Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Част от моите снимки (аматьор с амбиции)

Свий

X
- 

От: Част от моите снимки (аматьор с амбиции)
Хубави са.
Но един съвет към теб и другите които ще публикуват тука - пишете с какви апарати сте снимали, какви настройки (ако е възможно), някакви особености...
Ще е полезно за всички, особено за такива като мен които сега прохождат
П.С. И къде са снимани, ще е любопитно за повечето читатели..
 - 

Апарата е Nikon D3100, единия обектив е Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-55mm F/3.5-5.6 G, другия обектив е Nikon AF-S 55-300mm F/4.5-5.6 G ED DX VR.
По голямата част от снимките са от Гърция - Ситония - Порто Карас
3 или 4 снимки са от Костенец (тези с водата и по тъмните камъни в нея.
Виж за настройките ще те излъжа... не помня кое с каква стойност е било.
Ще се радвам на критики и от професионалистите, също така и съвети де

I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
 - 

На мен ми харесват тичинките, макрото на цвета, залеза над морето и най-вече има една с клони в контражур.
Не ми харесва датата по снимките, също че има повтарящи се сюжети, една вечерна прегоряла и, че на някои с течащата вода си мръднал и са се размазали целите. Аз ообикновено тези ги бракувам.
Коментар
 - 

Не се притеснявай, че не помниш настройките.Апарата ти е умен и го прави.Т.н. exif информация.Като ги редактираш в някоя програма, там също излиза.Гледам, че обичаш и нощем да снимаш.Статива ти е задължителен,самоснимачката или дистанционно,ако гониш качество на max.За "водните снимки" също плюс игра със скоростта.Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнениеАпарата е Nikon D3100, единия обектив е Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-55mm F/3.5-5.6 G, другия обектив е Nikon AF-S 55-300mm F/4.5-5.6 G ED DX VR.
По голямата част от снимките са от Гърция - Ситония - Порто Карас
3 или 4 снимки са от Костенец (тези с водата и по тъмните камъни в нея.
Виж за настройките ще те излъжа... не помня кое с каква стойност е било.
Ще се радвам на критики и от професионалистите, също така и съвети де
Последно редактирано от ALEX_Z; 12-12-11, 15:33.
Коментар
 - 

За датата си прав, ще я махна, повтарящите сюжети- докато видя коя настройка и стойност за какво е и се получиха много снимки на едно и също нещо. Прегорялата умишлено я направих, но не е от най сполучливите, прав си. А за размазаните- оказа се, че с дългия обектив на макс приближение е трудно да не трепна, особено пък с "по- бавна скорост на затвора"... но ще тренирам деПървоначално публикуван от iassen Преглед на мнениеНе ми харесва датата по снимките, също че има повтарящи се сюжети, една вечерна прегоряла и, че на някои с течащата вода си мръднал и са се размазали целите. Аз ообикновено тези ги бракувам.
И определено предстои да си закупя статив, че особено за нощните снимки е ужас без статив... Макар че разни парапети, кофи за боклук и куп други предмети също стават за статив
Мерси за критиките, пък ако кажете и как да избягвам получилите се дефектите - цена няма да имате

Последно редактирано от mmtrance; 12-12-11, 15:35.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
 - 

Бе да ти кажа, много не се чувствам уверен да давам съвети, че даже нямам и голям апарат, ама...
За прегарянето хистограмата много помага- гледаш да е равна кривата, колкото може.
Другото е да снимаш в RAW формат, после имаш повече място за корекции, без последици.
Другото е да ползваш клин (bracketing) трябва да го имаш по менютата- прави три снимки с различна експозиция и после си виждаш коя е най-добра...
Статив си е най-сигурно разбира се, за да не мърдаш, но иначе когато съм без статив оставям някъде апарата и го пускам на самоснимачка.
Иначе когато не си зумирал става и да го опреш някъде, спираш си дъха и между две тупкания на сърцето снимаш
  пак самоснимачка е  по-добре, а дистанционен спусък  най-добре.
И вече селекция.. като имам повече снимки на едно и също нещо избирам най-добрата и това е.
Коментар
 - 

Докато вземеш статива , става и с една торбичка с боб примерно, върху въпросните кофи и пр.Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнениеЗа датата си прав, ще я махна, повтарящите сюжети- докато видя коя настройка и стойност за какво е и се получиха много снимки на едно и също нещо. Прегорялата умишлено я направих, но не е от най сполучливите, прав си. А за размазаните- оказа се, че с дългия обектив на макс приближение е трудно да не трепна, особено пък с "по- бавна скорост на затвора"... но ще тренирам де
И определено предстои да си закупя статив, че особено за нощните снимки е ужас без статив... Макар че разни парапети, кофи за боклук и куп други предмети също стават за статив
Мерси за критиките, пък ако кажете и как да избягвам получилите се дефектите - цена няма да имате
Така апарата е максимално неподвижен.И ако имаш стабилизация, при снимка от статив я изключваш.Най-добре е да отделиш време да почетеш,щото тая материя е необятна.

Коментар
 - 

Понеже и аз съм учащ се, ще кажа какво ме притеснява.
Първо течаща вода отляво надясно стои супер неетсествено. Преди да пуснеш снимка според мен е хубаво да я приведеш във вид, който според теб е най-близка до "идеалната" снимка. Когато експериментираш с различни настройки на едно и също нещо, от десетте или там колкото проби си направил избери една или две, които според теб са станали най-добре, няма смисъл да качваш и да търсиш мнение за размазана снимка на течаща вода на супер приближение примерно.
Аз понеже все още не съм сигурен в коя ситуация каква настройка да пусна и "трупам" кадри, използвам тяло подобно на твоето-D5000 със същите китови обективи, например тази година снимах на световната купа по си в Банско, за 3-4часа бях направил около 1000снимки. Миналата година, а и тази снимах на ендуро-състезанието в Стара Загора, миналата имам към 1200-1300, тази 400-500, от тях надали мога да харесам повече от 50-на, другите или не са на фокус, или съм изрязал я глава, я нещо друго.
Надявам се че си ми разбрал идеята-трупай кадри, избери най-добрите и търси мнение за тях, какво да промениш, за да ги направиш още по-добри.
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар