От: На "лов" за птици
Абе няма да са ти хич излишни едни...600мм., според мен...Пък нека да мръчкаво времето..
Абе няма да са ти хич излишни едни...600мм., според мен...Пък нека да мръчкаво времето..
- милиметри в повече никога не са излишни. Въпросът е, че имам една друга стена, в която се блъскам в момента и която определено ме тормози повече. Исо 400 на тая матрица се оказва на ръба на допустимото. Ако се отиде на 800 и буркан за 10 бона да завинтя отпред, няма да излезе нищо по-добро, поне що се отнася до пилчарската част от снимането. Другият момент е, че преходника определено много силно компрометира скоростта и точността на фокуса, а оттам и процента успешни кадри в по-динамични ситуации.
- милиметри в повече никога не са излишни. Въпросът е, че имам една друга стена, в която се блъскам в момента и която определено ме тормози повече. Исо 400 на тая матрица се оказва на ръба на допустимото. Ако се отиде на 800 и буркан за 10 бона да завинтя отпред, няма да излезе нищо по-добро, поне що се отнася до пилчарската част от снимането. Другият момент е, че преходника определено много силно компрометира скоростта и точността на фокуса, а оттам и процента успешни кадри в по-динамични ситуации.
Лошото е, че и при по-новите от серията положението не е драстично подобрено. Реално - пробвал съм успешно да извадя повече детайл, но трябва много вниматална обработка във ФШ. С Лайтрум и ДхО не става. На предишната страница на темата има една снимка на керкенез обработвана и по двата начина, и се вижда разликата (доколкото си спомням беше снимана на 800 и е с доста сериозен кроп). Ама не ми е много приятно да ги чопля по половин час на кадър.

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар