, но една - две се инатят.
          Когато ремонтирахме заслона на Кобилино бранище в Рила заедно с охраната на парка, видях що за хора са тези псевдоеколози, които дори без да попитат защо влизаме в парка, дигнаха врява до бога, а когато ги поканихме да помогнат, се извиниха, че били заети. Аман от такива.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Аз не съм против пистите, а против сечта. Ако и да ми е ясно, че тя не е свързана само с прокарването на писти, знаеме какво се случи в Банско и Пампорово, а аз няма как да знам, кой проект е различен и кой не. Извинявам се ако звуча крайно. Ще се поинтересувам допълнително от точно този. Псевдо еколози се навъдиха много, изобщо ЕКО лейбъл се слага вече на какво ли не с рекламна цел, разбирам добре какво имаш в предвид и ще се радвам ако става дума за друго освен сеч...

Коментар

Уверявам те, че поне като замисъл наистина става дума за по- различен проект с минимално застрояване и запазване на всички защитени местности и животински видове в района. Има 3 етапа и всеки следващ зависи от успеха и осъществяването на предишния. Доста интересна и дългосрочна концепция има този инвеститор, не бърза със строеж на всяка цена, плановете му стигат до 2010-2012 за третия етап.
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

В цялата работа ме притеснява факта, че след като пистите са там, то няма да закъснеят и хиените. Както например наличието на плажове по Черно море не е проблем, но след като ги има... почват и незаконните строежи в близост. така че дори и самият проект да е наред, то с голяма доза увереност вярвам, че и незаконните строежи няма да закъснеят. Може би от съвсем други инвеститори, но ще се появят...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Все пак, не виждам конкретни предложения за съживяване на региона, за създаване на работни места - каква си представяте, че е заетостта там? Смешна.
                  Мрак и мизерия, беднотия и чувство за безнадежност......

Коментар

Niama da podpisha nikakva peticia i ste vi kaza zasto. Kade bjaha tezi mladi prirodosastitnici ot Smolyan, kogato bagerite izrafaha celi gorski masivi v Pamporovo? - Nali kurorta e po-blizo do tehnia grad ot samia Perelik! Zasto malchaha, kogato se betonizirashe, zagrozyavashe i obezlichavashe kurorta! Az sasto sam ot tozi krai i iskam planinata da zapazi krasotata si. Ama iskam i selata da ne se obezliudjavat i moite vrastnici da se vrastat tam, zastoto za tyah ste ima podhodyasta rabota. Iskam da ima pominak za malkoto hora, koito sa ostanali, zastoto sega tam niama nito normalni patista, nito pominak. Iskam kogato turistite doidat da ne gledat na nas kato na oborigeni, a da im pokazem edin savremenen sviat, koito znae kak da pazi tova, s koeto Bog go e daril. Zatova - neka kritikuvame realnite naruchenia i bezotgovornost, a ne da razlaivame kuchetata predi kervanat da e poel na pat.

Коментар

Ей Янчо, глей да не те отнесат сърдитите и люти членове на форума. Иначе те разбирам, че не караш по логиката - тва не съм го чел, не го знам, ама го осъждам. Писнало ми е от повърхностни и първосигнални реакции!!! Обаче вземи да пишеш на кирилица, щото тук са такива правилата.
                      Мисля, че малко хора са виждали обезлюдените къщи, паянтавите и полупаднали врати и огради, липсата на 5 м нормален път и чувството, че тези места просто си отиват. Всяко нещо си иска поддръжка, ремонтиране, надежда, ритъм, а бе с 2 думи живот.

Коментар

Петицията и аз не я подписвам, защото не виждам смисъла. А и колкото повече чета ми става ясно, че имам право да се съмнявам в добронамереността и чистотата на подбудите на някои, които наричат себе си "еколози. Да не говорим, че "еколог" е по дефиниция професия, а не форма на идеологическа и религиозна идентификация, както често се котира у нас...

Коментар

Аз подписах. И ще се опитам да разнеса новината за тази петиция.

Поздрави!
                          Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от naturka Преглед на мнение
                            Все пак, не виждам конкретни предложения за съживяване на региона, за създаване на работни места - каква си представяте, че е заетостта там? Смешна.
                            Мрак и мизерия, беднотия и чувство за безнадежност......
                            Колега или колежке, запознат/а ли сте по-подробно с идейния проект и концепцията за този курорт? Там има интересни неща и за бъдещите работни места на хората от Мугла например.
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Чета, колега. Затова съм за проекта, защото виждам амбицията му за създаване на работни места, за съживяване на региона.
                              Питам критиците му, те какво предлагат за съживяване на региона?????

Коментар

Ето, Натурке, вече съм на кирилица. Благодаря ти, че ме разбираш за "мъртвата зона", в която е превърнат районът под Перелик. Но аз съм преживявал всичко това със сърцето си, защото там продължават да живеят мои близки. Затова може би съм малко по-емоционален. Затова и приветствам всяко намерение да се съживи този район, да се създаде поминък за хората, да се "облагороди" той, без да се засяга природата. Знам добре, защото съм се интересувал от детайлите на проекта, че той няма да наруши екоравновесието в планината. И ако тези млади хора, които бързат с протестите си също се запознаят по-подробно с това, което предстои да се направи там, мисля че няма да бъдат толкова стихийно негативни. Кога ще се научим да бъдем по-позитивни?...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X