Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да съградим чешма!!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Да съградим чешма!!!!

Много добра идея, бих помогнал с някой лев!
    Но нали съм си черноглед, вече си представям - "незаконно строителство", "липса на разрешение", "одобрение за състава на водата", поредица от съдебни дела от "пострадали" от тази чешма - в кофти свят живеем и все по-зле ще става

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Но нали съм си черноглед, вече си представям - "незаконно строителство", "липса на разрешение", "одобрение за състава на водата", поредица от съдебни дела от "пострадали" от тази чешма - в кофти свят живеем и все по-зле ще става
      Да вземем да си намерим някоя разрушена, изоставена или занемарена чешма и да я възстановим.

Коментар

Алекс,тук според мен има достатъчно печени хора,които да се преборят с чиновниците.Стига да се съгласят да участват.Това за възстановяването също е много хубаво.Хайде,избирайте обекта.Както "Нива"-та ми е без задна седалка,ставам за камионче за материали.
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
          Забравих да кажа!!!
          Моето участие в съграждането на чешмата, за сега, е 100лв!!!
          Казана дума, хвърлен камък!!!

Моля колеги, абстарахирайте се от моя анонс!!!!
          Има хиляди начини, да сте полезни в това начинание!!!
          Обвързването с конкретно финансово участие,
          само ще материализира по-добре идеята, не е задължително!!!
          Благодаря на всички!!!!!

Включвам се в начинанието. Поемам закарването на товар до 1 тон с моя "паркетник" + разумен паричен ресурс. Въпроса е да се избере мястото - коя планина(напр. Рила в оригинал означавало водна планина; Родопите ми правят впечатление на място с прогресивно пресъхващи извори; ..евентуално Стара планина), надморската височина(ако го изберем на билото много високо някъде, едно, че рядко ще се посещава, друго, че качването до там е нормално обикновено през лятото), както и много други критерии които следва да се обсъдят и определи точното място.
          Според мен, въпроса "за" или "не" изграждането на чешма би следвало да премине във въпроса - къде и кога. Както и необходимостта от създаване на някаква организация и "шевство" над проекта, което по право се полага на иницатора на темата.
          Аз съм отворен към приемането на някой от ангажиментите по организацията.
          Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
          KTM 350 SX 2011

Коментар

Нека първо да се спрем на мястото за чешмата. Не е лошо да себерем достатъчно предложения, след което с гласуване да изберм най доброто. Много ми се ще мястото да е такова, дето да не може да се стига освен пеша или с подготвена джипка. Ясно е ,чеще извозим безпроблемно материалите, но и аз предполагам че ще трябва да се съобразим с чиновническообщинския фактор. Нека тези което имат познания в тази област да ни просветят малко за да можем да даваме конкретни предложения.

Коментар

Аз също се включвам в начинанието !
              Имам едно предложение:
              Над Симеоново в парк Витоша, където търсихме венци няколко пъти има една чешма, която ни служи за ориентир на МСС. Та въпросната чешма така или иначе НЕ работи, предлагам да я оправим и ще избегнем доста от юридическите спънки.
              П.П.
              А пък можем и да си я наглеждаме редовно за вандали
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                Над Симеоново в парк Витоша, където търсихме венци няколко пъти има една чешма, която ни служи за ориентир на МСС.
                И аз съм ЗА!!! Иначе само жабета събира
                +1
                sigpic

Коментар

+1
                  Не им знам механизмът на чешмите, ама имам тука кофи, мистрии, бе има. Само кажете къде и кога. Вярно по-добре на забутано място, където с проста кола не се ходи и друг няма да го направи.
                  Ако някой измисли картинка и надпис, ще изрежа табелка от неръждавейка и ще я зазидаме да се вижда и да не я крадат. Там, координатите на точката, височината, сигурно компасна роза та да има и полза, нещо такова.
                  И сигурно трябва да е от камък и да има халка за закачане на лебедка.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    И сигурно трябва да е от камък и да има халка за закачане на лебедка.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      Ако се наврави там, където ще има полза от чешмата, там книжни плъхове не ходят и няма и да разберат. "Планината ражда хора, полето - тикви" нали знаете чии са думите...
                      А на колегата инициатор - специялно се извинявам, ако онова за масрафа е прозвучало заядливо, само шегичка. Подкрепям 100 %! Една организация в която активно членувам (Университетски Аварийно Спасителен Отряд) измежду разните дейности се занимава с изграждане и поддържане на планинска маркировка. Може да получим добри идеи за място.
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Нямам намерение да питам никой,
                        нито мисля, че трябва санкция от неква истанция,
                        за да направим най-нормалното на тоя свят!!!!!!!!!!!
                        Ако в това начинание някой е чакал разрешение от някой,
                        то нашите деди са щели да ходят все жадни...!!!!
                        Доброто дело и инициатива и бюрокрацията не може го спря!!!
                        Първо, защото тя(бюрокрацията),
                        никога няма да направи такова усилие,
                        и второ, защото акта е толкова категоричен
                        в идеята и целите си, че само кръгъл идиот би го оспорил,
                        а само такъв на квадрат, би тръгнал да блюстителства,
                        за буквата на закона и би предприел "ответни" мерки!!!!
                        Не забравяйте и че не са малко политиците,
                        които с ентусиазъм биха се "дописали" в едно такова начинание...!!!!

Коментар

Идеята ми допада.Аз също се присъединявам.

Коментар

И аз съм за!
                            Танки грязи не боятся!

Коментар

Хубаво де, ама давайте и предложения къде да се случи случката, щото идват жеги...)) Да не си останем само с добрите намерения.
                              ГАД е много прав, че никого не трябва да питаме. Ако чешмата пречи на някого да се оплаче...
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

с. Ярлово на бента на река Палакария, много хора от Форума сте минавали покрай чешмата и сте пили вода от нея Чешмата се казва Трите воденици водениците ги няма от много време но може да направим чешмата както си трябва Участвам където и да е чешмата, с бира и с каквото имам възможност

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X