Поздрав, насочих се към обектив всичко в едно, но се двоумя кой от двата да бъде.
Има разбира се и вариант същите дължини Tamron. Води ме само и единствено бюджета!
Реално не смятам, че имам нужда от 250мм, но ако оптично е по-добър......приемам идеи.
Универсален ли е, прекалено голям ли е компромиса?
Благодаря
п.п. Никога не съм ползвал подобен обектив
Има разбира се и вариант същите дължини Tamron. Води ме само и единствено бюджета!
Реално не смятам, че имам нужда от 250мм, но ако оптично е по-добър......приемам идеи.
Универсален ли е, прекалено голям ли е компромиса?
Благодаря
п.п. Никога не съм ползвал подобен обектив
. Компромисът е толкова по-голям, колкото по-голяма е кратността на увеличение. В твоя случай почти 13 пъти. Само ти можеш да си отговориш дали ще те устройва качеството на картинката. За целта нарамваш лаптопа, статива и тялото и отиваш в магазина. Пробваш един екземпляр, после друг, трети и избираш. Това, което съм прочел за този обектив е 50 хубаво на 50 лошо. Има хубав стабилизатор, но пък на по-тъмно трудно фокусира. Дългия край е хем мазен хем супертъмен - 6.3 и други подобни, но всичкото хубаво на куп при универсален обектив нема как да се случи. Аз ползвам 40Д с 18-55ИС + 55-250ИС, но не винаги ме мързи да сменям обективи. Хвърлил съм око и на 10-18, но още не мога да преборя жабата
Коментар