Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акция "другата България"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акция "другата България"

Не прекалявайте с ентусиазма обаче. Преди време направихме нещо подобно за българите от Босилеград. Не ми се влиза в подробности, но останахме доста разочаровани от "сънародниците"... На някои от тях намерихме работа тук, но до две седмици всички бяха уволнени и то с мегаоснование. Искаха да бъдат ръководители...
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

моля модераторите да местят в другата тема или трият постовете, не свързани конкретно с акцията по набирането на необходимите неща..... (както и този мой пост, благодаря...)
      Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 01-02-08, 22:10.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Не прекалявайте с ентусиазма обаче. Преди време направихме нещо подобно за българите от Босилеград. Не ми се влиза в подробности, но останахме доста разочаровани от "сънародниците"... На някои от тях намерихме работа тук, но до две седмици всички бяха уволнени и то с мегаоснование. Искаха да бъдат ръководители...
        ами явно сте имали някакви очаквания от сънародниците. Тук идеята е коренно различна - да покажем на нашите сънародници, че не сме ги забравили, че мислим за тях като за братя българи и в тая връзка ще им ходим от време на време на гости за да ги подкрепяме духовно в борбата им против украинизацията..... подчертавам духовно, не материално... Тези неща които събираме ще служат за запазване на българския дух, а не за да правят пари от тях или да ги ядат или пият.. Нито ще ги взимаме на работа, нито ще им обещаваме нещо такова, защото предварително можех да ви кажа и без опита с Босилеград, че това е утопия...

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Моля за точни срокове в които да е готово оборудването и моля за точни размери в които трябва да се събере или поне описание на свободният обем на автомобила/ите с който ще бъдат прекарани...
          За сроковете Горби да каже той е шефа тук, за обем на багажа няма да се притесняваме имам мнооогооо

Коментар

Сроковете - на 1 Май тръгваме от Варна, значи до тогава трябва да сме събрали нещата..... На 16 Март ще отида на разузнаване, за да видя как са нещата в действителност, ще донеса снимки и подробности.

Коментар

Горби, тримцата дето ще ходим засега ще се видим на 23,02 при прасето на Явор и "T-Max" в Средец. Мисля там ще уточним почти всичо.
              Надявам се да запалим и други колеги по идеята.

Коментар

Аз ще се включа.
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Къде събирате книги?

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Аз ще се включа.
                    Супер! Респект, колега!

EastCoast : WestSide вече сме 2:2

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Къде събирате книги?
                      Ако някой от колегите които ще идва е от София - може той да ги събира... Иначе - ще помагат моите приятели от магазина "Фотопавилион" на адрес: кв. Лозенец, бул. Арсеналски N7 с/у входа на мол "Сити Център София". Оставяте ги там с пояснението че са за българите в чужбина, аз имам грижата да ги транспортирам до Варна после, за да не ви занимавам с куриери и доставки и с разходи....

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                        Ако някой от колегите които ще идва е от София - може той да ги събира... Иначе - ще помагат моите приятели от магазина "Фотопавилион" на адрес: кв. Лозенец, бул. Арсеналски N7 с/у входа на мол "Сити Център София". Оставяте ги там с пояснението че са за българите в чужбина, аз имам грижата да ги транспортирам до Варна после, за да не ви занимавам с куриери и доставки и с разходи....
                        Горби, няма проблем за събирането в София- мога да го поема, въпросът е какво и колко ще събираме.

Идеята ми е такава:

На 23,02 горби, аз и Явор ще се видим в Средец / с колегата от София ще има грижата да се свържем ако не идва/.
                        Уточняваме основни неща:
                        - списък на нещата, които ще търсим/вземем и го публикуваме тук
                        - кой, какво и къде ще го събира
                        - дали ще се прави някакъв плакат или календар
                        - организационни въпроси - събиране, тръгване, резервации и т.н.

Поздрави

Коментар

списъкът с нещата го има на първа страница в темата, той е написан от един студент - българин от Измаил, като предполагам се е консултирал с хората там какво им е необходимо. Каквото можем от този списък да съберем - до Май месец има достатъчно време, има вече книги и учебници събрани, както и колекция от български филми (които са издадени от в-к 24 Часа). Организационните въпроси трябва да ги решим преди 23-ти, защото другата събота ще ходя до Измаил за да вляза в контакт с българската организация "св.София" и трябва да имаме някакви дати за които да стиковаме нещата. На 23-ти ще си решим ние как ще се организираме, но поне точните дати( м/у 1-6 Май) и продължителност - до другата събота трябва да измислим.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                            Супер! Респект, колега!

EastCoast : WestSide вече сме 2:2
                            Ще внеса яснота за да не стават грешки. Ще се включа в акцията със книги, филми и списания. Противно на мнението, че в България няма хубави списания аз смятам да осигуря всички издания на "Български ловец" и "Лов и куче". Мисля че можем да говорим и с издателите и на "Офроуд". Според мен четейки за хобитата си хората по-лесно ще навлязат в книжовния български език.
                            До Украйна едва ли ще мога да дойда поради служебни причини, но за Средец мисля сериозно.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                              списъкът с нещата го има на първа страница в темата, той е написан от един студент - българин от Измаил, като предполагам се е консултирал с хората там какво им е необходимо. Каквото можем от този списък да съберем - до Май месец има достатъчно време, има вече книги и учебници събрани, както и колекция от български филми (които са издадени от в-к 24 Часа). Организационните въпроси трябва да ги решим преди 23-ти, защото другата събота ще ходя до Измаил за да вляза в контакт с българската организация "св.София" и трябва да имаме някакви дати за които да стиковаме нещата. На 23-ти ще си решим ние как ще се организираме, но поне точните дати( м/у 1-6 Май) и продължителност - до другата събота трябва да измислим.

Добре, но в такъв случай пусни един списък какво си събрал, за да не дублираме нещата.
                              Ако се появим на границата с 300-400 диска, 7-8 компютъра и 500кг.книги можеш да си сигурен, че ще имаме проблеми. Затова трябва добре да обмислим какво и по колко.

Коментар

за сега два пакета книги и няколко речника и колекцията на 24 часа с българските филми, това е от приятелите ми фотографи.... и доста обещания, но обещанията като станат реалност - тогава ще ги пиша....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X