Първоначално публикуван от sabin
Преглед на мнение
Вярно, че не правят принтери, като Canon или уокмени като Sony, и единствената им техника от потребителски клас са фотоапаратите и обективите за тях, но иначе са огромна корпорация с годишни обороти за милиарди и най-вероятно въобще не им дреме за пазара на фото техниката, ако не беше имиджа, който си градят като марка сред масовия потребител, именно на този пазар.
Иначе аз отдавна ги оставих, не защото са лоши като система, а защото не удовлетворяваха най-добре потребностите ми към тогавашния момент, а и сега.
Сега напускам и Canon (макар, че като човек ползвал и двете системи с топ тела и обективи, спокойно мога да кажа, че Canon са много по-балансирани като система и възможности) и отивам при "непостоянната" фирма
Иначе по темата, за да не е включването ми съвсем офтопик - от няколко месеца, по стечение на обстоятелствата се случи така, че при мен остана един Pentax K-5 II, на един приятел и си поиграх с него.
Мога да кажа, че впечатленията ми са отлични, но това е моя единствен и съвсем бегъл досег с марката и затова не бих искал да давам конкретен съвет на Марин за избор на тяло.
По-скоро бих го посъветвал да промени въпросите, които си задава и да измести фокуса към избор на система, а не на тяло.
Правилния подход в случая е да си определи много точно и ясно, какви задачи ще преследва с въпросната техника, след това да провери какви обективи са му нужни за изпълнението на тези задачи (приоритети) и да реши при коя марка въпросните, търсени обективи са най-добри, като съотношение цена/качество и чак тогава да решава какво тяло да вземе, като допълнение към обективите.
!
Всъщност, доста се изхитриха с тоя ход.
Коментар