Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на Разбоишки Манастир близо до Годеч. 1 и 2 Април 2017 година.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване на Разбоишки Манастир близо до Годеч. 1 и 2 Април 2017 година.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Който има покритие.
    .....
    Заминавам. За дълго. В себе си. Оставям ключа ... там ...

Коментар

Първоначално публикуван от Son4o Преглед на мнение
      .....
      Мястото е със слабо покритие, като цяло.
      На места М-тел, на места ВиваКом. За Теленор, не зная.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Купих си малко щастие.
        Най-трудната стока.
        Бил съм къде ли не, правил съм какво ли не, търсил съм го навсякъде. И в шумни весели компании, и в любовни горещи нощи, и в самотни прашни пътешествия. Понякога, ама много понякога, съм открадвал грам за себе си, но все съм се питал. Как се припечелва, как ?
        Давал съм пари на просяци. Един се оказва алкохолик и се напива, друг се оказва част от организирана схема, и му ги отнемат, трети се надрусва до смърт.
        Споделял съм средства със закъсали. Е не им донесоха щастие. Нещата така се извъртат, че ни разделят с хората, на които помагаме. И не ни правят щастливи. Нито нас, нито тях.
        Не става с пари.
        А с какво става ? След толкоз години продължавам да не зная.
        Обаче знам, че в изминалите дни, с почистването на Разбоишкия Манастир, успях да припечеля малко истинско щастие.
        Гледам си мръсните нокти след душа, мисля си, че трябва да правя кръгом и отново в банята, и бавно осъзнавам, че съм ЩАСТЛИВ.

Ето как протече акцията.
        Разделена на много хора, многото работа се пада на всекиму по малко.
        Или поне умерено. Е имаше такива колеги, които работиха по много, ама помолиха да не снимам и споменавам.
        Затова само отбелязвам.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Razboj002.jpg
Прегледи:1
Размер:177.9 КБ
ID:5748093
        Първия етап от почистването на манастира.
        Почти изчистихме 100 годишното сметище.

Име:Razboj004.jpg
Размер:148.1 КБ
ID:5748095
        Останалите го давахме лежерно.

Име:Razboj006.jpg
Размер:166.7 КБ
ID:5748097
        От форума бяхме поне 10 човека.
        Коцето MTTU

Име:Razboj008.jpg
Размер:149.6 КБ
ID:5748099

Камиончето, което любезно ни предостави Скрапа.
        Свърши много работа - 2 товара чували.

Коцето прим.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Nik Nikolov; 03-04-17, 16:34.

Коментар

Гледам, Коцето ги кръщава тия човали или пък последно причастие им дава . Браво мОмци, със сигурност бая работа сте свършили. Лекинко Ви завиждам за възможността да се включите в мероприятието. За кога е следващата дата?
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

След велик ден , ужким. Макар че остана нещо за тази седмца , но трябва от вас , там наблизо да я свършите
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
              След велик ден , ужким. Макар че остана нещо за тази седмца , но трябва от вас , там наблизо да я свършите
              Те и документите ти бяха останали ,но добре че навреме си забелязал .През гората Аутбека беше в режим "Раликрос".

Коментар

Те това е наблизо....Свети Никола Калотинаmedchurches21 июня, 2009

Църквата Свети Никола в граничното село Калотина е един от малкото паметници на територията на днешна България, съхранили (за съжаление само частично) живописен ансамбъл от XIV век.Известна е главно с интересни ктиторски портрети, особено с двуцветната дреха на ктитора. Жалко, че стенописите са толкова зле запазени.

До село Калотина /а не Калотино/ се стига по прочутия Via diagonalis, демек Пътя за Европа /през Белград/. Всеки знае това и си кара напред. И какво става - стига бариерата. И понеже не е тръгнал да емигрира, почва да се чуди къде ли е това село. Още повече, че то е на север от пътя според картата, а отбивка надясно няма... Стоп! Отбивка надясно няма, но има наляво. Около километър преди бариерата има едно стръмно невзрачно пътче от лявата страна! По него стигате до Калотина и почвате да питате, щото иначе не само до Цариград, но и до Свети Никола няма да стигнете. И така - какво да питате? Ами - Как се стига ДИВИНА МАХАЛА? - ще ви покажат - минава се под пътя, минава се река /мост в доста лошо състояние/ и веднага след моста - черен път наляво. Пише Border area. Влизате в Аrea-та и сте в Дивина махала. Диво местенце, с кокошки по пътя и т.н., но туристи има достатъчно често и местните хора са свикнали с тях. Ще ви упътят от кого да вземете ключа - един от дядовците, който и ще дойде с вас. Църквата е веднага след махалата. Малка е, невзрачна е. Ценното са стенописите. Еднокорабна сграда, с триъгълна отвън апсида.

Последно редактирано от Стария; 05-04-17, 21:35.
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Средновековна църква "Св. Николай" - Калотина

село КалотинаСлаб дъжд 19°C503м. н.в.10
                  255

Те там може да се цунеш сос средновековието...и да разбереш как сме оцелели 500 године

Липинци е селото на баща ми...

ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Почистване на Разбоишки Манастир близо до Годеч. 1 и 2 Април 2017 година.

Първоначално публикуван от DAROGA Преглед на мнение
                    Те и документите ти бяха останали ,но добре че навреме си забелязал .През гората Аутбека беше в режим "Раликрос".
                    Не само документи, пари, ключове за дома....

За режима.....малко се отпуснах наистина, но не беше точно раликрос, защото трасето вече го познавах добре минавах го за 6-ти път и знаех, че няма никой насреща.

ПослеПис: Стария , благодаря!!!
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Следващата акция е за 13-14 Май.
                      Днес Станко е отново там с камиона, за да изнесе останалите 40 -50 чувала с боклук. На отиване закара строителни материали за следващата акция. Снимки ще има след като се върне.
                      Подробно ще Ви уведомим, каква работа се планира за Май месец, за да е ясно кой с какви инструменти може да помогне.

П.С. Старий Old-е, благодарим за ценната информация. Ще се възползваме - определено !

Коментар

Ник извинявам се че просто нямаше как да дойда да помагам А имам желание....

Тази църквица средновековна....е нещо ..........незнам

От там минава Виа Траяна....
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

. Последния камион с боклук бе изнесен в Петък 07.04.2017.

Име:Last0704.jpg
Размер:211.2 КБ
ID:5748749
                          На отиване камиона занесе строителни материали - пълен курс.

Ще има и още един курс но след благотворителния баскетболен мач на 22.04. в зала Арена Овергаз от 15 часа.

Няма да има вход, но ще има урни за подпомагане на каузата за манастира. Част от момчетата баскетболисти, също бяха на почистването, та аз се чудих откъде тез дългучи ?
                          Със събраните средства се надяваме да напълним още един камион с дъски.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            . ... Със събраните средства се надяваме да напълним още един камион с дъски.
                            Какво ще рече това в кубометри?
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Какво ще рече това в кубометри?
                              Казано според народната поговорка : Рибата още в морето, ний тигана слагаме... .
                              Нека да видим колко пари ще се съберат от благотворителния баскетболен мач на 22.04.2017 в зала Овергаз Арена, пък тогаз ще изчисляваме, колко дървен материал, може да купим с тях. Камиона така и така ще пътува, ако се наложи с 05, кубика. Трябват обикновени дъски 30 мм дебелина, за оформяне на стъпала, прагове на пътеката към манастира, също и греди за направата на пейки. Някои колеги смятат, че дъски, които ще оформят стъпалата към параклиса, по-добре да са с дебелина 50 мм и да са обработени сериозно, за да изкарат по дълго време в контакт със земята. Аз съм сред тези привърженици на по-голямата дебелина. Но се наложи мнение, че 3 см са достатъчни.
                              Във всеки случай, всички са единодушни, че траябва да се запази автентичният вид, на тези стъпала, а не да се лее бетон.
                              Макар и нетрайно.

Коментар

Добре, перифразирам въпроса - колко кубика ще събере камиона до ръба на канатите?
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X