Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фотоапарат

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Фотоапарат

    Аз напълно бих подкрепил Майкъл, Сони си е Сони. Естествено не може да се отрекът и Никон, Канон и др. В крайна сметка на цена до 500 лева, в момента всички по-сностни марки са с изравнени параметри. При снимането на бебе обаче според мен софтуера също е важен, не само оптиката и матрицата. За всички марки немога да кажа но Сони доста добре са разработили "самоснимачката", имам впредвид не класическата за време, а да го наречем за експозиция. Снима при усмивка (в няколко степени), както и различава възрастен човек от бебе. Всеки, който е пробвал да снима бебе знае колко е трудно да се хване моментът в който то се е засмяло, до преди година-две в много апарати имаше такава функция за снимане при усмивка, но тогава който и да е на снимката да се усмихне и снима. Функцията в Сони да се абстрахира от възрастните хора наоколо и да се фокусира само в бебето си е наистина полезна и според мен когато става дума за малко апаратче, което няма как да блестне, като физика (диаметри на лещите, скорост на затвора, чувствителност на мартицата и тнт) е добре да се види какво предлага, като казахте ""снима сам"". Сигурно и други марки "разпознават" бебетата, но е хубаво да се обърне внимание при покупка, както и евтината памет (от около година и сони ползват SD), и батерии - препоръчвам акомулаторни АА.

    Коментар


    • #17
      От: Фотоапарат

      the_sandman Никон или Никор както и Канон са добили известност с фотографията и оптиката примерно от 1883 година . Сони е създадена 63 години по-късно и тъне в невидение около 100 години след никон например ,незнам как точно няма да отречеш Никон и Канон ама според теб сони са номер 1.....веселба !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

      Коментар


      • #18
        От: Фотоапарат

        Тука някъде се продаваше един Панасоник, 4 мегапикселов, 12Х оптичен зоом с Лайка оптика за 250лв. Мисля, че е едно добро бюджетно решение.
        Бан-метод с който модераторите налагат на останалите своя начин на мислене.
        Към модераторите-А изтрийте го сега.
        Суратя утрепа и тоя форум. Жалко. Сбогом Приятели. Вальо. О888 557Ч7Ч

        Коментар


        • #19
          От: Фотоапарат

          Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          the_sandman Никон или Никор както и Канон са добили известност с фотографията и оптиката примерно от 1883 година . Сони е създадена 63 години по-късно и тъне в невидение около 100 години след никон например ,незнам как точно няма да отречеш Никон и Канон ама според теб сони са номер 1.....веселба !
          Ами колега незнам как през 1883г. Никон са произвеждали ЦИФРОВИ фотоапарати, понеже тук говорим за такива.... в подробности, кой по-най в дигиталните нововъведения...
          И още да питам да ли сте чували кой е Карл Цайс (оптиката на не малък брой от моделите на Сони в ценовия клас за който става дума в темата) и дали пък той не е произвеждал оптика едно 30-40 години преди 1883г. и превърнал се в нарицателно...
          И в този ред на мисли Лайка (тук включвам в играта Панасоник, понеже ме подсети коментара на drukman) дали не е всепризнатата най-добра геодзическа техника, респективно оптика.
          Извинявай ако си се обидил нещо, ама историята не е всико. Разрови ли се човек в историята винаги има за какво да се заяде. Аз казвам какви са моите наблюдения сравнявайки цена и качество. Не налагам мнението си на никого просто се опитвам да помогна с още една гледана точка.

          Коментар


          • #20
            От: Фотоапарат

            То и Нокия отначало са правели гумени галоши, ама знаели човек.

            Коментар


            • #21
              От: Фотоапарат

              Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              the_sandman Никон или Никор както и Канон са добили известност с фотографията и оптиката примерно от 1883 година . Сони е създадена 63 години по-късно и тъне в невидение около 100 години след никон например ,незнам как точно няма да отречеш Никон и Канон ама според теб сони са номер 1.....веселба !
              Напълно съм съгласен. Добри снимки стават с добра ОПТИКА !!! Водещи в това отношение са Никон и Канон. Сони нама традици в оптиката. До колкото ми е известно ползват от Карл Цайс но за съжаление и тя вече е китайска собственост!
              ... Смръщена, четириока, двуврата мръсница, с вечно недоволен изруд под капака, влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска, тясна и неудобна вътре...[SIGPIC][/SIGPIC]

              Коментар


              • #22
                От: Фотоапарат

                Първоначално публикуван от todor_toplev Преглед на мнение
                ...Карл Цайс но за съжаление и тя вече е китайска собственост...
                Информация точно толкова невярна колкото всичко останало цитирано по-горе:

                - За протокола: Никор и Никон са едно и също. Никор е името на повечето обективи на Никон.

                - Сони няма традиции във фотографията, поради която причина просто откупи Минолта от Коника при фалита на Минолта през 2005та година, и им лепна етикет "Сони". Развойната дейност и всичко останало се извършва от инженерите на Минолта, които вече носят на престилките си етикетчета "Сони". Ако не сте чували за Минолта - проблемът остава извън тази тема.

                - Сони произвежда матриците на всички професионални Никони (FF формат). При по-евтините им апарати - май само матрицата на новия D3100 (най-ниския в гамата) е собствено Никон производство. Чува се че скоро Никон ще почнат да си произвеждат сами и останалите матрици, но понастоящем - ако ползвате дслр Никон произведен след 2002ра година - матрицата ви е Сони. Включително и на D3, D3s, D3x.

                - Сони и Панасоник (и двете - предполагаемо "фирми без традиции във фотографията") произвеждат огромния процент матрици в модерните апарати. Канон остава единственото изключение от "големите" производители, останалите са епизодични производства за специфични модели като фовеон матриците на Сигма, Кодак матриците в лайките и в голямоформатните цифрови апарати, и прочее специфични и редки модели.

                - Карл Цайс е Карл Цайс, и никога не са се чувствали по-добре от сега. Carl Zeiss AG си остава немска фирма, бизнесът и върви прекрасно, и няма изгледи да се окитайчат скоро. Обективите Карл Цайс употребявани в Сони дслр системата (както и моделите им за Никон, Пентакс и м42 байонет) са японско производство, на Тамрон, по Карл Цайс спецификации, и по нищо не им отстъпват.

                Производството на Карл Цайс обективи за малоформатни апарати (всичко от лентов 24х36мм надолу) от 30 години се прави в Япония - на времето от Киосера (Яшика-Контакс), след фалита на Контакс - от Тамрон. Карл Цайс Германия се занимава с производството на обективи за широкоформатни и средно форматни апарати (Линхофи, Хаселблади и други). Докато бяха вързани с Контакс, КЦ не правеха обективи за други марки. След разпадането - започнаха да продават за различни апарати, и бизнесът им никога не е вървял по-добре от сега. А сътрудничеството им със Сони датира от зората на 21ви век, още от първите Сони сапунерки, които гордо изписваха "Carl Zeiss" на обективчетата си.

                И Карл Цайс, и Лайка са фирми които държат различни гами обективи за различни модели апарати, произведени на различни места. Панасоник - Лайка обективите (така наречените "Паналайки") например се произвеждат от Панасоник, под Лайка спецификации и контрол. До преди няколко години пък всички Лайка обективи за северноамериканския пазар се произвеждаха от Лайка Канада. В САЩ снобите често плащат двойно за обектив с надпис Wetzlar (градчето в Германия където се произвеждат обективите) вместо Canada, при положение че канадските лайки бяха доказано поне толкова добри, предвид че си бяха произведени под немско ръководство и под немски контрол.

                Накратко: не се бъзикайте със Сони. Сони в момента държат и ножа, и хляба във фотографската индустрия. Продуктите им са великолепни, предвидените нови модели се обявяват предварително, схемата им на развитие е известна за години напред - знае се кога какъв обектив ще изкарат, и какво ли не още. Новите им Алфа модели с фиксирано огледало като нищо могат да се окажат страхотен удар, и ако успеят да доклатят третия модел с фиксирано огледало (полупрофесионалния) - ще избият рибата. И най-вече - имат такъв колосален бюджет, че могат да си позволят всякакви експерименти без да ги е страх че ще се издънят. Нещо с което другите фирми не могат да се похвалят.
                Последно редактирано от Goblin; 06-12-10, 18:08.
                Издъних се на Тюринг теста

                Коментар


                • #23
                  От: Фотоапарат

                  Гоблин,спорили сме и ще спорим.Подкрепям поста ти за което евала ,НО не слагай шапката с дългия си пост.Никон и Канон са колосите в фотографията и дали сони ще успее да се намърда на пазара ще покаже времето.От това печели клиента(е така се казва когато клиента си харчи парите).Аз самия ползвам по-често панасоник с 35-420 мм обектив на 2.8 Карл цайс отколкото Канон 40Д че даже с гсм-а снимам по-често.Канон и Никон си позволяват да покрият целия диапазон в фотографията като започнеш от най-ниския клас и стигнеш до възможно най-скъпите оптики по няколко десетки хиляди долари за бройка.Е това Сони не го могат и скоро няма и да го могат.В ниския ценови клас има всичко на всички марки и е въпрос на личен вкус и предпочитания,просто прочетох поста на колегата по-горе ,който с лекота затри канон и никон като каза че производителя сони който се бори за пазарен сигмент в нискобюджетния сектор който пък е голяма баница и същевременно сони е номер 1.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

                  Коментар


                  • #24
                    От: Фотоапарат

                    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    просто прочетох поста на колегата по-горе ,който с лекота затри канон и никон като каза че производителя сони който се бори за пазарен сигмент в нискобюджетния сектор който пък е голяма баница и същевременно сони е номер 1.
                    Е знаех си че нетрябва да пиша . Едно погрешно изтълкуване и отиде на човека темата на кино . Никога не съм затривал Никон и Канон, как го решихте това колега незнам. Точно обратното подкрепям казаното от Майкъл (това явно емарката, която харесва той, а също и аз), но и отбелязвам, че гореспоменатите марки също си заслужават.
                    Все пак такъв спор не смятам, че е нужен и предлагам да не спамим темата, а да чакаме с интереес да видим какво ще купи колегата

                    Коментар


                    • #25
                      От: Фотоапарат

                      Колега виж ми първия пост.там съветвам колегата да погледне именно панасоник TZ ,нямам такъв но си заслужават ,карл цайс оптика,задоволителни параметри,компактен размер,канончето също го бива а относно чакането с интерес ,на мен не ми е интересно,човека е казал 500 лв. каквото и да купи е до 500 лв. виж ако беше 5000 лв. можеше и на гости да му ходя......И за да съм полезен на колегата предполага се че повечето снимки ще са в битова обстановка,на закрито,в къщи там където осветеноста е ниска ,гледай за обектив с чувствителност 2.8 и малък шум на високо исо..Чета че панасоник шумят а и фз7-ца която ползвам е отвратителна на високо исо нищо че е 2.8...имам сапунерка никон която се справя по добре при същите условия.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

                      Коментар


                      • #26
                        От: Фотоапарат

                        Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Точно това е много спорен въпрос и аз лично не съм съгласен ,смятам че е недостатък,никоя АА батерия няма да издържи колкото литиевата като капацитет и живот ,което обезмисля купуването на АА батерия от магазина ако си закъсал.Има и зарядни за кола.
                        Имам и сапунер който е с АА батерия и определено е проблем.Даже мисля да го пенсионирам поради вродени недостатъци в оптиката и батериите така че следя темата !

                        Мда...Канончето изглежда добро

                        Canon Power shot SX120 IS.
                        процесор DIGIC IV
                        2.8 светлосила на 35 мм.остава да не шуми много на високо исо и май ще ходя и аз да го видя !
                        Ама това с АА батериите не ми се ще !
                        Mисля утре да отнасям едно такова бижу. Има ли някой такъв да пусне примерна снимчица.
                        И много благодаря за дебата на всички колеги.
                        0877 44I 88I
                        Самурай 1,3
                        Дискавъри ТД5

                        Коментар


                        • #27
                          От: Фотоапарат

                          Сони развива сериозно фото техниката, след като купи фирмите Коника и Минолта. По отношение на сензорите имат опит повече от всички други фирми взети заедно. Това не им пречи да правят и недотам добри фотоапарати, разбира се. Имат вече твърде много модели и категории, за да се поставят всички под един знаменател. "Дяволската" серия (EVIL) и за мен е много добра и си заслужава парите.
                          Show must go on!
                          LZ1VES

                          Коментар


                          • #28
                            От: Фотоапарат

                            Айде и аз да изпреваря колегата така че днес минах ей така на разходка през павилиона и се сдобих с това..
                            Canon PowerShot A3000 IS



                            Впечатления за сега добри,на ниска осветеност прави задоволителни снимки,батерията му е литиева,оптиката му е с светлосила 2.7 което е добро начало,от 6.2 мм до 24.8 мм и най-важното доста компактен.
                            процесора е диги 3 което за съпунер е доста добре.Лек е и доколкото усещам е пластмасов корпус но все пак е апарат а не футболна топка,снимки утре вечер ...!

                            Колега Canon Power shot SX120 IS. е с процесор 4-то поколение и с 10 кратен зуум и трябва да е доста по добре но както казах за мен е важно да ми стои в джоба на якето и като го изпусна да не ме е яд....Canon Power shot SX120 IS. е по обемист и изглежда доста добре а и доста истински така че успех...!Да отбележа че моите сравнения се базират на това че снимам (когато го нося) с DSLR Canon 40D както и Canon 400D с обективи по скъпи от джипката ми....така че много не ми се доверявайте !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

                            Коментар


                            • #29
                              От: Фотоапарат

                              Слаба работа но определено снима по-добре от гсм-то.....така че за в джоба върши работа...! Заключение ...апарат за 200 лв за толкова и снима...!
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

                              Коментар


                              • #30
                                От: Фотоапарат

                                Минахме даже на по-скъпия вариянт.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:091220101627.jpg
Прегледи:1
Размер:164.5 КБ
ID:5233718И една пробна снимка с жената и малкия.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0022 (3000 x 2250).jpg
Прегледи:1
Размер:89.9 КБ
ID:5233719 Сега ще падне четене на инструкции.
                                0877 44I 88I
                                Самурай 1,3
                                Дискавъри ТД5

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X