Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предимства на огледално-рефлексните пред безогледалните със сменяема оптика?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предимства на огледално-рефлексните пред безогледалните със сменяема оптика?

Моля за мнения. Харесал съм тази комбинация - Фотоапарат Olympus OM-D E-M10 Mark II Black Kit (14-42mm EZ) + Обектив Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4.0-5.6 R , но се чудя дали за парите си струва или по-добреда купя огледално-рефлексен, примерно такъв: Фотоапарат Canon EOS 750D тяло + Обектив Canon EF-S 18-55mm f3.5-5.6 IS STM + Обектив Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

Въпросът ми е по-скоро принципен.
    Последно редактирано от NovemberCharlie; 17-04-17, 10:01.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

От: Предимства на огледално-рефлексните пред безогледалните със сменяема оптика?

Принципно не е важно. Всичко зависи от конкретните цели.
    Кажи какво ще се снима и тогава да видим кое е най-доброто решение!

Коментар

От: Предимства на огледално-рефлексните пред безогледалните със сменяема оптика?

За общи/туристически цели. Нямам фотографски амбиции. В момента даже имам някъде по шкафовете един Fujifilm FinePix S1000fd, но си снимам с телефона, че ми е по-удобно.

Коментар

Според мен ако ще се ползва само за любитлско снимане и целта е да се правят много по добри снимки от тези с телефона, безогледалката е напълно достатъчна. Ако има идея за учене и развитие по напред във фотографията, има второ чудене, още по хубава безогледалка или по добър модел огледалка със съвсем други обективи от изброените.

P.S писалисме заедно, при тези условия вземи си олимпуса
        Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

А каква, все пак, е разликата?

Коментар

Безогледалната технология изисква постоянно четене на матрицата, която води до постоянното и загряване... Откъдето или трябва да се намери начин за сериозно охлаждане... (като примерно матриците на телескопа в Рожен... или динамичният диапазон отива на кино след няколко минути работа... ) Повече по този въпрос съм писал тук: http://forum.adv-bulgaria.com/forum/...