Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В помощ на 19-годишната Гергана Спасова

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • В помощ на 19-годишната Гергана Спасова

    Във връзка с тези две теми: 19-годишна майка на път да остане на улицата и Да помогнем на Гери да запази децата си! вече е създадена банкова сметка в помощ на 19-годишната Гергана Спасова. Историята й трогна Форума и предизвика лавина от желаещи да помогнат.




    Поради бюрократични усложнения се взе решение да не се прибягва към нарочна дарителска сметка, а да се отвори лична сметка с пасивно онлайн банкиране. Паролата за него е предоставена на трима уважавани членове на Обществения съвет - Вики Терзиева, Чинела и Веско. Така ще може да се следи какви дарения постъпват и за какво се харчат.

    Номерът на сметката е: IBAN: BG38FINV91502015211981, сметката е в Първа Инвестиционна Банка. Титуляр: Владимир Йончев
    Чрез системата PayPal: fraxinus.excelsior@gmail.com .Моля, отбелязвайте в PayPal, че преводът е за Гергана Спасова.

    Моля, отбелязвайте, че преводът е за Гергана Спасова. Поемаме ангажимент аз или тримата отговорници за акцията, които имат паролата всеки ден да качваме набраните към момента средства. Самата Гери няма желание да бъде осиновена от Форума, а да й бъде помогнато в най-критичните за нея няколко месеца. Парите й трябват за наем и за прехрана до средата на март, когато ще получи първата си заплата, от работата, която вече си е осигурила. Трудно е да се каже точната сума, която е нужна. Предполага се, че са около 3 000 лева, но сумата може да спадне значително, в зависимост от цената на наема и другите неща, които се намерят като помощ. Затова в момента, в който видим, че набраните средства са достатъчни, ще призовем да се прекрати набирането. Ето какви са неотложните неща, с които можем да помогнем и какво е направено досега:

    Квартирата
    - най-важна, защото от нея зависи бързото събиране на тригодишния Стефан с майка му, а и старата хазяйка й и дала срок до 30.11.2011г. да се изнесе.
    Търси се квартира в Младост, Мусагеница, Дървеница или Дианабад. Там е бъдещата работа, бъдещата детска градина и педиатъра на децата. Тя търси също чрез свои познати и чрез агенции, но ако остане до агенция, комисионата ще е между половин и един наем. А напоследък искали и за огледите.

    Храната. Днес са се свързали с нея от неправителствена организация, която е осигурила храната и памперсите за малкото дете за следващите два месеца. По отношение на храна за него и памперси няма нужда от помощ. За момента.

    Дрехите Никола носи 80 размер дрехи, 20 номер обувки. Няма спешна необходимост от дрехи, но ще приеме всичко, което й се даде. Стефан е на 3 години.

    Детска количка
    Това самата Гергана определя като най-тежък битов проблем за момента. Моли за количка, колкото е възможно по-бързо. Зимна или комбинирана.

    Оборудване за новата квартира
    В момента пере на ръка. С оглед необходимостта от по-нисък наем, ще търси немебелирана квартира. Което означава, че вероятно ще има нужда от пералня, хладилник, телевизор, легло за Стефан. Това ще се уточни след наемането на новата квартира. Ще й е необходима помощ при преместването.

    Пари
    Получените до сега средства е използвала, за да си плати тока стария наем, както и храна за децата. Има касови бележки. Не казва сега да са й нужни някакви суми за нещо спешно. Но ще й трябват за наемите до март включително, консумативите и евентуалните разходи по преместването. И за храна след като свърши сега осигурената й от неправителствената организация храна.

    Дарения могат да се получават и в офиса на OFF Media: София, бул. Витоша 15, ет.3
    Последно редактирано от Ясен; 23-11-11, 23:37.
    www.offnews.bg

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X