Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как конвертирате на снимки към .jpeg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как конвертирате на снимки към .jpeg

Монитор който може да е калибриран в няколко цветови пространства... отлично :-) ... в калибрацията участва и видеокартата всеки пак... ;-)

На въпроса аз работя RAW -> ProfotoRGB / 16 bit -> sRGB/8bit (това е за WEB публикации)
    VPetrov.photography

Коментар

Видеокартите не спряха ли да участват в тези неща?

Коментар

Как именно биха могли?
        Последно редактирано от Венцислав Петров; 12-07-17, 20:11.
        VPetrov.photography

Коментар

А jpeg/8 bita през save for web ли го експортваш?

Коментар

Ако се използва Photoshop да!
            VPetrov.photography

Коментар

Аз лично (не претендирам да е перфектното решение):

Ако е с за Facebook:
              RAW -> Adobe Lightroom -> (Обикновено не се стига до Photoshop) -> Export: JPG, Quality 85%, Resize to fit : 2048x2048, Resolution: 72dpi
              Това в повечето случаи върши много добра работа.
              Разбира се има много мнения да се експортва на 960х960 или други формати - просто при мен това по-горното работи и съм доволен.
              .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
                Аз лично (не претендирам да е перфектното решение):

Ако е с за Facebook:
                RAW -> Adobe Lightroom -> (Обикновено не се стига до Photoshop) -> Export: JPG, Quality 85%, Resize to fit : 2048x2048, Resolution: 72dpi
                Това в повечето случаи върши много добра работа.
                Разбира се има много мнения да се експортва на 960х960 или други формати - просто при мен това по-горното работи и съм доволен.
                Винаги ми е било интересно, но пък...никога не намерих време да се разчовъркам по въпроса...Защо Quality - то трябва да е на 70 или пък 85%...Тоест защо да не е 100%...Аз пък моите снимки ги правя на Quality 100% и не забелязвам да имам някакъв проблем в интернет пространството.Разбира се...Фейсбука ги мачка и качеството много пада, но основно откъм детайлност на кадъра.Качени във Flickr снимките са почти 100% това което виждам на същите от компа си...Та...?
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ами в зависимост от изходния файл, някъде около 85-те процента се помещават заветните 350КБ, до които много от сайтовете ограничават големината на качваните снимки.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Как именно биха могли?
                    Като монитора е с вградени LUT-ове например, или вградена 3D матрица, подлежаща на прекалибриране. Dell UP2716D например е такъв.

@Glow - в менюто на минитора ли има няколко настройки за различни пространства още от завода, или е с вградени LUT-ове и калибриран от теб (или някой друг)?

Ако случая е първия (тоест с профили в менюто, от завода, както е моя вкъщи) мога да ти кажа че е вероятно да си доволно далеч от истината.

Относно конкретния въпрос - за да гледаш JPEG-и, на собствения си монитор, които да изглеждат така и на други, превключи си монитора на sRGB, калибрирай го за sRGB, под Photoshop работи в sRGB, и си записвай файловете така че вътре да е указано цветовото пространство sRGB. Всеки браузер има свое разбиране по въпроса какво да прави при неуказано цветово пространство - някои го приемат за sRGB, други просто нищо не правят и засилват директно каквото има във файла към монитора. В последния случай ако монитора ти е сложен в AdobeRGB от менюто му например, почти нито една WEB страница няма да изглежда както трябва да изглежда при теб.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Като монитора е с вградени LUT-ове например, или вградена 3D матрица, подлежаща на прекалибриране. Dell UP2716D например е такъв.

@Glow - в менюто на минитора ли има няколко настройки за различни пространства още от завода, или е с вградени LUT-ове и калибриран от теб (или някой друг)?

Ако случая е първия (тоест с профили в менюто, от завода, както е моя вкъщи) мога да ти кажа че е вероятно да си доволно далеч от истината.

Относно конкретния въпрос - за да гледаш JPEG-и, на собствения си монитор, които да изглеждат така и на други, превключи си монитора на sRGB, калибрирай го за sRGB, под Photoshop работи в sRGB, и си записвай файловете така че вътре да е указано цветовото пространство sRGB. Всеки браузер има свое разбиране по въпроса какво да прави при неуказано цветово пространство - някои го приемат за sRGB, други просто нищо не правят и засилват директно каквото има във файла към монитора. В последния случай ако монитора ти е сложен в AdobeRGB от менюто му например, почти нито една WEB страница няма да изглежда както трябва да изглежда при теб.
                      В менюто на монитора в ColourSpace имам заводски AdobeRGB, sRGB както и 2 CAL настройки които съм калибрирал едната на sRGB другото Natiive Mode(Wide Gamut) и по принцип си работя на Native, може би затова като експортвам после нещата не ми харесват...
                      И аз стигнах го истината, че ако ще е експортва към sRGB трябва да се работи в него от самото начало и после да се експортне с sRGB профил...

Ти какво направи. Взе ли i1Display Pro?

Коментар

Мисля, че в общи линии си реших проблема, с задоволителен за мен резултат...

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net...a2&oe=59F60D13

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Ти какво направи. Взе ли i1Display Pro?
                          Мдам. Сигурно е 5 пъти по-бързо от другото. Иначе като краен резултат много трудно се намира разлика.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                            ... и по принцип си работя на Native, може би затова като експортвам после нещата не ми харесват...
                            Като експортваш нещо за WEB се получава така. Иначе докато си го гледаш или обработваш в софтуер, който поддържа цветови профили и си си сложил ICC профил на ОС-a за да знае какъв ти е монитора, би трябвало всичко да е на 6. Но щом е за WEB - експортваш изрично в sRGB и цъкаш всички чавки, касаещи указването на профила в JPG-то.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X