Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подкрепа за спасяването на един български храм

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Подкрепа за спасяването на един български храм

    Здравейте и Христос Воскресе на всички. На бързо ще се опитам да обясня какво точно имам в предвид с публикуването на тази тема и от какво точно имаме нужда. От 2008 год. съм назначен да завеждам и един храм в с. Здравковец на около 15-20 км. от Габрово. А храма поне от 20 г. не е бил стопанисван буквално от никого и го приех в окаяно състояние. От тогава с помоща главно на един човек на име Пламен Илиев треньор по футбол тук в Габрово и с много други хора се опитваме да го спасим и ремонтираме. Мога да кажа, че до сега успяваме, надявам се и за напред да е така. За тези 3 години сме събрали над 6000 лв., половината от които вече влязоха в употреба. Тази година имаме обещание от майстор, който ще подмени и покрива на храма и на голямото кубе без пари, като дарение стига да му осигурим материали. С парите които имаме можем да му осигурим материалите. Имахме и обещание да ни бъде предоставено и скеле което да ползваме безвъзмездно, но това не стана.
    Та с две думи трябва ни скеле около 250 кв.. Познавам някой строителни фирми тук в Габрово но на никой не му се дава без пари и то толкова много, и ги разбирам. Ако вземем скеле под наем няма да имаме пари за материали и обратното. А майстора е свободен юни месец, след това има друг обект. Така че братя съмишленици на 2 или 4 колела помагайте. Ако има някой, който може да осигури необходимото скеле, ще го споменавам в службите като дарител дълго време. А и село Здравковец се намира на прекрасно място. Наблизо се намира единственото в България карстово езеро, можем да направим чудесно събиране там или да покараме заедно. Празникът ни е на 08.11. Архангеловден всеки е добре дошъл.

    това е преди


    укрепване на олтара


    тротоар за да отведем водата по далеч и да не пропада повече


    това успяхме да направим последното лято


    това е наред заедно с нов покрив ако успеем да намерим скеле




    Това е. Благодаря предварително и Бог да ви помага!
    [IMG]http://media.snimka.bg/8339/022934139-big.jpg?r=0[/IMG] Kакто искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях! (Библията)

  • #2
    От: Подкрепа за спасяването на един български храм

    Ето и още сведения от отчето, дадени в процеса на обсъждане в ОС:
    Първоначално публикуван от Отчето XR
    ... за този храм това лято бяхме предвидили подмяна на покрива и ремонт на големия купол отвън. Средствата за материалите ги имаме, майстора го имаме обаче ни излъгаха за скелето, и това го научихме преди няколко дни. И затова една от идеите ми за намиране на скеле беше именно да напиша такава тема, все пак се чуствам и аз част от това оффроуд общество, ако може някой да помогне конкретно със скеле, защото наистина ни трябва спешно. Така че конкретно:
    1. Необходимо ни е около 250 кв.м. тръбно скеле, което да ползваме през м. юни., и разбира се ако е до 100 км. иначе ако е по далеч с транспорта идеята се обесмисля. Иначе като пари ако се вземе под наем нямям на представа колко е. Там където сме водели разговори не е ставало дума за пари а само за отказ. Ако някой от вас знае как върви под наем скеле посочете колко е, и ако някой иска с пари да помогне пак става.
    2. По тази точка не знам какво да предложа. Имаме сметка IBAN – BG69IABG74981000208900 „International ASSET BANK”, но пак да подчертая не парите са идеята, а конкретно скелето. Транспортът ще си го поемем.
    3. Разбира се аз ще отговарям. Ще бъде показан снимков материал във темата, което ще бъде един вид отчет. Тел. за връска с мен 0878798921 Тодор

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X