Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да съградим чешма!!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Да съградим чешма!!!!

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    А колкото до прекарването на материалите съм съгласен че ще е трудно но нали няма да избираме само лесни проекти... Освен това не забравяйте че в нашия портал има форум ATV! Ей сега ще помоля тамошния модератор и ще видите какво чудо ще направят...
    Ако е трудно за нас, какво да кажат всички които са направили стотици чешми по най-високите части на планините без да са имали и един 4х4. Иначе идеята за вкючване и на ATV-та е супер. Така ще е по-интересно, ако не по лесно и бързо
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Извинявам се, пропуснах факта че още трудно се движиш и наистина ще е затруднение за теб. ОК ще ти измислим тогава друга подходяща задача, а колкото до третия човек няма проблем нека всички дават номинации няма само аз да го правя...
      Да носи цементовите човали
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Край на споровете! Оттук насетне може да се спори само по това къде и каква чешма строим!
        Ами няма спорове, Венци. Аз напълно се солидаризирам с това мнение

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
        Но личното ми мнение е, че построяването на чешма е едно много добро дело, изискващо малко знания и опит и съвсем неизискващо сложна формална организация. Откриването на сметка ,наистина е най-лесния начин всеки да си даде лептата, но ако просто се съберем на избраното място за да го разгледаме предния уикенд и организатора събере парите по списък и готово. След това купува материалите и транспорта остава за сметка на мераклиите (такива ще има повече отколкото багаж), пък и нали не е на 300км. Ако останат пари - организатора купува бира за откриването. Повечето чешми в палнината са построени от малка група приятели, за да се запомни нечие име или по друг повод. Но главата си залагам, че е правено с желание и без хиляди левове, сметки и проверителни комисии. Пак повтаарям, това е лично мнение, ако искате да се прави фондация "чешмите на...." това е друг въпрос, но май се отдалечава от идеята...
        поради което НЕ смятам за необходимо да се правят фондове, фондациии, да се откриват банкови сметки, да се избират комисии и т.н. Лично аз нямам никакво желание да участвам в нещо, което да ми прилича на "царските" "малки демонстрационни проекти" (разбирай беседка или градинка за -найсе хиляди, с много бюрокрация и ПР дунанми)

Предлагам да се набележат 1, 2, 3 места; да им се направи един оглед (важно условие - да има вода, за да е чешма, а не паметник); да се направи една сметка какво и колко и оттам нататък да се действа.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Очевидно банковата сметка не се приема еднозначно от всички. Не бива това да се превръща в повод за препирни и да тъпчем на едно място. Следователно предлагам:
          1 на този етап парите до останат виртуални
          2 да се спрем на мястото
          3 събраната сума да послужи за ориентир какво точно може да си позволим
          4 да се съберем на мястото и да решим как ще действаме по-нататък

Сметката е простичко удобство, но...

Коментар

Aбсолютно съм съгласен, че трябва организацията да е максимално опростена! ГАД води "Виртуалната" сметка, трябва и няколко човека който реално могат да свършат работата, а ние ще им помагаме и така ще видим имаме ли достатъчно средства и възможност за изграждането на нещо РЕАЛНО и ЧАК тогава да превърнем виртуалните в реални и да се захващаме. Защото ако пуснем една сметка и нищо не стане ще е "Голяма Драма"

Коментар

Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
              Да решим къде ще я градим чешматаи да направим организацията за
              построяването,материали,транспорт,работна ръка и т.н и Gad да се възползваме от предложението на Viсtor за откриването на банкова сметка защото с виртуални пари материали не се купуват Имам предвид друго си е да ги има парите на сметка и да започнем да градим чешмата и ще е ясно с колко пари разполагаме и колко хора ще се включат в това начинание с друга помощ не всичко е пари
              Аз участвам и финансово и с двете си ръцеИ имам приятел със скад за строителни материали ще го натискаме за отстъпки а сигурно има и други с такива възможности който ще помогнат А ревизията ще тия направим няма страшно

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                Да носи цементовите човали
                Ако тази задача ми бъде отредена, гарантирам, че по един или друг начин ще бъде изпълнена. Може и теб да помоля да ми помагаш, но чувалите ще бъдат където и когато трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Ако тази задача ми бъде отредена, гарантирам, че по един или друг начин ще бъде изпълнена. Може и теб да помоля да ми помагаш, но чувалите ще бъдат където и когато трябва.
                  Ти, като си ходил повече по планините, не можеш ли да подскажеш някое по-интересно място за чешмата? Че хич не ми звучи чешма на 10 минути от място, където можеш да пиеш студена бира.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Тук ми се струва че не си много прав. Чешмата е на хоризонтална пътека която води от Бояна към Бистрица... И може и да си на десет минути но ако си тръгнал по този път едва ли ще слезеш до Симеоново и после пак да се качиш на пътеката... Там не случайно е избрано мястото и е направена чешма...

А и предлагам да не се изхвърляме още с първия проект да правим чешма на Марс... Нека направим тази и да видим как става и като се поздравим с успеха ще се намерят и много други места и повече и по-малко екстремни...

Китайците казват: Който бавно върви далече стига...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      Ти, като си ходил повече по планините, не можеш ли да подскажеш някое по-интересно място за чешмата? Че хич не ми звучи чешма на 10 минути от място, където можеш да пиеш студена бира.
                      Мога разбира се, даже доста. Но още първото предложение (за което Венци говори) е добре аргументирано, не виждам защо да не го приемем. Да се определи "най-подходящото" място е невъзможно , щом е добро, нека да е там и толкова. По нататък може и на друго, но нека сега се направи тази чешма, после си е за после.

Коментар

Чешмата е на хоризонтална пътека която води от Бояна към Бистрица...
                        Материалите до там на гръб или с джип по пешеходна туристическа пътека?!?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

идеята е страхотна!

аз ще се включа с малка сума, но
                          компенсация на размера й, с повечко носене на цимент.

като решите къде и кога, обявете го малко по-ранко, за да имам време да наглася графика и дочените гащи

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                            Материалите до там на гръб или с джип по пешеходна туристическа пътека?!?
                            На гръб и с ATV - джип не може да иде... Поне не и без щети за парка а това няма да правим...
                            VPetrov.photography

Коментар

джип не може да иде... Поне не и без щети за парка а това няма да правим...
                              Е, аз и това имах предвид ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Е то това че ще трябва малко на гръб да поносим ако ни уплаши...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X