Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов апарат- какъв да бъде ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов апарат- какъв да бъде ?

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
    Доста изчерпателни са тестовете, благодаря ! Заболяха ме очите от четене. Излиза, че относно напредналите сапунерки човек е доста силно ограничен в избора си , а Канон май не предлагат друго освен S95 и предшественика му S90 . Харесах си и още няколко канончета Canon PowerShot SX210IS , Canon PowerShot SD4500IS .... всъщност основно но външен вид ги харесах и изобщо не мога да преценя дали си заслужават парите
    SX210IS- определено НЕ. SX20 IS,SX30 IS и SX10 IS-стават. Канон предлагат доста повече от S95.
    SX10 e със CMOS матрица,прави 4 кадъра в секунда-не е зле. И трите са с USM и VCM мотори- абсолютно безшумни,а има хак (CHDK) за тея PowerShot апарати,с който снимките стават наистина яки. Бленда 2.8 при фокусно разстояние 100мм (560мм при 35мм). Найс,а? Портретните снимки стават уникални.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Kak точно "хак", имам и един sx20is, който сигурно се нуждае от това, да попитам учтиво, за какво става на въпрос.

иначе обърнете внимание на това апаратче,
      SZ-30MR.

Само за 650лв с ддс.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Ами чисто и просто е HACK. Качва се на картата,тя трябва да е до 4GB,за да може да се форматира във FAT16. После се прави bootable и след това си зарежда от картата + апарата. Добавя 2 нива на качество, различни script-ове (засичане на движение,интервалометър и тн) ,блендата може да стои на 2.8 дори при максимален zoom. Затворът става от 1/100 000 до 35 минути. Исото се регулира от 1 до 100 000. Може да записва RAW в 3 различни формата. Има и специално подменю за HDR. Абе става си много злобна машинка.

П.П. Това са само част от нещата,които добавя този "хак". Другите просто не ги ползвам и не ги помня какви са. Пиши в Google "CHDK" и ще излезне страницата-там е обяснено подробно.

П.П. Отделно за видеото има две нива на качество -Default и Quality ,като и двете се регулират от 1 до 99. При Quality 99,записва около 10MB/sec.
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Искаш ли да ти го пратя за да го "оправиш", че разговора ни е на чужди езици.

Коментар

Само картата (до 4GB,препоръчително Class 6-струват 15лв.) ми трябва,на самия апарат нищо не се прави. Това е и хубавото,апаратът си остава непроменен,всичко се зарежда от картата. Важно!!! Картата ТРЯБВА ДА Е ЗАКЛЮЧЕНА,за да работи хакът. Ако картата е отключена,дори и хакът да е инсталиран правилно,апаратът ще работи в стандартен режим. При нехакнат SX20 IS компресирането е 3 бита на пиксел,при хакнат- 5 бита на пискел. Една снимка става от 2~4MB на около 5~9MB, RAW-17~20MB.
            CHDK е наличен за почти всички апарата CANON от PowerShot серията.

Да минем на ЛС,за да не спамим темата. Някой ако се интересува-да ми пише.
            Последно редактирано от Dino; 01-06-11, 23:24.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Само да споделиш, как при заключена карта ще се запаметяват снимките, много не ги разбирам тия рабити. Я ми направи една карта и ми я прати с наложен платеж. Сори за спама.

Коментар

Това Олимпусче за 650 лева го бях гледал наживо преди да се спра окончателно на XZ-1 , и определено е много компактно и симпатично. Но за другите му достойнства нека се изкажат по-вещите. Аз съм много доволен от моя избор, като сега борбата е със задапаратноно устройство, щото се оказва доста трудна задача да се правят читави снимки в режими, различни от автоматичните
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                  ...се оказва доста трудна задача да се правят читави снимки в режими, различни от автоматичните
                  Недей да плащаш дан на различните градски легенди от типа "...Автоматичните режими са за незнаещите, истинският мъж снима в ръчен режим..."

Това нещо беше валидно преди 30 години, при първите автоматични апарати. В наши дни автоматичните режими са толкова напреднали, че само по себе си е постижение да се изравниш с тях в ръчен режим, камо ли да ги "биеш".

Ръчните режими са една допълнителна радост когато искаш да направиш нещата точно както ти ги искаш. Това да. Но за да ги направиш каквито ти ги искаш, трябва да си до болка запознат с резултатите които дават автоматичните режими.

Давам ти пример:

- Апарат от преди 30 години, с режим "Пейзаж": Като го сложиш на "Пейзаж" - просто затваряше малко повече блендата.

- Модерен цифров апарат с режим "Пейзаж": Като го сложиш на "Пейзаж" - пак затваря малко повече блендата, но също измества насищането на зеления и синия цвят без да пипа другите, прави разни магии по динамиката и каквото още се сетиш. Резултат: морето ти синьо та синьо, тревата ти зелена та зелена, небето ти синьо та синьо. В ръчен режим, дори да снимаш снимката с абсолютно същите реглажи, резултатът има шансове да е различен.

Та остави ги "истинските" фотографи. Те както са тръгнали - скоро директно ще си пишат снимките в двоичен код вместо да ги снимат, и то на клавиатура с два клавиша - нула и единица Играй си с хубавата играчка, наблягай на композиция, пък нататък можеш да си играеш с ръчните режими колкото искаш.
                  Последно редактирано от Goblin; 08-10-11, 15:11.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колеги помагайте имам чуденка - FujiFilm FinePix HS20 EXR или Sony Cybershot DSC-HX100V.Кое е по-добро?
                    Николай Папазов

Коментар

Ми те са почти идентични според http://www.dpreview.com/products/compare/cameras

Вземи този, който повече ти допадне като усещане.
                      За мен предимствата на Фуджито са:
                      1. RAW
                      2. External flash - Yes (Hot-shoe)
                      3. Battery - 4 x AA batteries,

но пък Сонито има по-дълъг обектив - 27 – 810 mm срещу "само" 24 – 720 mm на Фуджи...
                      и GPS

Тука гледам една нелоша алтернатива в същия ценови диапазон: http://www.photopavilion.com/?page=c...how=additional
                      обектив: 24-840мм (35мм екв.) със светлосила f/2.7-5.8 - звучи впечатляващо - 840/5.8 - бахмаааму

Който и да вземеш, няма да сбъркаш много.
                      Вземи тоя, който ти се "лепне" в ръката.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Недей да плащаш дан на различните градски легенди от типа "...Автоматичните режими са за незнаещите, истинският мъж снима в ръчен режим..."

Това нещо беше валидно преди 30 години, при първите автоматични апарати. В наши дни автоматичните режими са толкова напреднали, че само по себе си е постижение да се изравниш с тях в ръчен режим, камо ли да ги "биеш".

Ръчните режими са една допълнителна радост когато искаш да направиш нещата точно както ти ги искаш. Това да. Но за да ги направиш каквито ти ги искаш, трябва да си до болка запознат с резултатите които дават автоматичните режими.

Давам ти пример:

- Апарат от преди 30 години, с режим "Пейзаж": Като го сложиш на "Пейзаж" - просто затваряше малко повече блендата.

- Модерен цифров апарат с режим "Пейзаж": Като го сложип на "Пейзаж" - пак затваря малко повече блендата, но също измества насищането на зеления и синия цвят без да пипа другите, прави разни магии по динамиката и каквото още се сетиш. Резултат: морето ти синьо та синьо, тревата ти зелена та зелена, небето ти синьо та синьо. В ръчен режим, дори да снимаш снимката с абсолютно същите реглажи, резултатът има шансове да е различен.

Та остави ги "истинските" фотографи. Те както са тръгнали - скоро директно ще си пишат снимките в двоичен код вместо да ги снимат, и то на клавиатура с два клавиша - нула и единица Играй си с хубавата играчка, наблягай на композиция, пък нататък можеш да си играеш с ръчните режими колкото искаш.
                        Ръчните режими са си страхотна работа, на 15тия кадър хвашаш добре луната, но облаците ги нема а на автомат си имаш петно за луна и чудесни облаци. Е тогава може да се намеси малко и фото редактор!!!!
                        С толкова малко думи каза почти всичко за фотографията.
                        Чакам все още инфо за котето спрямо олито?

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение

но пък Сонито има по-дълъг обектив - 27 – 810 mm срещу "само" 24 – 720 mm на Фуджи...
                        и GPS

Тука гледам една нелоша алтернатива в същия ценови диапазон: http://www.photopavilion.com/?page=c...how=additional
                        обектив: 24-840мм (35мм екв.) със светлосила f/2.7-5.8 - звучи впечатляващо - 840/5.8 -
                        [/URL]
                        Освен разни надписи по тия недоносчета друго виждате ли? 27-810 ауууу върхът ама камъните на плажа само малко да дръпнеш обектива са едни църковни с обилни ореолчета???
                        Последно редактирано от old111; 05-07-11, 02:40.
                        Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

На SX20 IS хроматичните абревиации се появяват само на максимално увеличение (35мм екв.- 560мм) ,защото има UD елементи в обектива и си вършат що-годе добре работата. Не мога да разбера както искате от апарат с матрица 1/2.5" и телефото обектив с 20+ пъти увеличение за 1000лв?
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Хм, колеги, на мен ми се строши сапунерката, ама и тя си беше 5 годишна де, тъй че ще си търся нещо друго. Да ви попитам за Canon eos 550d, струва ли си, добро апаратче ли е и с какъв тип обектив е най - добре? EF - S може би.
                            Ако е машина, нека бъде немска!
                            XJR 1200
                            ETZ 150
                            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Мой много,много добър приятел има 550D и съм имал бол възможности да снимам с него. Дори при ISO 6400 тъмните снимки са абсолютно приемливи. Матрицата е страхотна,много рязки изображения,голяма детайлност и минимален шум дори при високо ISO. Самият апарат дава възможност за много настройки,снима HD с 60кадъра/сек и FULL HD с 30кадъра/сек. Обектив... Тук всичко зависи от цената. Моят любим е от небезизвестната "бяла" серия на Canon- EF 28-300mm IS USM. Но и цената е една... Иначе EF 28-135mm IS USM е перфектно съотношение цена-качество на изображението-функционалност. Ако човек има пари да отдели само за 550D примерно, е много по-добре да си вземе него с китов обектив от 400D + 18-135mm IS USM и по-късно да събира пари за обектив,защото тялото наистина е много добро.

За повече въпроси от "първа ръка" може тук или на ЛС,за да не спамим темата.
                              Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                                SX10 e със CMOS матрица,прави 4 кадъра в секунда.
                                Малка поправка, апарата за кой говориш е SX1
                                SX10 е със CCD матрица, около 2 кадъра в секунда и видеото му е 720 срещу 1080 на SX1
                                Или накратко SX10 е бюджетен вариант на SX1

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X