Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с паркирането в Ню Йорк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми с паркирането в Ню Йорк

Вчера сутринта разхождах тоя от аватара ми и се загледах в една точица в далечината. Наложи се да се върна на местопрестъплението с апарата, и що да видя. Поредният проблем с паркирането в Ню Йорк !

(Предупреждавам: времето и вчера, и днес беше отвратно, светлината - гняс, съответно и снимките не могат да се похвалят с някаква друга освен документална стойност. Каквото - такова)

Снимката не ви говори нищо, знам. И на мен в първия момент не ми прищракваше че има нещо нередно в далечината. Зер така или иначе знам че паркирането в центъра (е, на остров Манхатън де) е кошмар в дадени часове и никакъв проблем в други часове, та съм свикнал да свеждам автомобилните си разходки там до минимум. Примерно ако не бързам, предвид че метрото е много по-практично. Та.

Тук вече може да се види защо съм възмутен и огорчен:

Някои хора срам нямат !!!

През това време полицията блее. А ми разправяте че само в София си затваряли очите за баровци. Да бе...

И така - цял ден !!! А ако беше някой по-скромен - веднага щяха да го вдигнат !!!

Едва тази сутрин гледам че докарали паяка. Сетили се !

Така се зарадвах на това явно (ако и да е късно) възтържествуване на справедливостта, че вместо с метрото в среден свински тръс се замъкнах на работа с корабчето, което ми позволи да огледам нарушителя и под други ъгли, през шеметните 90 секунди които отнема пресичането на реката.

Из "Радостите на телеобектива": на следната снимка чертата която се вижда горе е част от моста от предишните снимки. Намира се кажи го на 6-700 метра нагоре. Корабите на заден план са поне на километър и нещо. А висящият мост - поне на пет километра. Триъгълната сграда - и тя на толкова. Да живее сплесканата перспектива :

Ето друга снимка, с моста (тоя който на горната снимка е само черта) на заден план:

Най-големият майтап е че островчето си има име и кръщелно:

Създадено в края на 19ти век при прокопаването на тунел под реката (някакъв чичко построил нов квартал отсреща и прокопал тунел за да има транспорт). Камънаците натрупали, останало островче. Било занемарено и забравено до края на 70те години на 20ти век, когато мързеливците от ООН-то (чиято сграда повечето са разпознали на първите снимки), които решили да го осиновят. Островчето се намира точно пред столовата им, която е над магистралата и отчасти над водата.

Та хората се разбрали с градската управа, взели островчето, засадили някакви зеленини (малкото храсталак който се вижда е тяхна работа), и го кръстили остров Ю Тант.

С това име се подвизавало до оная нощ, понастоящем не се знае какво ще става. Така като гледам - има изгледи да се превърне в паркинг.

А сега да видя някой видя ли най-важното на горните снимки ? Не ?

Хе хе хе. След малко ще ви покажа...
    Последно редактирано от Goblin; 18-05-10, 22:54.
    Издъних се на Тюринг теста

До: Проблеми с паркирането в Ню Йорк

Грозна кропка, но без статив с дълъг обектив в облачно време - толкоз. Корморани бре !!! Черни корморани

Преди няколко седмици видях такъв от моята страна на реката, и се скъсах да търся в нета къде точно мога да ги намеря да ги пощракам. Зер в моя парк патици колкото щеш, а корморани - ниц. А то какво излезе, гадовете се нанесли точно отсреща, на островчето. Огледайте пак снимките - по железата са им гнездата. Като ги гледам - те са хазяите, и като нищо може те да са позвънили на паяка да дойде да вдигне натрапника.

Естествено, за да отида да ги снимам от онази страна на реката си е цяла експедиция. Ще видим кога ще е. Уж е на 500 метра, ама са километри в градски транспорт. Ще ги дебна откъм града.
    Последно редактирано от Goblin; 18-05-10, 23:00.

Коментар

Готини снимки Гоблин, точно гледам Джони Инглиш и съм настроен на шпионска вълна ! Това на първата снимка не е ли едната кула близнак?

Коментар

А бе тоя остров да не е плаващ?

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
          Готини снимки Гоблин, точно гледам Джони Инглиш и съм настроен на шпионска вълна ! Това на първата снимка не е ли едната кула близнак?
          Дано ама надали. Близнаците паднаха и двата, и бяха в най-южната част на Манхатън. Това е жилищен блок на чичко Тръмп, един от многото и един от малкото които не са съвсем грозни. Този е висок 284 метра, Близнаците бяха 451м.

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          А бе тоя остров да не е плаващ?
          Единственото плаващо нещо на снимките са лодките, и може би мозъка на паркиращия

Оная нощ бая бръмчаха хеликоптери над реката, което по принцип си означава че журналята висят и лаят в микрофоните. Тук като увисне стационарно хеликоптер за повече от минута - значи долу е станало мазало. Единствената разлика с лешоядите е че не правят кръгове а просто си седят.
          Последно редактирано от Goblin; 18-05-10, 23:11.

Коментар

.... добри пари може да си докараш от "аз репортерът", предполагам и при вас има такива рубрики.
            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Аз се загледах в имената на лодките- заседналата е "The Panacea", а едната от спасителните е "Plan D". Панацеята не е помогнала, план A,B и C са се провалили и са минали на план D- спасителна операция с кран.
              Юнака сигурно е настъпил газта до ламарината и на пълен ход, при прилив се е качил на островчето.
              Кормораните изглежда се приспособяват много бързо. Бат Димо ни показа многобройни гнезда- цяла колония на стълбовете за високо напрежение по пътя Бургас-Созопол, в местността "Пода".
              Бат Димо, дай някоя снимка на наш'те охранени техно-корморани- няма да се излагаме пред чужденците я!
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

Сега брой за колко време стълбовете ще изгният и ще паднат. Кормораните са единственото животно, което може да се мери с човека по скоростта на унищожаване на мястото, където живее. Чрез просто буквално осиране. В това дето цвъкат, има необичайно много фосфор.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Сега брой за колко време стълбовете ще изгният и ще паднат. Кормораните са единственото животно, което може да се мери с човека по скоростта на унищожаване на мястото, където живее. Чрез просто буквално осиране. В това дето цвъкат, има необичайно много фосфор.
                  В Пода, птичия резерват до Бургас, има железни стълбове http://picasaweb.google.bg/lh/photo/...eat=directlink , които са на 40г и повече, като все още нищо не им е станало. Може би хамериканските гният по-бързо.
                  LZ1AIV

Коментар

Ми така става като не си е наел професионален kaпитaн! Ако беше карал професионалист, с малко повече газ и да го е прескочил това островче! Майтапа настрани, ама добре, че тая Формула не е разпрала резервоарите. Това носи поне 350 галона/1300 литра. Щяхте да се умиришите на нафта като по време на Югославското ембарго.
                    Готини снимки!
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Вдигне ли се слънцето и намеря ли време да мина по отсрещния кей веднага ще ги снимам тия стълбове. Така или наче не служат за нищо, но кормораните май са отскоро там и ще се разбере какво и що.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Ми така става като не си е наел професионален kaпитaн! Ако беше карал професионалист, с малко повече газ и да го е прескочил това островче! Майтапа настрани, ама добре, че тая Формула не е разпрала резервоарите. Това носи поне 350 галона/1300 литра. Щяхте да се умиришите на нафта като по време на Югославското ембарго.
                      Готини снимки!
                      В интерес на истината не знам как е успял да се нагласи така. На снимките островчето изглежа много близо до другия бряг, но всъщност е баш в средата на реката. Паркиращият е налетял в посока изток - запад, при положение че движението е север - юг. И от двете страни на островчето има пролив поне 250 метра.
                      Последно редактирано от Goblin; 23-05-10, 04:03.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
                        ... Бат Димо, дай някоя снимка на наш'те охранени техно-корморани- няма да се излагаме пред чужденците я!
                        Като го знам колко е скромен, ще взема да покажа аз:

Ники(Goblin), когато си дойдеш, намини към Бургас, ще те водя специално да поснимаш птици тук.

П.П. Стълбът на снимката е на над 50 години...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Това беше най положителното нещо от доста време насам.
                          Благодаря ти.
                          Сутрин рано да ядеш пъпеш и диня в Манхатън - едни от най добрите ми изживявания.

Коментар

Верно, видях кормораните, ....... ама ...... не им обърнах никакво внимание.
                            Свикнал съм тук, където има вода .... те да са част от пейзажа ....

Знам няколко водоема около които има гнезда по дърветата.

А капитана на "The Panacea" ... има пропуски в знанията. Явно му липсва летателната подготовка.
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X