Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на фотоапарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на фотоапарат

Тежък махмурлук... така че пиша на куп коментари по много постове в темата без да помня на кой отговарям.

Първо въпроса трябва ли ти ДСЛР е доста актуален. Има си както много предимства, така и много недостатъци. Например размер и тегло. Освен това повечето предимства са полезни само когато имаш мерак да ги използваш, ако ще си снимаш на автоматични настройки с евтини зум обективи недостатъците са повече от предимствата.

Никон Д40 е малко странен клас ДСЛР. Да го наречем примерно свръхлубителски. Апаратчето принципно е чудесно , но има един проблем. Няма моторче за управление на автофокуса в тялото и има такъв само с обективи с вграден мотор. Което между другото хич не е лоша идея. Принципно там му е правилното мястото на моторчето и всеки производител се ориентива в тази посока. Но това означава, че с повечето стари никонски обективи няма да има автофокус, което лошо. А именно някои от най-добрите твърди никонски обективи все още нямат версии с вграден мотор. За сметка на това зум обективи каквито и колкото ти душа иска. Така че както много правилно те посъветваха първо се избират обективите и след това тялото. Много хора не ползват твърди обективи и за тях Д40 е добър избор. Пък и в бъдеще нещата ще се променят. Тенденцията е всички нови добри модели да имат вградено моторче.

Когато някой пита "Трябва ли ми ДСЛР?" дежурния ми отговор е "Не" . Идва от самия факт, че се задава въпроса . Номерът е, че най-важното е избора на система. После тя не се сменя толкова лесно. Ако имаш мерак по-добре да започнеш с ДСЛР-лайк фотоапарат и постепенно ще стигнеш до извода какво точно ти трябва и ще си го вземеш. Това не става с питане и съвети... По-сложно и специфично е от избор на кола или джипка даже .

Предложиха ти Панасоник FZ50 по-горе. По принцип това наистина е може би най-доброто в ДСЛР-лайк класа, но личното ми мнение е, че е малко ни риба, ни рак... Аз бих ти препоръчал нещо от класа на Панасоник FZ7, FZ8 или новия FZ18. Последния не съм го пипал, но от това което чета май е страхотия . В много по-компактни размери получаваш качество почти еквивалентно на FZ50, като единствено жертваш малко по-неудобно управление на зума и ръчния фокус.

Мегапикселите, когато са над 3 наистина нямат значение, ако няма да правиш билборди примерно . Дори напротив. При еднакъв размер на матрицата по правило по-малкото мегапиксели дават по-малък шум и от там по-качествени снимки .
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Значи става ясно,че размера на матрицата при огледалнорефлексните е по-голям,но като ги гледах ми се струва,че не е така или нещо не долавям-при д40 и канон 30д примерно матрицата е с размери 15/22мм,а при компактните-1/2.5 инча,което е повече??Къде бъркам??
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
        Значи става ясно,че размера на матрицата при огледалнорефлексните е по-голям,но като ги гледах ми се струва,че не е така или нещо не долавям-при д40 и канон 30д примерно матрицата е с размери 15/22мм,а при компактните-1/2.5 инча,което е повече??Къде бъркам??
        Бъркаш
        чети тук: http://www.dpreview.com/news/0210/02...ensorsizes.asp

Коментар

Благодаря за отговора,ориентирах се!Значи огледалнорефлексния си е сериозен апарат!Тръгвам към магазина и точка!Благодаря на всички за мненията!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            новия FZ18. Последния не съм го пипал, но от това което чета май е страхотия . В много по-компактни размери получаваш качество почти еквивалентно на FZ50, като единствено жертваш малко по-неудобно управление на зума и ръчния фокус.
            Колега, пална ми фитила, какъв е този FZ18, дай повече инфо, продава ли се вече и тн.
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Досега четох за него та мога да ти дам пресна информация.Още не е излязъл на пазара-очаква се към средата на септември.Невероятни възможности-18х зрителен зуум и т.н.Превъзхождал в пъти фз 50.Цената е интересна/в БГ?В Щатите го пускат за около 450долара!Общо взето коментарите са,че няма друга такава машина от този клас!Нека почакаме и ще видим!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Досега четох за него та мога да ти дам пресна информация.Още не е излязъл на пазара-очаква се към средата на септември.Невероятни възможности-18х зрителен зуум и т.н.Превъзхождал в пъти фз 50.Цената е интересна/в БГ?В Щатите го пускат за около 450долара!Общо взето коментарите са,че няма друга такава машина от този клас!Нека почакаме и ще видим!
                Ще споделиш ли линка и аз да почета.

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                  Ще споделиш ли линка и аз да почета.
                  http://www.dpreview.com/news/0707/07...asonicfz18.asp

http://photo-forum.net/forum/read.ph...45448&t=645448
                  Последно редактирано от denislav; 27-08-07, 00:38.

Коментар

Благодаря ти!

Коментар

Да добавя оптимистично, че за разликата от повечето друга техника фотоапаратите Панасоник идват в България на цени много близки до западните .
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да, това за Панасоник е така и е най-големият им плюс. Канон си съсипаха бизнеса у нас с тази ценова политика.

Даже магазини като www.photopavilion.com постигат такива добри цени, благодарение на директния внос от САЩ. И продават много добре. Всички останали... продават чат пат.
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Никони, Канони, Панасоници.....ала бала. Щом го задаваш тоя въпрос - все тая кое ще избереш.

Тоя спор е вечен, фактът обаче, е че всички машинки от този клас са супер и ще ти свършат страхотна работа. Само не се хвърляй на Д200, 20Д, 30Д и т.н.- това са машинки друг клас, за други пари и други изисквания. Изобщо може и да не разбереш разликата.

И точно тези 6мп на Д40 са едни сериозни 6мп - така, че и за това неможеш да имаш притеснения. Че не бил масов Никон, също не е вярно - пълно е навсякъде с такива машинки.Аз бих го предпочел апаратчето, заради ергономията, удобството, скоростта и КАРТИНКАТА най-вече. В крайна сметка, Д40 с хубав обектив е повече от Д200 със скапан.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                            В крайна сметка, Д40 с хубав обектив е повече от Д200 със скапан.
                            Стига въобще да ги имаше баш хубавите обективи във версии, които стават за Д40 .

Коментар

Е няма ли ги? Или да изброявам...

Коментар

Официално ми бе съобщено от фотопавилион,че Панасоникчето фз18 ще струва към 800 лв!А за д40 днес гледах 2аф обективчета-един 50/1,4-500лв и един 50/1,8 200лв/говоря за нови/.Не са ли добри твърди обективи това?
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X