Драго, сериозно - снимките са тих ужас. Направо режат очите. Не знам какво не е наред, настройките на камерата или обработката, но просто не можеш да ги гледаш без да ти се насълзят очите. Само първата снимка е като жива с влажното листо.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Снимките на Драго с Nikon p500 и Panasonic G5... и Pentax
Свий
X
-
Това с режещите снимки, дали не еот размера с който качвам снимките? Първата е на 1024 а втората е на 2048, малката съм я качил в пълен размер, а голямата съм я качил в голям размер. По този начин малката не се отваря в нов прозорец като чукнеш на нея и не се променя качеството, но голямата като чукнеш на нея се отваря в нов прозорец и качеството на снимката се променя.Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!
Коментар
-
Определено в големия размер е по-меко. На малкия както и ти каза седи прешарпено. Александър Невски седи леко килнат в дясно. Това е с Фуджито нали?Георги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар
-
Пак ще излезе, че давам непоискан акъл
, но при увеличаване на резкостта на дадена снимка аз подхождам първо по различен начин според различните матрици на телата, които имам. При дъртия Никон, който е само 6 МР, слагам по-голяма стойност на amount - около 45 да речем и ниска стойност на radius - 0.5-0.6. За Олимпуса, с неговите 16МР, естествено е обратното - нисък amount - 25-35 i висок radius - 1.2-1.5. Освен това, винаги разглеждам снимката на 100% в големия прозорец на програмата. И за финал - ползвам маскирането с натиснат клавиш Alt . Така изображението става един вид негатив и виждаш, къде се прилага най-силното изостряне. Моля да бъда извинен ако споделям вече известни за широката публика неща
Последно редактирано от коко келеша; 10-11-22, 09:00.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
- 3 likes
Коментар
-
Коко, сега и аз ще покажа какво правя със снимките. Първо снимам в jpg, програмите дето съм качил ми правят мизерии и не ми отварят снимки в RAF формат. Та отварям снимката с фотошоп. От filter отварям снимката с camera raw . Оправям хоризонта най често на ауто. После с пъзгачите си имам почти еднакви числа, като само whites играе според снимката от -60 до +60
След тези настройку казвам ок и се връщам в нормалната страница на фотошопа. Там намалям снимката на 2048 после още един път на 1024,ако преди това не е било нужно кропване. Пробвам шарпа на 35 ако ми харесе го оставям , а ако не ми хареса го отхвърлям.
Последно редактирано от drago varvar; 10-11-22, 18:52.Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!
- 1 like
Коментар
-
Младоците, много държаха да ги снимам, изникнаха от нищото и аз нали съм добра душа, я да видя как е шума при по високо исо и яяяяяя ти да видиш... X-S10, XF16-80mmF4 R OIS WR, - 21.2 mm, f/4, 1/12 sec, -1 EV, ISO 1600,
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!
Коментар
-
Страхотна серия! Първата на Народния театър ми е фаворит! На последната пред елхата виждам още един фотограф, селфи ли е или просто случайност?Георги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар