Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Никон Д 7000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Направих някои тестове на моите апарати и обективи и сега ще ви напиша, какви бяха резултатите.
    "Малкият" апарат Никон Д 3200 и с двата обектива работи без грешка и без замисляне. И с 18-105, и с 18-300.
    "Големият" апарат Никон Д 7000 вече работи малко странно. С малкият обектив 18-105 е, почти без грешка, но с големият обектив 18-300, ако е включен апарата и въртя обектива над 150-170 някъде започва да замазва и не иска да фокусира, ако искам да снимам. Също и на максимума на 300. Това го прави, ако апарат е включен и въртя обектива. Обаче, ако апарата не е включен и дам максималното варио на обектива примерно на 300, а след това включа апарата, той фокусира и снима.
    Аз ли нещо не разбирам и бъркам, или така трябва да се работи с тоя апарат, и с тоя обектив?
    Вече на селектора на положение S си снима непрекъснато, до като спусъка е натиснат, както и на всички букви там, които са наредени на селектора, като изключим положението за самоснимачка. Но не знам дали само за това да го давам на ремонт тоя апарат.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Не ще да фокусира на ауто с големият обектив на високи стойности. Освен това изскочи много прах по снимките. Може би, поради това не иска и да фокусира. Давам го за почистване и ремонт.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Правилно, давай го за профилактика и саниране..Щом е дошъл от щатите, там масово се използват стари обективи тип "помпа", които са като прахосмукачки и вътре в камерата става ужас- прах влиза къде ли не..Да го чистят, Профайлд е добър сервиз.

Като помпа викаш... Това не го знаех. Той този апарат има система за почистване, но явно с толкова прах се е нагълтал, че и системата не може да се справи.
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• sonda
        sonda коментира
        Редактиране на коментар
        Да, движат се вътре лещите напред-назад при зумирането, отзад е отворено и пълнят всичко вътре, особено в прашна среда е ужас. Даже духа през окуляра в окото. И аз ще минавам скоро до Профайлд, че имам няколко прашинки във визьора и да сменят смазката на един обектив. Печени са...

Те преди близо месец ми смениха предната леща на този обектив 18-300 защото имаше драскотина. И съответно там смазаха и синхронизираха всичко по този обектив. Така че сега бях абсолютно сигурен, че проблемите не са от обектива, а от самият апарат.
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Аз доколкото знам такива кюнци по принцип са тегави за автоматизирани функции като фокус у стабилизация.
        А тук явно има и друг проблем.

Владич, трябва да видя в касетката с бурканите какво е останало.
        Никонски кропки а мисля и пълноразмерна сигма имаше... По мъгляв спомен.
        Ако ти вършат работа ще ти ги урина - т'ва не ме вълнува от минимум десетилетие.
        А пък мисълта да ги дрънкам някъде е абсолютна абстракция.
        Враг усраине

Коментар

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Не, трябва да работи бързо и коректно.

Аа, я погледни да не ти се намира случаааайничко някой бурканец за фулфрейм, интересен...

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Трябва да е останало нещо още от лентовият.
          Но не и нещо, което да ми пречи или пък да се цени към момента.
          Всъщност единствената кропка би трябвало да е щатен варио китак.
          300мм може би имаше но само на М42.

На Владич му си радвам на ентусиасЪма да цъка.
          Къ не му е минало ни знам

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Аа..,ми то това си е краста голяма, мани го човека, хвала му, че му е интересно това на тия години...А кво да прави- да се завре у кръчмата със старците да говорат за пенсии и турски сериали. Аз от 30 и кусур години щракам, и не ми е минало, напротив..Те са си хубави и напълно достатъчни двата обектива, за него и за тая камера. Да ги оправя и да юрите заедно с моторетките, че пролет иде..

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
      X