Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да помогнем за доизграждането на църква

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Да помогнем за доизграждането на църква

    Ситуацията е следната - през далечната 1995 г. по молба на живущите в кв. Левски е започнато строителството на единственната в този район на София православна църква. След многобройни спирания на строителството поради липса на средства, най-накрая през 2002 г. църквата е измазана, боядисана и покрива е довършен. За съжаление обаче средствата отново не достигат за поставянето на прозорци, стъклописи, изографисване, иконостас и вътрешни довършители работи. Поради това че вече повече от пет години средства за довършването няма, направеното до момента е започнало да се руши. За набирането на необходимите средства в района са правени многократни опити, но въпреки че жителите на кв. Левски са повече от 25000 и имат силно желание църквата да се завърши, събраното е едва 2000 лв. Това предполагам се дължи на факта, че живущите в района са предимно хора от работническата класа със силно ограничени доходи. По груби изчисления са необходими 50 - 80000 лв.
    Молбата ми е да помогнем с каквото можем - идеи, труд, пари, вещи, услуги. Снимки на църквата, линк със сайта на църковното настоятелство "Йоан Богослов" и сметка за дарения ще дам по-късно днес.
    БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
    Последно редактирано от disem; 07-02-08, 10:16.

  • #2
    До: Да помогнем за доизграждането на църква

    Сайта е www.joanbogoslov.bol.bg - там са дадени и сметките за дарение. Телефона на настоятелството е 0898/658547.

    Коментар


    • #3
      До: Да помогнем за доизграждането на църква

      Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
      Това предполагам се дължи на факта, че живущите в района са предимно хора от работническата класа със силно ограничени доходи. БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
      Предположението ти е логично ,но не е правилно.Работници са там хората ,но в Кремиковци-комбината,а през 95 -та и до ден днешен там заплатите са винаги над средната за Столицата.На второ място до колкото съм се занимавал с подобна дейност,съм забелязал че хората,които имат най-малко пари са откликвали най-радушно на подобен род събиране на средства.

      Така или иначе идеята ти е прекрасна и се включвам с удоволствие.Наблюдавам строежа там от "дете" и е време да се завърши.Тези които обикалят българското черноморие добре знаят че когато се вземе решение за изграждане на джамия (не поставям въпроса "за"или "против"),проекта се реализира за месеци и е масово,докато изграждането на български православни храмове винаги е съпътствано с хиляди проблеми и забавяне.

      ПС:Сложи едно рамо през Столична община.Имаш хора.Сумата за приватизационния фонд е минимална.
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

      Коментар


      • #4
        До: Да помогнем за доизграждането на църква

        Общината е готова да съдейства по какъвто и да е начин. За съжаление не и финансово. Всички големи фирми в района са помолени за помощ. Доколкото знам само една е откликнала с това да направи оградата.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X