Обява
Свий
Няма добавени обяви.
HDR снимки
Свий
X
-
От: HDR снимки
Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]735889[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]735887[/ATTACH]
П.П. направи ми впечатление тия дни същото нещо от една друга снимка, но си казах, че може би в небето е имало нещо движещо се по-бързо и затова е излезнало като размита черна точка.Сега обаче същата точка виждам и на други снимки и тя неизменно е все на едно и също място, така, че...
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Не става, Любо! И аз му казах за чистене преди време, ма това Сони е с несменяем обектив.
П.П. За рускочетящи колеги - описание на ХДР: http://blyg.livejournal.com/22444.html Вервайте, че идеята е за получаване на по-добри снимки а не на карикатурите, които обикновено се показват по форумите.Последно редактирано от коко келеша; 30-08-14, 08:05.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеНе става, Любо! И аз му казах за чистене преди време, ма това Сони е с несменяем обектив.
Та според мен няма начин да не може да се отвори и почисти.
П.П.Сега като си го говорим това се сетих, че щях да казвам на Chinela , да си го поправя поне софтуерно, ако съвсем няма начин да се почисти.
Нещо като ей така да прави...
NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение....Вервайте, че идеята е за получаване на по-добри снимки а не на карикатурите, които обикновено се показват по форумите.
Да, фотоапарата в този режим прави поне три снимки (понякога май прави и повече като е тъмно). И наистина се виждат много повече детайли, но се губи естеността на снимката...
Например:Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
По мое виждане, в апаратите са заложени настройки подбрани по неведоми за мене пътища от програмистите на фирмата-производител. Всичко е ПО - остричко, -шаренко, -каквото се сетиш. Като следствие съществуват доста програми от странични фирми, които вече държат сметка и за вижданията на индивидуалния клиент/фотограф. Ако отвориш Фотоматикс например, ще откриеш 15-тина пресета за окончателния вид на снимката - от напълно естествен до напълно отровен изглед като от Сони. По-нагоре в страницата е снимка от n960 на мост, която е правена със странична програма. Нея бих дал като пример за истинска ХДР снимка. Вярно е, че на вкус и цвят няма приятели, което прави моето мнение изцяло лично и неангажиращо.Последно редактирано от коко келеша; 30-08-14, 10:02.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Последно редактирано от коко келеша; 30-08-14, 09:56.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Отговарям отзад на пред, първо на К. Келеша.
- Снимките са правени HDR с Фото-шоп 6, а НЕ със Сонито!!!
Сега на другите колеги, ПОЧИСТВАНЕ при мен е безсмислено!!!
Нека да споделя и причините:
Аз снимам 99% по време на ендуро разходки, апарата ми винаги е в джоба, а там е прашно, мокро и кално .
За справка ето тази тема, последните две години от нея, снимките са правени само със Сонито.
Второ, още преди година и половина камък изстрелян от мотор пръсна обектива, но апаратчето си е ОК въпреки, че стъклото е на сол.
Не знам за разните му ревюта, но този апарат е повече от екстремен, аз съм го доказал във всякакви ситуации.
Щях да забравя, горните две снимки са снимани по време на дъжд, сложих апарата на един камък и пуснах функцията да снима след 10 сек.
Дъжда доволно го валя по време на 5 снимки, преди да го взема и прибера.
Падал е и в кал, ама истинска, само го бърша и бам в джоба, коженият калъф е махнат преди години...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар