Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки на НХК Плевен?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Снимки на НХК Плевен?

Не можах да открия къде точно да отворя темата,ама ако не е на правилното място,нека модовете я преместят.
    Та на въпроса.
    Както знаете Плевенския Нефтохим е неработоспособен от десетина години,благодарение на Приста ойл.Макар някой клонове му още да работят,както и други предприятия на негова територия-ЗХМ.
    В момента обаче тече реконструкция на част от обекта-дестилатните колони,където нефта се дели на фракции.Изпълнител е една фирма,където поработвам отвреме на време,и доста други,поисках да ме вкарат вътре,НО,без пропуск и куп други щуротии нестава,а и недават да се снима.
    Издирвам снимки на комбината ,от цветущите му години,когато работеше денонощно и целогодишно,в най-силни години е имало около 6-7хил. работници.
    От тук останалите хора,които едно време са бачкали там,или не са снимали или са изхвърлили снимките...
    Ако някой колега,който е работил,или знае нещо по въпроса,нека сподели,и знае ли се какво ще става за в бъдеще.Говори се че Ахмед Доган е купил част от комбината,която се рециклира към момента

До: Снимки на НХК Плевен?

За какво по точно са ти тези снимки? Може би имам някакви черно-бели от седемдесет и някоя година, но не гарантирам.... Родителите ми работеха там до 78-ма и като малък доста съм скиторил из комбината и редовно се оплесквах с разни чернилки....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

За архива,баща ми и той е работил там,ама едва ли го знаеш,той е бил в КИП..
      Ще съм благодарен ако изровиш нещо...явно малко осъзнават къкво се затри преди време...

Коментар

Ето малко снимчици отвън,за обща представа,че сигурно са доста тия дето не са го виждали отблизо..

Коментар

Снимките-добре ,ама защо не се виждат живи хора???

Коментар

Такива няма
            Има охрана на портала където съм снимал,които си пазят както си трябва,пиле не прехвърча вътре,.
            В администрацията има някъкви си хора, и в ЗХМ-то е отделно от нефтохима,както и бригадата реновираща част от комбината..Абе 1автобус хора работи,автобуса се и вижда на едната снимка

Коментар

...Бях в Плевен войник.В комбината съм ходил десетки пъти,беше град в града-страхотна дейност кипеше там.Това беше 1992 година.А сега е във тон със всичко останало-трагедия.ЖАЛКО!!!!
              HUSGVARNA 630 SMR
              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от profesionalista Преглед на мнение
                ...Бях в Плевен войник.В комбината съм ходил десетки пъти,беше град в града-страхотна дейност кипеше там.Това беше 1992 година.А сега е във тон със всичко останало-трагедия.ЖАЛКО!!!!
                Какво да кажа. То и в Кремиковци гъмжеше и кипеше, ама с технология от преди Втората световна, няма как да станат сега нещата. Да караш руда от другия край на света си е безумие. С нефта не е по различно. При соца беше друго: измислени цени, измислена ефективност и т.н.т.
                Бензин -16ст. Домати - 5ст. Лада 2101- 6200лв.+ колко години безлихвен влог?
                Според мен, трагедията е, че се залъгват с морално и физически остарели неща.

Коментар

За наше огромно съжаление си прав,Пенчо.Така мина и минава живота на няколко поколения,измислен някак си...Но се отклонявам от темата.Жив и здрав
                  HUSGVARNA 630 SMR
                  PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X