Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Велико Търново през моя поглед и този на чуждия фотоапарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Велико Търново през моя поглед и този на чуждия фотоапарат

Ще се опитам да съчетая снимането на оффроуд състезания и пейзажи с един и същ обектив. Знам, че трябват различни, но на този етап не мога да си го позволя. По-напред ще мислим за повече.
    За това и попитах за 18-135
    Със 70-то ще ми е малко зор, ама.. Ще се наложи да се прежаля.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Калине, 50мм на кропка иде малко дълъг. Верно, че по-евтино от него няма, но по-скоро ще е по-добре един 35/2, не мислиш ли?

Така е, прав си.
      Аз имам един резервен Canon 20D + Canon EF 50mm F/1.8 и много доволен от този обектив.
      Реално идва дълъг да, може би около 90 мм, но могат да се получат чудеса.

Да, Canon 35мм /F2 e много ок, и ще е 56мм на кроп фактор, което е много ок. Но и цената му е нормална - тук моя го бях купил 200 паунда. (нов).

А към Преслав - просто си прецени, според твоите възможности, отделно тук: http://www.dpreview.com/lensreviews може да четеш много ревюта заедно с рейтинги и оценки на много обективи, което ще ти помогне, за да се ориентираш.
      .

Коментар

Ако купуваш 18-135, би трябвало да е 18-135 STM. Не, че 60Д поддържа тази функция, но оптическите му качества са по-добри от на старата версия.

П.П. А може да погледнеш и 55-250 ИС2. Разкошен обектив за без пари и пасва на мерака ти за снимане на състезания. Специално този бих търсил втора ръка. Продават се нови бройки на половин цена от хора, които също са решили, че китаците за нищо не стават.
        Последно редактирано от коко келеша; 25-12-13, 21:22.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Всичко супер, имаш и добри попадения, но тоя надпис...
          Как да ти кажа - такъв надпис се слага когато имаш няколко изложби, много публикации, принтове по билборди и дори добре оборудвано студио.
          Това е нещо като - свърших с ученето, вече съм майстор фотограф, досега работих дълги години за име, а сега е време името да работи за мен.
          Имаш много да вървиш по пътя Наблегни на композиция, обработка, баланс на бялото, чети, гледай снимки по фотографски сайтове, чети, снимай, пак чети, пак снимай и някой ден ако това ти е на сърце, можеш да сложиш вече заслужено надпис Техниката - фотоапарати, обективи, светквици и т.н. е последното което може да ти помогне да станеш добър фотограф. Преди нея има много по-важни неща, има изграждане на естетически критерии, разбиране на същината на фотографските задачи из различните области на фотографията. Ако те влече фотографията де, но щом си мислиш за подобен надпис, значи те влече, така че - успех !
          Весели празници !

Коментар

Надписа ще се въздържам, взех си поука. Благодаря отново на всички.
            Тялото го взех. 60D на 8000 кадъра, като ново е. Ще си го пазя да го запазя такова. Сега да видим какъв обектив ще търся...
            Като първо впечатление смея да твърдя, че няма нищо общо с 40-ката. Направо е уникално сравнение с нея! Много ми допадна.

Момчето ми даде там на място да го пробвам с 50мм твърд. Ето една снимка.

Снимано в Пловдив, до КАТ ! Който е ходил там, знае за какво иде реч, няма да коментирам...
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_9038.jpg
Прегледи:1
Размер:197.1 КБ
ID:5551109

Аз пък реших, че една Лада не е никаква Лада ако не е червена
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_90381.jpg
Прегледи:1
Размер:199.1 КБ
ID:5551110
            Последно редактирано от Preslav Peychev; 04-01-14, 22:55.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X