Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пловдив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пловдив

Майк ме подсети с темите си да отворя едно прозорче към любимия ми град. Пловдив ...какво да кажа по-напред, сякаш може да има напред или назад, когато мисля за него.
    Години наред мечтах да съм частица от приказката му, от стародавните му улици, от тепетата с история, от която хем ти се плаче, хем ти се смее, хем ти идва да се изпъчиш! Е, сбъдна ми се мечтата, дойдох, видях...и победих. Не Филибето avkorse, но собственото си чувство за приобщаване и значимост, което ,
    както си представях щеше да се случи в миг. Да, ама не...Пловдив се оказа освен история, нежност и древност, също така сложност, кварталност, мръсност, безумна мобилност и тиха лудост.
    Да не би пък да се предам!
    Неее!!! Защото къде щях да видя жена, която целува калдъръма в стария град, къде щях да зърна улица, на която комшиите могат да се докоснат през терасата, къде щях да прочета "Майна, ти си моЙта тайна!" - на стената на блока, къде щях да слушам цигулка в подлеза,
    къде щях да гледам "Котките" на амфитеатър, къде щях да намеря Майкъл с цимент по очилата и молив над ухото, къде комшията под мен ще ми разреже панелната параноя с "Ти си мРЪТва за мен" около 26 пъти едно след друго и къде в същото време съседката ще ми свири Паганини на пиано...Не, че няма подобни места, но тук е голямата ми любов! Тук душата ми умря и възкръсна десетки пъти. Как да не го обичам, градът на седемте хълма, на чисто българската крайност, която винаги прелива от хаос в история, в изкуство, в любов и истерия.....стендалов синдром ме гони и...всъщност ме кара да се чувствам част от космоса на България и ...себе си. Ето вижте защо:

До: Густо майна, Филибето

Коментар

Помощ от приятел.
      Още снимки на Пловдив.

Коментар

Знаеш ли откъде дойде думата .густо. чужда на речника в този регион
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

густо е майна, наистина.

( предполагам "густо" значи - хубаво ) да не ме подгоните кат ви дойда в града с тази жипка.
          В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
          В. Иванов

Коментар

Толкова за сега. Надявам се има и други влюбени в Българския Рим, така, както аз!

Коментар

Майк, тая сесия твое дело ли е?

Щото, ако речеш - да - то тогава почвам да се съмнявам софийската презентация чия работа е ..

Брех, Филибето не е чак толкова гадно място, като ги гледам тия фотоси..

Инак, то може да изглежда и като панелка-гараж-кола-път-офис-работа, работа, работа, кола-път-гараж-панелка-салата-ракия-креват, и on the road again...

и такива работи ги има из Филипополиса, де

Много точен избор - акцента е в десятката!

Коментар

Да!

Коментар

Знаеш ли откъде произлиза .Густо е густо. Тая дума от къде излизаистриха ми го веднъж ако може прочети
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Майк, тая сесия твое дело ли е?

Щото, ако речеш - да - то тогава почвам да се съмнявам софийската презентация чия работа е ..

Брех, Филибето не е чак толкова гадно място, като ги гледам тия фотоси..

Инак, то може да изглежда и като панелка-гараж-кола-път-офис-работа, работа, работа, кола-път-гараж-панелка-салата-ракия-креват, и on the road again...

и такива работи ги има из Филипополиса, де

Много точен избор - акцента е в десятката!
                    Тези са нет-снимки от майстори на фотографията!!!
                    Избирам най-доброто.

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Знаеш ли откъде произлиза .Густо е густо. Тая дума от къде излизаистриха ми го веднъж ако може прочети
                    И на мен ми се стори че някой затри нещо тук.
                    Който трие да казва защо, че не разбрахме причината.
                    Последно редактирано от cveti; 20-08-10, 19:54.

Коментар

Като бех дете у Марково много играехме на фунийкии веднъж при една атака на къщата на баба Доче над нашата над чешмата Гергана стана страшноАтака от всекъдеИ аз нали съм израснал по сръбската граница викам с цело гърло ГУСТО Е ГУСТОи СЛЕД ГОДИНИ това стана лаф ПОЛОВИНАТА РОДАМИ Е У пЛОВДИВ
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                        Тези са нет-снимки от майстори на фотографията!!!
                        Избирам най-доброто.
                        Е, верно, бест оф дъ бест - перфектно е - от тия фотоси направо ми стана густо

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                        Виж сега, густо - ето не переводиться - това е едно особено състояние на душата, и тялото, и на единението им, което е достижимо само на филибелийска територия, не се получава без употреба на ПГР, или аналозите и в наше време, изисква една спесифична атмосфера - началото и води от "Крушата",през "Чучура", после...... през един низ от култови места за похапване и попийване те завежда до едно заведение в Стария Град, дето е споменувано тук от Майк..
                        и там деня свършва
                        в смисъл, и нощта свършва, и почва другия ден, а на теб ти готино, като в началото на предишния..

е те това е густото..

еле пък ако уцелиш и блага филибелийка кротко да ти реди харни думи на коляно...

голямо густо е това, да знаеш...

Коментар

Аз за 5 години живот у Филибето не разбрах това "майна" къде да го сложа.
                          Дали в началото, в средата или в отзад на изречението.
                          И питам невинно една девойка къде да и го сложа
                          и тями каза, че навсякъде е правилно и хубаво

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                            ..И питам невинно една девойка къде да и го сложа
                            и тями каза, че навсякъде е правилно и хубаво
                            Девойката е филибелийка!
                            Девойката не е девойка!

Сполучил си със събеседничка

честито

Коментар

Тази тема има двойник...2 пъти е пусната неволно
                              и модераторите си знаят какво

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X