Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеен фотоапарат

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Семеен фотоапарат

    Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
    Честно казано, когато си купих мотор и се наложи да си търся нещо малко и компактно, но и снимащо подобаващо/защото иначе снимам с огледален Никон и качеството ме интересува/, пробвах 4-5 варианта на малки и компактни фотоапарати.Пробвах на живо, снимах и сравнявах какво се е получило.Ами...повечето не бяха много съизмерими с огледалния ми Никон.Тези които се доближаваха пък, или не бяха удобни в ръката ми или имаха страшно сложно меню при работа/т.е. вместо да си сменя исото с един бутон...се налага да влизам през две менюта, че да го намеря къде е като опция.Т.е липсваха им хардуерни бутони изнесени отвън на самото тяло с които работата става бързо и на мига/
    Бях се поотчаял , докато не попаднах/благодаря на Гоблин...той ми подхвърли идеята/на едно малко и невероятно удобно бижу...Samsung NX500.Да спрян е от производство, защото Самсунг като цяло продадоха бизнеса си с производството на фотоапарати и вече не произвеждат, но пък все още се намира и в Ибей и в Амазон, а и втора употреба изпада.
    Моя го взех втора употреба на 4-5 месеца с китовия обектив 16-50/той покрива най-универсалното фокусно разстояние, което обикновено е нужно при повечето ситуации и смея да твърдя, че като качество на картинката конкурира обективи струващи повече от колкото съм взел фотоапарата/ за около 800лв. и до момента не съжалявам нито за миг за дадените пари.На всичкото отгоре се оказа, че страшно удобен в моите големи ръце и...има толкова много хардуерни бутони/и дори две врътки, които примерно доста от огледалните фотоапарати от по-ниския клас нямат, а имат само по една/, че работата с него става също толкова бързо и ефективно като снимането с DSRL.Единствения му недостатък е, че няма визьор, но това на мен лично ми пречи и то донякъде само при силно слънце.
    Сензора му е голям колкото на Никона ми, и дори е с повече пиксели/това не е много критерий разбира се/.Сензорен въртящ се дисплей с много добра картина и цветове, светкавица в комплекта, която е направена да се маха и слага и ...страхотен дизайн напомнящ малко на ретро-фотоапаратите.Да със сменяем обектив е, което в последствие може да ти е в услуга ако ти липсва нещо, но...до момента с въпросния китов обектив, на мен не ми се е налагало да го свалям и сменям никога!
    Та, ако те интересува мога да ти дам в последствие и линк да разгледаш снимки направени с него...Ето и как изглежда ...

    [ATTACH=CONFIG]940177[/ATTACH]

    П.П.Ето ти и албумче със снимки правено с този фотоапарат/в албумчето има и кадри с Никона ми и понеже съм сигурен, че няма да направиш разлика...долу под снимките си пише с какъв фотоапарат е правен дадения кадър.Гледай ги на цял екран на компютъра, а не на телефона...мисля, че няма да сбъркаш/

    https://www.flickr.com/photos/143986...h/38469644666/

    Поздрави и успех с избора!
    Разгледах го и ми хареса,но ще е трудно да се сдобия с него на нормална цена и малко на риск от чужбина.

    Коментар


    • #17
      От: Семеен фотоапарат

      Първоначално публикуван от sploty Преглед на мнение
      Разгледах го и ми хареса,но ще е трудно да се сдобия с него на нормална цена и малко на риск от чужбина.
      Знам какви снимки прави Любо с този фотоапарат и знам какви снимки прави с другия си, дето не го мъкне вече от както има този. Никак не е лош като вариант, а дали ще рискуваш да го купиш втора ръка от БГ или от Европа , то риска си е еднакъв, тук не се намира за сега, а там го има.
      Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

      Коментар


      • #18
        От: Семеен фотоапарат

        Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
        Хора, за мен един хубав телефон от 1000лв+ върши много по хубава работа от една турбо сапунерка от 1000+ . Няма как да ви убедя в това си мнение, защото вас матрици, бленди, скорост, баланс на бяло не ви интересува а за обективи, да речем от цени над 800лв на старо..... имали смисъл да ви се защитавам , като аз съм минал по трудния път като съм имал турбосапунрка Nikon P500 ама това беше когато беше топ модел, демек преди много години, преди него имах Panasonic FZ18, ама вече беше стар модел. А казах още в предишния си пост че изказвам мое мнение и давам идеи а не съвети, ама нали не се чете .....
        Няма как да ме убедиш! Бленда, скорост, баланс на бяло ме интересуват и сега когато снимам с FZ200, както и когато снимах със зенита, практиката и пентагона с едни обективи, дето ги носихме по двама. Но това няма никакво значение за темата. Суперзума има своята ниша и не може да го замести нито телефон, нито огледално рефлексен апарат. Първия няма обектив, втория е труден за носене.
        Човека пита за круши или ябълки, ама дайте да му предложим банани......

        Обичам да правя преходи пеш, така стигнах до суперзума и не съжалявам.
        Ето тук / http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM / може да сравните еднакви кадри от различни фотоапарати.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

        Коментар


        • #19
          От: Семеен фотоапарат

          Един глас за Панасоник. Оптимален е .
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X