Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ - ГЛАСУВАНЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ - ГЛАСУВАНЕ

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
    Хм. Не е лошо да не забравяме и че избраните снимки трябва да бъдат в достатъчно добра резолюция. Много хубаво изглеждат на екрана, но за да изглеждат добре и в А3 формат изискванията са малко по-различни.
    Аз съм убеден, че измежду стоте има поне 20 които не са достатъчно големи.
    Предложих си услугите за оразмеряване на снимките. След като се оразмерят ще се види кои с каква резолюция ще се получат и тези, които са с по-малко от 180dpi ще трябва да отпаднат, защото няма да изглеждат добре на хартия. Дори и някой друг да се заеме с тази задача, това условие би следвало да се спази.

Коментар

Моят избор, в смисъл да останат, е:

1. - 2

2. - 2 или 4

3. - 3

4. - 1

5. - 1

Това също е труден избор, макар че снимките са малко. Защото ние ги гледаме на монитор, а отпечатани ще са доста по-различни, както е известно. Нямам дотолкова набито око, че да си представя реално кой от вариантите ще изглежда по-добре на хартия.
      Искам България чиста!

Коментар

Пропуснах глазуването , но фаворитите са ми сред избраните..
        От 1 - 1
        От 2 - 4
        От 3 - 1
        От 4 - 1
        От 5 - 2
        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Колеги, само да вметна. Аз съм автор на първия и втория казус. За първия съм напълно съгласен, и аз харесвам повече първата снимка. Но при втория казус са снимани 3 различни водопада от каскадата в Крушуна. Само снимка 1 и 4 са на един и същи водопад. Не ми се струва правилно да ги разглеждате като 4 еднакви снимки на един и същ обект. Но решението ще е Ваше. Аз няма да гласувам за казусите, тъй като съм участник в 3 от тях.
          Що касае намаляването на общия брой, от селектираните съм отделил тези, които не ми харесват. Т.е. вота , който давам е отрицателен, тези снимки според мен трябва да отпаднат.
          1 - 11,2,6
          10 - 26, 15, 27
          12 - 3
          3 - 154, 8
          4 - 12
          5 - 3
          6 - 26, 3
          9 - 13, 15, 5, 7
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
            ...Аз съм автор на първия и втория казус. За първия съм напълно съгласен, и аз харесвам повече първата снимка...
            Обаждам се, подкокоросан от думата "казус". Наистина е казус. И аз харесвам повече първата снимка, но гласувах да остане втората. Защото се опасявам, че първата - когато е отпечатана и зрението ще възприема не излъчена, а отразена светлина (със съответното влияние върху възприемането на цветовете) - ще изглежда тъмна и донякъде изкуствена.

Изобщо мисля, че гласуването "по монитор" би трябвало да е по-скоро ориентировъчно. А където наистина се вглеждаме в тънкости - като в случая - могат да вземат решение двама-трима души, но разглеждайки отпечатъци.

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Що касае намаляването на общия брой, от селектираните съм отделил тези, които не ми харесват. Т.е. вота , който давам е отрицателен, тези снимки според мен трябва да отпаднат.
              Злати, не е това начина.
              Красотата на България не се определя единствено от пейзажите и водопадите. (Храм-паметника "Ал. Невски", например, е един от символите на България, защо да го пренебрегваме?)

Всеки човек, обаче, си има собствено виждане за красота. При това положение ако гласуваме отрицателно никога няма да се разбере коя снимка всъщност се харесва на болшинството.

Отрицателни вотове не бива да има!
              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Злати, извинявам се за Крушуна. И четирите снимки от там са ти страхотни и вота за тях го доказва. За съжаление не съм имал възможност да посетя това място досега (един пропуск,който се надявам скоро да поправя). Не знаех, че има повече от един водопад, а и на пръв поглед много си приличат и реших че е един и същ. Въпреки това сюжета е много подобен и с оглед на това да покажем повече красиви места, а не много добри снимки на по-малко места е по добре да изберем една снимка от там. Хрумва ми вариант, ако си съгласен, да направим група- една по голяма и другите по-малки снимки. При всички случаи мястото ни е ограничено и колкото и да искам да покажем повече няма да е възможно и по един или друг критерии някои ще трябва да отпаднат.

Абсолютно подкрепям!

Приятели, има само две седмици до изложбата. Нека не разводняваме нещата в дълги разговори. Нямаме време. Не съм организирал друг път такова мероприятие и мисля, че е нормално да допускам грешки. Ако можем да отстраним някои в движение ще е чудесно, но нека оставим равносметката за след това. Пуснах друга тема за помощ и набиране на средства за събитието.Там ясно съм описал от какво има нужда за да стане изложбата факт. Няма смисъл да избираме и да се разправяме до последния момент и да не подготвим нещата както трябва. Никой още не е предложил и една стотинка за това събитие, а от това все пак много зависи какво ще направим. Времето е страшно малко и ако някой може да отдели време или средства, за да помогне нека не се колебае и не чака да види "по-натам дали ще има нужда".
                Нужда има сега!
                Поздрави
                LZ1GYY
                0898 436 956

Коментар

От тези по-горе:
                  1 - 1
                  2 - 1
                  3 - Няма да взема отношение понеже са мои. Само ще отбележа, че на първата се виждат жици и според мен трябва да отпадне.
                  4 - 1
                  5 - 2
                  “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                  Walter Rohrl
                  GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Злати, не е това начина.
                    Красотата на България не се определя единствено от пейзажите и водопадите. (Храм-паметника "Ал. Невски", например, е един от символите на България, защо да го пренебрегваме?)

Всеки човек, обаче, си има собствено виждане за красота. При това положение ако гласуваме отрицателно никога няма да се разбере коя снимка всъщност се харесва на болшинството.

Отрицателния ми вот идва именно от наложеното ограничение да отпаднат 20 снимки. Дали ше напиша 80, които да останат, или 20 които да отпаднат, за мен е все едно. Просто по-малко писане.
                    По отношение на снимките на архитектурни паметници, според мен те са встрани от контекста на изложбата, който по идея беше да покажем красотата на българската природа, до която сме се докоснали, обикаляйки с джиповете. А центъра на София си е съвсем друга категория. Може би Гере да разясни още веднъж точно какво влиза в темата на изложбата, но мисля, че още при възникването на идеята беше ясно.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Вижте, пак казвам, че грешката е моя, че най-вероятно формулировката, която дадох в началото не беше достатъчно коректна. Това което е подвело Стас вероятно е думата забележителности в изречението ми: "В най-общи линии говорим за красиви гледки, пейзажи и забележителности." Но тъй като говорим и за "България през обектива на оффроуда" смятам, че центъра на София е малко в страни от темата. Поемам цялата вина за недоразумението. Дай Боже да направим традиция от това начинание, бихме могли за в бъдеще да покажем и много други страни от красотата на България. Въпреки това сме приели тези снимки, хората са гласували за тях и смятам е некоректно сега да уточняваме регламента. Ще опитам да намеря начин да покажем всички избрани фотографии, но не мога да обещая. Ако не намеря такъв, все пак ще се наложи да намалим бройката по един или друг начин.
                      LZ1GYY
                      0898 436 956

Коментар

ВАЖНО!
                        И на двете места където ще показваме снимките (Белоградчик и София) ще тече благотворителна кампания за двата дома за деца. Имаме предложение да продадем нашите снимки и парите да отидат за децата. Има вероятност да разпечатим снимки и в по-малък размер и също да се продават за тази кауза.

Моля, ако някой от авторите, чиито снимки ще участват в изложбата не желае неговите фотографии да бъдат продавани за тази кампания нека да го заяви изрично като се свърже с мен или пише в темата за изложбата. В противен случай ще смятаме, че е съгласен и можем да продадем неговите снимки и средствата ще бъдат дарени за двата дома.
                        LZ1GYY
                        0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
                          ВАЖНО!
                          И на двете места където ще показваме снимките (Белоградчик и София) ще тече благотворителна кампания за двата дома за деца. Имаме предложение да продадем нашите снимки и парите да отидат за децата. Има вероятност да разпечатим снимки и в по-малък размер и също да се продават за тази кауза.

Моля, ако някой от авторите, чиито снимки ще участват в изложбата не желае неговите фотографии да бъдат продавани за тази кампания нека да го заяви изрично като се свърже с мен или пише в темата за изложбата. В противен случай ще смятаме, че е съгласен и можем да продадем неговите снимки и средствата ще бъдат дарени за двата дома.
                          Гере,
                          Аз не съм участвал в конкурса, но ако искате разпечатваите и продавите за Благотворителност от мойте снимки в темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12951
                          Успех!

Коментар

Аз чакам да ми дадат добра цена за разпечатване на снимките.
                            Какво сте постигнали до момента?
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Гере,
                              Аз не съм участвал в конкурса, но ако искате разпечатваите и продавите за Благотворителност от мойте снимки в темата http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12951
                              Успех!
                              Алекс, много благодаря за предложението!
                              Ще се възползваме.
                              Аз съм първият който ще си купи.
                              Не знам само дали няма да ни трябват с малко по-голяма резолюция.
                              Поздрави!

Аз чакам да ми дадат добра цена за разпечатване на снимките.
                              Какво сте постигнали до момента?
                              1.80 на снимка А4 без ДДС.
                              LZ1GYY
                              0898 436 956

Коментар

Ако може хората с опит да дадат предложения за "довършителните работи". В смисъл: какво да правим със снимките след като ги разпечатим?
                                В идеалния (достъпен) вариант имаме твърда основа под снимката (коматекс,пеностиропор, каширан картон) и рамка(паспарту) отгоре от цветен (според мен тъмен-черно,тъмносиво) картон. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще съм благодарен ако ми предложи някакво решение. Още не знам финансово докъде ще можем да се справим. Много малко хора за сега са заявили готовност да помогнат.
                                Нашата колежка svetik предложи да говори със свои познати в "София прес" дали евентуално можем да вземем цветен картон на по-добра цена. Тези дни ще разберем със сигурност.
                                Мисля си и за някакъв вариант за каширане или подпъхване в прорези на малките снимки върху черен картон, за да им придадем малко по-завършен вид. Моята преподавателка по рисуване навремето обичаше да казва: "лИце дУпце продава"
                                Остава въпроса как да се надпишат отзад подробностите за благотворителната кампания.
                                LZ1GYY
                                0898 436 956

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X